TV-ohjelmien puhelinäänestykset

TV-ohjelmien puhelinäänestykset. Nykyään jokaisessa TV-formaatissa katsojat äänestävät tai pudottavat jonkun kilpailijan putoamaan tai jatkamaan ohjelmassa. Formaatit perustuvat juuri siihen että jopa miljoonat sitten tarttuvat puhelimeen ja äänestävät omaa ihanaa suosikkiaan. Äänestäminen on yleensä verrattain kallista. Ehkä noin euron per soitto/tekstiviesti. Ymmärrän tämän hyvin, jos joku kilpailija on kaverisi tai ehkä jopa perheesi jäsen. Tällöin tottakai kaikki sukulaiset yms. haluavat hänelle parasta ja äänestävät..sillä muidenkin sukulaiset tottakai äänestävät omiaan. Sen sijaan jos et tunne millään tavalla henkilöä jota äänestät lue seuraava ylläpitäjän mielipide. Yleensä ohjelmissa annetaan satojatuhansia ääniä. Jos ääniä annetaan esim. 100 000 tarkoittaa se sitä että sinun äänesi merkitsee 0,0001 % ohjelmassa annettavista äänistä…eli samanverran kuin tunnettu sananlasku "pieru Saharassa" ;).

Eräässä tunnetussa formaatissa äänestetään parasta pop-laulajaa nuorison idoliksi. Kuluvalla kaudella mainetta niittivät mm. Diandra Flores, Susanna Erkinheimo ja Torsten Borg. Nämä kaikki olivat myös ylläpitäjän mielestä aivan loistavia laulajia..ja varmasti parhaat ja mielenkiintoisimmat artistit saavat levysopimuksen sijoituksesta riippuen, oli hän sitten ensimmäinen tai neljäs.

Täytyy tosin mainita että ylläpitäjäkin on joskus retkahtanut näihin. Silloin noin kymmenen vuotta sitten kun TV-chatit tulivat telkkariin…varmasti monella ylläpitäjä mukaan lukien oli pakko nähdä kerran oma tekstari telkussa ;). Aikoinaan kun TV chattia yöllä katseli…monet viestit olivat melko turhia tyyliin "Tappara rulez". Urheilun kannustus on tietenkin kivaa, mutta rulettaa se Tappara muutenkin ja kannattaa miettiä kannattaako maksaa euro siitä että tekstaa kolmen aikaan johonkin chattiin vain tuollaisen viestin, jos ei tuon ihmeempää ole sanottavaa.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi