Pullojenkeräyshaaste

16.12.2011. Olen kerännyt muutamia ihan kunnolla rutattuja tölkkejä talteen. Tarkoituksena oli kokeilla että voiko rutattuja tölkkejä suoristaa niin hyvin että ne kelpaisivat pullojenpalautusautomaattiin niin hyvin että niistä saisi vielä pantin. Suoristin seitsemän ihan kunnolla rutattua tölkkiä siten, että tungin tarpeeksi pitkän ja mahdollisimman suuripäisen ruuvimeisselin tölkin juoma-aukosta sisälle. Ruuvimeisselillä yritin sitten tökkiä purkin koloja mahdollisimman suoraksi. Pienellä vaivannäöllä sain tällä tavalla suoristettua tölkit niin oikean muotoisiksi että joka ainoa kelpasi Lidlin palautusautomaattin ja sain niistä panttirahat. Tölkit ovat niin ohutta alumiinia, että niitä oikaistessa tulee helposti reikiä, mutta pienet reiät eivät haitanneet. Parissa tölkissä tein vahingossa reiät keskelle viivakoodia, mutta tämäkään ei haitannut, sillä ilmeisesti kone pystyy lukemaan viivakoodin tiedot, vaikka osa koodia olisi hyvinkin pahasti vaurioitunut.
 
Kesällä 2012 otetaan alla oleva pullojen keräyshaaste uusiksi, sillä pullonkeräyksen tuotoissa tuntuu olevan niin moninkertainen ero sillä että kerääkö pulloja kesällä vaiko talvella. Esim. tänään hellepäivänä 8.7.2011 kerättiin pulloja 5,70 euron edestä, vaikka ei edes kehdattu kerätä niitä kovin läheltä muita ihmisiä ja suosituimmilla paikoilla annettiin suosiolla tositarvitsijoiden kerätä pullot. Ja heillä olikin isot säkit täynnä pulloja. Parhaimmiksi paikoiksi osoittautuivat menoreitit kaupungin keskustaan sekä hieman syrjäisemmät puistot. Puistoissa oli paljon porukkaa piknikillä, mutta kaikki ammattimaisemmat pullonkerääjät päivystävät suosituimmissa puistossa. Siksi hieman hiljaisemmista puistoista sai paremman tuoton, koska niissä ei ollut niin paljon kilpailua. Tositarvitsijoille semmoinen vinkki, että piknic-porukoilta voi ihan suoraan mennä kysymään onko tyhjiä pulloja tai tölkkejä, kuten nämä ammattimaisemmat kerääjät näkyvät tekevän. Parhaimmin varustautuneilla pullojen kerääjillä on myös haavit, joilla he voivat poimia pullot vesistöistä. Ainakin Oulussa suosituinpia kokoontumispaikkoja kesäiltaisin on Torinranta. Siellä nuoret ja vanhemmatkin istuvat laitureilla ja juo pussikaljaa. Tosi moni tölkki ja pullo lentää illan aikana Pohjanlahteen.
Huomasimme myös semmoisen asian että mikäli pulloa ei jostain syystä pysty keräämään talteen, esim. siitä syystä että pullojenkeräyskassit ovat jo täynnä, niin pullo kannattaa käydä kuitenkin piilottamassa varmempaan paikkaan ja hakea sitten kun kassit on saatu tyhjennettyä. Pullojen keräys näkyy olevan niin suosittua että hiljaisistakin paikoista kyllä joku kerää pullot talteen hyvinkin nopeasti. Suosituimmilla paikoilla ei yleensä mene kuin pari minuuttia kun joku tulee keräämään maahan jätetyn pullon.
Mikäli keräät pulloja yhdessä kaverisi kanssa, kannattaa ajella pyörällä hieman eri reittejä ja esimerkiksi talot kiertää eri puolilta. Näin keräyksestä tulee entistä tehokkaampaa.

 

Aloitan 3.2.2011 pullojenkeräyshaasteen. Tarkoituksena on kerätä kuukauden ajan pulloja ja tölkkejä ja vielä sitten pantilliset kauppaan. Ylläpitäjän vaimo on myös luvannut osallistua haasteeseen, joten katsotaan paljonko pulloja saamme kerätty kuukaudessa. Raportoin tänne joka päivä kuinka pullojen keräys on edistynyt sekä mistä ja minkälaisia pulloja ja tölkkejä on löytynyt.  Tarkoituksena on kerätä eteen tulevat pullot. Varta vasten pulloja varten en lähde kaupungille tai muualle niitä etsimään. Mikäli näen tien varrella pullon tai tölkin autoa ajaessani en myöskään tule niitä keräämään myöskään en takia ettei liikenneturvallisuus vaarantuisi. Mutta kirjoitan tänne sivuille myös siitä, monenko pullon ohi tuli autolla ajettua. Lisäksi tarkoituksena on havainnoida minkälaisista paikoista pulloja löytyy. Pullojen koosta ja merkistä tulee myös juttua. Pullojenkeräyshaaste aloitetaan torstaina 3.2.
3.2 Pullojenkeräyshaasteen aloituspäivä, torstai. Ylläpitäjä oli pitkän päivän töissä ja myöskin illalla jäi ulkoilematta. Syynä oli pitkä työpäivä ja myöskin se, että sää muuttui päivän mittaan todella huonoksi. Kova lumituisku ja kova tuuli eivät myöskään helpottaneet pullojen löytämistä, sillä autonkaan ikkunasta ei näkynyt yhtään pulloa koko päivänä. Lunta tuli niin paljon, että mahdolliset pullot peittyivät nopeasti. Myöskin aura-autot olivat kovasti liikkellä, joten mikäli teiden varsille olisi nakeltu pulloja, aura-autot olisivat varmasti nopeasti heittäneet pullot kauemmas tien penkalta. Vaimolla oli kuitenkin aamulla parempi tuuri, sillä aamulla töihin mennessään hän poimi paikallisen Citymarketin kulmalta Olvin III-olut pullon (10 senttiä) sekä läheisen kirjaston nurkalta Euro-shopper energiajuomatölkin (15 senttiä)
Päivän pullosaldo siis yhteensä 25 senttiä.
4.2 perjantai. Jälleen kova tuuli,  lumisadetta ja pitkä työpäivä, jonka aikana tosin bongasin vilkasliikenteisen tien keskikaistalta yhden Coca-Cola limukkatölkin. En kuitenkaan liikenteen takia viitsinyt pysäyttää autoa ja poimia sitä kyytiin. Hätätilassa senkin olisi saanut haettua esim. pysäyttämällä auton bussipysäkille, mutta en viitsinyt :).  Ajoin sitten parin kuluttua saman tien takaisin eikä tölkkiä enää näkynyt, joten joku oli poiminut sen tai sitten aura-auto oli työntänyt sen syvemmälle tien penkkaan. Pullonkerääjille vinkiksi, että keväällä tienpenkkojen sulettua, sieltä saattaa löytyä paljon talven aikana aura-autojen sinne kasaamia tölkkejä ja pulloja. Illalla väsytti niin paljon, että oli pakko nukkua 3 tunnin päiväunet. Vaimolla päivän saldo oli yhtä  huono. Huomenna lauantaina vapaapäivä ja tarkoitus ulkoilla ja liikkua enemmän. Huomiseksi varattu mm. elokuvaliput, joten katsotaan sitten miltä elokuvateatterin ympäristö näyttää.
Päivän pullosaldo: 0 euroa. Laitetaan vielä sulkuihin saldo mikä olisi ollut mahdollinen, eli (15 senttiä)
5.2 lauantai. Oulussa oli jälleen lumisadetta, noin -10 astetta pakkasta tästä vielä iltaa kohti kiristyen ja näiden lisäksi kylmä viima. Kävin päivällä noin tunnin mittaisella sauvakävelylenkillä. Valitsin reitin siten että koko ajan kiertäisin eri reittiä. Siitä huolimatta yhtään pulloa tai tölkkiä ei näkynyt. Kaupunginosa jossa asun on varsin rauhallinen. Koko kaupunginosassa ei ole yhtään kerrostaloa eikä edes yhtään vuokrataloa. Lisäksi ainakin tällä hetkellä kaupunginosan asukkaissa tuntuu olevan todella vähän vanhempia teini-ikäisiä, eli sellaisia 14-18 vuotiaita, joiden jäljiltä kaikkein eniten pulloja ja tölkkejä löytyy. Vaimo kävi autolla Citymarketissa, joka on meidän lähikauppa. Matkalla oli nähnyt tien penkalla GIN-long drink tölkin, mutta ei kuitenkaan pystynyt sitä poimimaan talteen. Kävimme illalla hieman keskusta ulkopuolella sijaitsevassa pienessä elokuvateatterissa elokuvissa. Haimme vanhempani samaan kyytiin, sillä he menivät samalle suunnalle kyläilemään. Kävimme sitten elokuvien jälkeen kaupungilla syömässä ja pois ajaessamme näimme KOFFin tölkin lojuvan ajoreittimme kanna poikittain olevan yksisuuntaisen kadun varrella. Sekin jäi siis sinne. Paluumatkalla näimme sitten vielä Battery-energiajuomatölkin ajoradalla, mutta jälleen tölkki jäi vilkkaata liikenteestä johtuen poimimatta.
Päivän pullosaldo 0 euroa. Päivän havaittu, mutta korjaamatta jäänyt mahdollinen saldo (45 senttiä)
6.2 sunnuntai. Jälleen lunta satoi koko päivän. Lunta tuli noin 10 senttimetriä. Lisäksi tuuli taas kovasti. Kävin taas säästä huolimatta sauvakävelemässä, tällä kertaa hieman lyhyemmän lenkin, mutta yhtään pulloa tai tölkkiä ei näkynyt. Vaimo kävi varsin vuokratalo valtaisessa kaupunginosassa mm. ulkoiluttamassa äitinsä koiraa, mutta yhtään pulloa ei hänkään nähnyt. Päivä oli siis pohjanoteeraus.
Päivän pullosaldo 0 euroa. Havaittu ja korjaamatta jäänyt mahdollinen saldo 0 euroa.
7.2. maanantai. Kerrankin aurinkoinen, mutta kylmä ilma. Päivällä alkoi sitten pilvistyä ja alkoi satamaan alijäähtynyttä vettä, vaikka pakkasta oli -15 astetta. Vaimo pyöräili töihin ja näki Citymarketin viereisellä torilla 2 euroshopper ja 1 battery energiajuomatölkkiä. Ikävä kyllä kaikki nämä tölkin olivat lytistetty ihan rusinaksi, että olisi ollut erittäin kova homma oikaista tölkit, jotta pullojenpalautuskone pystyisi niistä lukemaan viivakoodit. Ennen tämän haasteen alkua kokeilin että onko mahdollista oikaista rytätty tölkki siten, että siitä saisi vielä pantin. Kokeilutölkki ei ollut ihan viimeiseen asti rytätty, mutta esimerkiksi työntämällä veistä alumiinitölkin reiästä sisälle ja oikaisemalla sillä vähitellen sain tölkin oikaistua niin paljon, että se kelpasi pullonpalautuskoneeseen. Mikäli tölkki on rutistettu ihan rusinaksi homma on vaikeaa. Onneksi pullonpalautuskone ei ole kauhean nirso. Tärkeintä on, että tölkki on mahdollisimman suora viivakoodin kohdalta. Itse näin vielä Teho-energiajuomatölkin keskellä vilkasta tiedä, joten taas jäi sekin poimitatta.
Päivän pullosaldo 0 euroa. Havaittu ja keräämättä jäänyt mahdollinen saldo 65 senttiä.
8.2 tiistai. Ilma vähän lauhtunut -4 astetta, mutta taas kylmä viima. Työpäivä. Näin autolla ajaessani yhden *Karhu-tölkin, mutta se jäi taas ottamatta talteen. Vaimollakaan ei ollut yhtään parempi tuuri.
Päivän pullosaldo 0 euroa. Havaittu ja keräämättä jäänyt saldo 15 senttiä
9.2 keskiviikko. -12 pakkasta kiristyen iltaa kohti. Kävin hiihtämässä, mutta ei näkynyt tölkkejä. Vaimo näki töihin mennessä syvässä hangessa sinne heitetyn pirkka-olut tölkin, mutta ei viitsinyt lähteä umpihankeen konttaamaan sitä.
Päivän pullosaldo 0 euroa. Havaittu ja keräämättä jäänyt saldo 15 senttiä.
10.2. torstai. Ajelin taksia normi-iltavuoron 13-02. Päivystelin lähes koko illan lentoasemalla, joten en ehtinyt ajella kuin pari ns. baarikyytiä. Annoin parille kohteliaalle nuorelle luvan juoda taksissa olutta, mutta eivät saaneet sitä juotua lyhyen matkan aikana. Parilla vanhemmalla herralla oli myös omat viinapullot mukana, mutta heille oli pidettävä vähän jöötä. Moottoritien varressa sen sijaan näkyi parikin tölkkiä ja toisen vilkasliikenteisen tien varressa myös pari tölkkiä, mutta kaikki jäivät keräämättä. Jäi myös bongaamatta tarkemmat merkit. Vaimo tsemppasi ja kävi hangesta hakemassa edellisenä päivänä bongaamansa pirkka-oluen.
Päivän saldo 15 senttiä. Havaittu ja kerämättä jäänyt saldo noin 60 senttiä.
11.2 perjantai. -20 astetta pakkasta. Käväisin päivällä uimahallissa uimassa. 50 minuttia tuli uitua ja lisäksi saunottua koko rahan edestä. Käväisin sitten samalla reissulla Lidlissä ostoksilla. No illalla sitten kuuden jälkeen tuli vielä lähdettyä vaimon kanssa uudestaan Lidliin ruokaostoksille. Vaimo ajoi auton parkkiin ja itse istuin vänkärin puolella. Ja kas heti kun avasin auton oven niin näkyi olevan Lidlin energiajuomatölkki maassa, joten noukin sen talteen. Käytiin sitten vielä samalla reissulla Citymarketissa, koska Lidlissä ei ollut mm. kalaa. Vaimo bongasi vielä Citymarketin vierestä bussipysäkiltä pullon, joka sitten haettiin paluumatkalla. Osoittautui viinipulloksi. Tuntuu melko hiljaiselta tämä helmikuu pullojen bongauksen suhteen. Muistelen että pikkujouluaikana joulukuussa ja kesälomien aikaan pulloja näkyi siellä sun täällä. Nyt onkin ollut niin kylmää että ihmiset varmaan juhlivat enimmäkseen sisällä eikä kukaan lähde ulos esim. puistopiknikille.
Päivän pullosaldo 25 senttiä.
12.2. lauantai -20 pakkasta. Illalla -25. Kävimme kylässä ja illalla kävin vielä erään kaverin tupareissa kaupungilla. Ensimmäistä kertaa näimme tien varressa todella paljon tölkkejä. Saimme tosin talteen vain Laitilan Messina limpparitölkin sekä Kukko-lager tölkit, joka oli kävelyreittimme varrella. Keräämättä jäivät matkareittimme varrelta yksi pullo ja peräti kahdeksan tölkkiä. Tölkit olivat merkiltään Coca-Cola, Koff, Karhu, Karjala, ES-energiajuoma, Gin sekä kaksi tuntematonta.
Päivän saldo 30 senttiä. Keräämättä jäänyt saldo 1,30 euroa.
13.2. sunnuntai. -23 pakkasta aurinkoista. Olimme kotona koko päivän. Kävimme pakkasesta huolimatta sauvakävelemässä. Ensimmäinen pullo mikä löytyi kotimme läheltä vain 100 metrin päästä. Hartwallin puolen litran Jaffa. Muita ei sitten nähtykään.
Päivän saldo 15 senttiä.

14.2. maanantai. -24 pakkasta aurinkoista.
Viikonloppu takana. Teiden varsilla näkyi peräti 6 tölkkiä. Lisäksi taksitolpalla näkyi Rainbow-siideri, jonka korjasin talteen. Täytyy nyt parin viikon kokemuksella todeta, että ihmeen paljon ihmiset ostavat juomia ja jättävät niistä sitten suuren osan juomatta, joten pois kaadettavaa juomaa on näiden parin viikon aikana riittänyt.
Päivän saldo 15 senttiä ja keräämättä jäänyt saldo 90 senttiä.
15.2. tiistai. Vaimo löysi työmatkalla rivitalojen edestä r20 energiajuomatölkin. Lisäksi moottoritien ja muiden vilkasliikenteisten teidenvarsilla näkyi peräti 12 tölkkiä ja 5 pulloa. Ylivoimaisesti parhaimpia pullonkeruupaikkoja näyttävät olevatn moottoritien liittymät, joissa autojen on mahdollisesti odotettava liikennevaloissa moottoritielle tuloa tai moottoritielle menoa tai vähintään joka tapauksissa hidastettava. Näistä 17 tölkistä ja pullosta ainakin 7 näkuin tällaisissa paikoissa. Muut sitten muuten vaan tien varrella tai moottorien keskikaistalla.
Päivän saldo 15 senttiä ja keräämättä jäänyt saldo 2,30 €
16.2. keskiviikko. Pakkasviikko jatkuu. Aamulla pakkasta -30 astetta. Vaimo löysi taas Citymarketin vierestä kaksi karjala tölkkiä. Autosta bongasimme taas 4 tölkkiä ja yhden pullon.
Päivän saldo 30 senttiä ja keräämättä jäänyt saldo 70 senttiä.
17.2 torstai. Samanlaista säätä. Tänään on lukiolaisten penkkaripäivä. Vaimo löysi pyörämatkalla GIN-lonkero tölkin. Jälleen näimme autosta 4 tölkkiä.
Päivän saldo 15 senttiä ja keräämättä jäänyt saldo 60 senttiä.
18.2. perjantai. Tänään on sitten lukion kakkosluokkalaisten wanhojentanssipäivä. Vaimo oli jälleen ahkea ja löysi jälleen Citymarketin läheltä ED-energiajuomatölkin. Citymarketin välittömässä läheisyydessä sijaitsee kaupunkimme varmaan kaupunkimme suurin koulu, jossa opiskelee 900 oppilasta. Koulussa on ns. yläaste samassa rakennuksessa ja aika usein Citymarketin edessä ja lähiympäristössä näkyykin yläasteikäisiä poikia hörppimässä energiajuomia. Jälleen nähtiin autosta 3 tölkkiä.
Päivän saldo 20 senttiä. ja keräämättä jäänut saldo 45 senttiä.
19.2 lauantai. Edelleen kylmää ja aurinkoista. Näimme autosta 4 pulloa ja 5 tölkkiä sekä yhden rikotun pullon, jota ei voda ottaa laskuihin mukaan. Merkkejä ei  jälleen voitu takuuvarmasti havaita, mutta joukossa olivat Koff ja ja Sandels tölkit ja Karjala pullo. Nämä kaikki löytyivät kaupungin keskustaan johtavan tien varrelta, joten nämä on arvatenkin heitetty kaupungille juhlimaan menevistä autoista. Sellainen asia kuitenkin huomattiin, että monet pulloista ja tölkeistä oli tien väärällä puolella. Joten voi olla että ne on heitetty autosta toiselle puolelle tietä, tai sitten porukat ovat ajaneet kaupungista pois päin. Joten pullonkeräysvinkkinä kannattaisi olla pyörällä liikenteessä ja tarkkailla tieden varsia.
Päivän saldo 0 euroa. Keräämättä jäänyt saldo 1 euro 5 senttiä

20.2. sunnuntai. Sama sää jatkuu. Nähtiin autosta 2 tölkkiä ja 2 pulloa. Osa pulloista oli ilmeselvästi heitetty viime yönä jälleen autosta tien varrella olevaan lumihankeen.
Päivän saldo 0 euroa. Keräämättä jäänyt saldo 50 senttiä.
21.2. maanantai. Citymarketin vieressä taas litistetty Euroshopper tölkki, joka jäi sinne. Lisäksi autosta bongattu 3 tuntematonta tölkkiä.
Päivän saldo 0 euroa. Keräämättä jäänyt saldo 60 senttiä.
22.2. tiistai. Edelleen kylmää säätä. Jälleen vaimo löysy Citymarketin läheltä Karjala tölkin. Autosta nähty 2 pulloa ja 2 tölkkiä.
Päivän saldo 15 senttiä. Keräämättä jäänyt saldo 50 senttiä.
23.2. keskiviikko. Olin koko päivän sisätöissä. Ei nähty yhtään mitään.
Päivän saldo 0 euroa.
24.2. torstai. Jälleen pakkasta ja sisähommia. Ei nähty yhtään mitään.
25.2. perjantai. Autosta bongattiin tuntematon siideritölkki ja tuntematon pullo. Ei saatu mitään talteen. Päivän saldo 0 euroa ja keräämättä jäänyt saldo 25 senttiä-
26.2. lauantai. Sää lauhtui ja luntakin oli tullut hieman, joten maanteitä oli taas aurattu. Näimme kuitenkin autosta Olvi olut-tölkin ja Olvi pullon. Lisäksi näimme yhden tuntemattoman tölkin ja yhden tuntemattoman pullon. Fosters-olut tölkki ja Karjala-tö kerättiin talteen
Päivän saldo 25 senttiä. Keräämättä jäänyt saldo 25 senttiä.
27.2. sunnuntai. Sää lauhtunut, joten toivottaan että porukkaakin alkaa liikkumaan enemmän. Löydettiin Gin tölkki joka poimittiin hiljaisen tien varrelta. Lisäksi nähtiin EuroShopper siideri tölkki.
Päivän saldo 15 senttiä. Keräämättä jäänyt saldo 15 senttiä.
28.2 maanantai. Nähtiin musta lytätty tölkki tien varrella, joka jäi sinne.
Päivän saldo 0 euroa.  Keräämättä jäänyt saldo 15 senttiä.
1.3. tiistai. Näin liikenneympyrässä autoa ajaessani  kaksi Karjala-tölkkiä. Paikkaa oli tietenin mahdoton pysähtyä.
Päivän saldo 0 euroa.  Keräämättä jäänyt saldo 30 senttiä.
2.3 keskiviikko. Näin taas autolla ajaessani bussipysäkillä ilmeisesti Strongbow siideritölkin.
Päivän saldo 0 euroa.  Keräämättä jäänyt saldo 15 senttiä.
3.3. torstai. Vaimo löysi pyörätien varrelta Citymarketin lähettyviltä Karhu- ja Pirkka tölkit, jotka hän poimi pyörän koriin. Lisäksi autosta nähtiin tuntematon pullo.
4.3. perjantai. Näin yläasteen vieressä autosta Laitilan Rio Cola tölkin. Lisäksi tien varrella oli heti aamulla fanta tölkki ja RedBull-energiajuomatölkki, jotka kaikki jäivät keräämättä. Lisäksi vaimo löysi pyörätien varrelta Citymarketin lähettyviltä Karhu- ja Pirkka tölkit, jotka hän poimi pyörän koriin.
Päivän saldo 30 senttiä. Keräämättä jäänyt saldo 45 senttiä.
5.3. lauantai.Säästöhaasteen viimeinen päivä ja pullonkeräyksen viimeinen loppukiri. Säästöhaaste alkoi 3. helmikuuta, mutta tämän vuoden helmikuussa on vain 28 päivää niin siksi haastetta jatketaan pari päivää yli kuukauden, jotta 30 vuorokautta saadaan täyteen. Nähtiin 2 pirkka tölkkiä tien varressa, josta toinen otettiin talteen. Lisäksi kävelytien penkalta poimittiin karhu tölkki, joka sekin oli sen näköinen että olisi autosta heitetty sinne kävelytielle asti. Lisäksi nähtiin Lapin kulta, Karhu, Gin ja Rainbow siideri-tölkit ja yksi tuntematon tölkki.Pullojenkeräyshaasteen yhteenvetoa. Saimme kuukauden pullonkeräyshaasteesta rahaa 3,20 €, mikä ei ole kovin paljon mutta tietenkin hyvä lisä vaikkapa kuukauden ruokaostoksiin. Sen sijaan näimme pulloja ja tölkkejä peräti 13,65 euron arvosta, joita ei siis kerätty talteen yleensä liikenteestä johtuen. Pullonkeräyksen alkuajan sää oli erittäin kylmä mikä varmasti vaikutti huonoon tulokseen. Ei viitsinyt itse olla ulkona eikä kukaan mukaan oikein noin kylmällä (-30 astetta) viitsi juhlia. Jos pullonkeräyshaaste olisi pidetty kesällä niin luulen että tulos olisi ollut jopa viisinkertainen, koska kesällä monet saattavat oikeasti juhlia vaikkapa puistossa baarin sijasta. Lisäksi ylläpitäjä pyöräilee itse todella paljon kesäisin, kun nyt oli niin kylmää etten kaivanut pyörää esille varastosta koko aikana.

Talvella myös lumi ja aura-autot peittävät äkkiä alleen kaikki pullot, jotka on tien varrelle tai bussipysäkeille jääneet, joten keväisin lumen sulettua voisi tien penkoilta löytyä paljonkin pulloja. Juuri eilen eräs mies näkyikin kävelevän puolittainen pussi kädessä pitkin tien penkkoja. Lisäksi tässä yhteydessä pitää mainita yllättävä havainto. Tässäkin lajissa harjoitus tekee mestarin. Silmät harjaantuvat välitellen tarkkailemaan paikkoja, jossa pulloja ja tölkkejä voi olla. Silmä oppii myös havaitsemaan tölkin pohjan kiilumisen esim. auton valoissa.
Parhaiksi pullojenkeräyspaikoiksi osoittautuivat markettien ja koulujen ympäristöt. Näissä liikkuu paljon sellaista nuorisoa, jotka lipittävät energiajuomia tai kaljaa eivätkä paljoa 15 sentin takia viitsi välittää sen vertaa että veisivät pullot kauppaan tai edes lähimmälle roska-astialle eivätkä rypistäisi niitä tielle. Myös markettien ympäristöt ovat hyviä paikkoja. Ilmeisesti osalla porukkaa tulee niin jano että juomat on pakko korkata jo heti marketin pihalla tai sitten edelliset on juotava ennen uusien hakemista. Varmaan selitys on yksinkertaisesti siinä että marketeissa käy vain niin paljon ihmisiä. Missä porukkaa, siellä myös pulloja. Viikonpäivistä parhaaksi bongauspäiväksi havaittiin lauantai sekä sunnuntai aamut.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi