Soittoääni

Monissa mainoksissa yritetään saada nuoria koukkuun tilaamaan joku soittoääni…ja sitten pienellä präntillä kerrotaan että samalla liittyy klubiin, jossa saattaa kuukausimaksu olla jopa yli 10 €. Saat saman soittoäänen ihan laillisesti maksamalla noin euron levykaupan verkkokaupassa ja lataamalla kappaleen puhelimeesi. Aseta tämän jälkeen puhelimen asetuksista lataamasi kappale soittoääneksi.

Pikalainat

Pikalainat. Pikalainojen korot ovat tähtitieteellisiä. Lisäksi nykyään pikalainoja tarjoavat yritykset yrittävät koukuttaa ihmisitä hakemaan veronpalautusta tai jopa palkkaa ennakkoon pikalainalla. Samoin nuoria houkutellaan pikalainan ja pizzan yhdiselmällä. Ehkä mielestäni huvittavin pikavippimainos on erään yrityksen mainos "Älä ole tyhjätasku". Varmaan se pikavipin ottaminen parantaa tyhjätaskun tilannetta. Jos sinulla ei ole luottotietomerkintöjä saat mm. S-pankista visa-luottokortin jopa ilmaiseksi. Kysy tarkemmat hintatiedot ennen kortin hankkimista. Visa kortilla rahan nostaminen omalle tilille verkkopankissa tai käteisellä automaatista maksaa 1 € + 2% nostosta. Eli jos lainaat esim. 200 € hintaa kertyy 5 €…ja maksuaikaakin on yli kuukausi. Ota siis laina varoen tai jätä lainaamatta

TV-ohjelmien puhelinäänestykset

TV-ohjelmien puhelinäänestykset. Nykyään jokaisessa TV-formaatissa katsojat äänestävät tai pudottavat jonkun kilpailijan putoamaan tai jatkamaan ohjelmassa. Formaatit perustuvat juuri siihen että jopa miljoonat sitten tarttuvat puhelimeen ja äänestävät omaa ihanaa suosikkiaan. Äänestäminen on yleensä verrattain kallista. Ehkä noin euron per soitto/tekstiviesti. Ymmärrän tämän hyvin, jos joku kilpailija on kaverisi tai ehkä jopa perheesi jäsen. Tällöin tottakai kaikki sukulaiset yms. haluavat hänelle parasta ja äänestävät..sillä muidenkin sukulaiset tottakai äänestävät omiaan. Sen sijaan jos et tunne millään tavalla henkilöä jota äänestät lue seuraava ylläpitäjän mielipide. Yleensä ohjelmissa annetaan satojatuhansia ääniä. Jos ääniä annetaan esim. 100 000 tarkoittaa se sitä että sinun äänesi merkitsee 0,0001 % ohjelmassa annettavista äänistä…eli samanverran kuin tunnettu sananlasku "pieru Saharassa" ;).

Eräässä tunnetussa formaatissa äänestetään parasta pop-laulajaa nuorison idoliksi. Kuluvalla kaudella mainetta niittivät mm. Diandra Flores, Susanna Erkinheimo ja Torsten Borg. Nämä kaikki olivat myös ylläpitäjän mielestä aivan loistavia laulajia..ja varmasti parhaat ja mielenkiintoisimmat artistit saavat levysopimuksen sijoituksesta riippuen, oli hän sitten ensimmäinen tai neljäs.

Täytyy tosin mainita että ylläpitäjäkin on joskus retkahtanut näihin. Silloin noin kymmenen vuotta sitten kun TV-chatit tulivat telkkariin…varmasti monella ylläpitäjä mukaan lukien oli pakko nähdä kerran oma tekstari telkussa ;). Aikoinaan kun TV chattia yöllä katseli…monet viestit olivat melko turhia tyyliin "Tappara rulez". Urheilun kannustus on tietenkin kivaa, mutta rulettaa se Tappara muutenkin ja kannattaa miettiä kannattaako maksaa euro siitä että tekstaa kolmen aikaan johonkin chattiin vain tuollaisen viestin, jos ei tuon ihmeempää ole sanottavaa.

Yrittäjille netin ja puhelinluetteloiden hakemistopalvelut

Yrittäjille netin ja puhelinluetteloiden hakemistopalvelut. Näihin ei mielestäni kannattane satsata yhtään rahaa. Turhia hakemistoja, joiden tietoja kukaan ei katsele eikä niissä mukana olemisessa ei ole mitään hyötyä on Suomessa paljon. Esim. kouvolalaiset parturi-kampaajat saavat näkyvyyttä paremmallakin tavalla kuin maksamalla joka kerran siitä että joku Ylitorniolla etsii parturia. Tämän tyyppisiä laskutuksia on lähettänyt eräs nimeltä mainitsematon firma. Lisäksi hakemistopalveluja kauppaavissa firmoissa on sellaisiakin huijareita, jotka ratsastavat tunnetumman yrityksen maineella. Kyseisten firmojen nimi muistuttaa esimerkiksi jotakin tunnetumpaa numeropalvelua tai tietojärjestelmää.

Lisäksi hakemistopalveluita varsinkin puhelimessa kauppaavilla yrityksillä on ikävä tapa aloittaa puhelu tyyliin "Tarkistelisimme että ovathan tietonne entisellään". Sitten tulee kallis lasku postista. Kaikille hakemistopalvelui Ennemmin kannattaa satsata esim. hakukonemainontaan ja tehdä webbisivut. Jos joku etsii internetistä tietoa hän menee varmasti ensin Google- tai Bing hakukoneeseen ja etsii sieltä yrityksesi tiedot ja aukioloajat. Tällöin palvelun tarvitsija löytää yhteystietosi helposti webbisivuiltasi. Kun webbisivut on kerran tehty niin niiden ylläpitäminen on edullista. Edulliset kotisivut voi tehdä tai teetättää esimerkiksi täältä. http://www.hostingpalvelu.fi/asiakkaat/aff.php?aff=014

Lisätietoja:

Turhat tavarat

Turhat tavarat. Yksi esimerkki turhasta tavarasta on koirien aurinkolasit. http://www.firebox.com/product/752/Doggles

Lisätietoja:

Magneetti- ja energiarannekkeet

Magneetti- ja energiarannekkeet. Suomeen on tullut markkinoille lukuisia magneetteihin perustuvia rannekeita ja muita koruja, joiden magneettikentillä väitetään olevan lukuisia terveyttä edistäviä vaikutuksia, mm. parantavan verenkiertoa, reumaa ja auttavan muissakin jos jonkinlaisia sairauksia. Ihmevaikutuksen väitetään perustuvan magneettiseen säteilyyn ja magneettikenttään. Samaa sähkömagneettista säteilyä saadaan kuitenkin esimerkiksi seisomalla voimalinjan alla, puhumalla kännykkään tai käymällä MRI-magneettikuvauksessa. Näiden magneettikenttien tiedetään olevan enemmän haitallisia kuin hyödyllisiä. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/tulihan-se-sielta-power-balance–ranneke-on-huijausta/art-1288360210115.html

Lisätietoja:

Horoskoopit

Horoskoopit. Kuulin että monissa lehdissä on käytäntönä että horoskoopit kirjoittaa yleensä kaikkein vähiten pätevöitynyt toimittaja, esim. työharjoittelija tai kesälomittaja. Horoskooppien kirjoittamiseen ei siis edellytetä minkäänlaista perehtyneisyyttä asiaan. Mikäli horoskooppisi siis ennustaa sinulle esim. onnea rahapeleissä, ei todellakaan kannata lähteä lottoamaan ainakaan normaalia suuremmalla summalla kuin yleensä.

Älä osta eläkevakuutusta

Älä osta eläkevakuutusta, vaikka pankissa yms. puhelimessa niitä kuinka tyrkytettäisiin. Vapaaehtoiset eläkevakuutukset perustuvat lyhyesti siihen että sijoittamallasi rahalla ostetaan osuuksia rahastoista. Rahasto on siis eräänlainen osakesalkku, johon on kerätty jopa tuhansien sijoittajien rahoja..ja rahastonhoitaja sitten hallitsee tätä salkku ja ostelee osakkeita, oblikaatioita ja yrityslainoja rahaston sääntöjen mukaisesti. Suurin ongelma näissä on kalliit hoitokulut. Maksat yleensä palkkion rahastojen merkinnästä, myynnistä sekä myös vuosittaisesta hallinnoinnista vaikka rahastosi tuottaisivat tappiota. En kirjoittele tästä pidemmästi, sillä löysin netistä Saiturin-blogin, jossa tätä eläkevakuutusasiaa laajalti käsitelty. Löytyy osoitteesta http://saituri.org/elakesaastaminen/elakevakuutuksen-karmea-totuus/

Lisätietoja:

Pullotetut vedet

Pullotetut vedet. Pullotetut vedet ovat turhia useimmissa maissa. Erityisesti Suomessa, jossa makeaa vetta on yllinkyllin saatavilla ja hanasta tuleva vesi on puhdasta. Hanaveden on todettu tutkimuksissa olevan jopa puhtaampaa ja sisältävän vähemmän bakteereja kuin pullotetun veden. Tämä johtuu yleensä siitä, että hanasta valutettu vesi on hyvin tuoretta. Hanasta valuva vesi on vain muutamaa päivää sitten otettu luonnosta. Veden matka vesistöstä tai pohjavedestä, vedenottamon, vedenpuhdistamon ja vesitornin kautta hanaan kestää yleensä vain muutaman päivän. Pullotetut vedet saattavat sen sijaan lojua kuukausikaupalla kaupan hyllyillä ja sitä ennen logistiikkakeskusten varastoissa. Pullotetut vedet myydään yleensä PET-muovipullossa, jonka valmistukseen on käytetty raakaöljyä. Pulloihin käytetyllä öjjyn määrällä pitäisi suuren määrän autoja ajossa. Pullovesi on tarpeellista vain siellä, jossa hana- tai kaivovesi on juomakelvotonta.

http://www.yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparisto/2006/02/pullovesi_kova_pala_luonnolle_199158.html

Lisätietoja:

Loton tai muiden rahapelien pelaaminen jättisummalla

Loton tai muiden rahapelien pelaaminen jättisummalla, silloin kun lotossa on jättipotti. Itseä aina huvittaa katsella kun sellaisina lauantai-iltapäivinä kun lotossa on jättipotti niin porukkaa jonottaa tuulipuvuisssa markettien ja kioskien veikkauspisteissä oikein urakalla. Ja panoksetkin ovat sitten monilla moninkertaiset normaalikierrokseen verrattuna. Loton voittosummat lasketaan siten että 3 + 1 lisänumero antaa aina 1 euron voiton ja 3 + 2 lisänumeroa antaa aina 5 euron voiton. Muut voittoluokat sen sijaan lasketaan siten että niille jaetaan tietty loton säännöissä määrätty prosenttiosuus. Tarkastelin historiaa ja tein analyysiä ja vertailin loton jättipottikierrosten voittoja suhteella ns. normaalikierroksiin. Lotto on tuurista kiinni ja tavallisellakin kierroksella voi monista voittoluokista voitaa enemmän kuin ns. jättipottikierroksela. Esim. 5+2 voittoluokka antoi noin 50 % suuremman voiton tavallisella kierroksella 44/2011 kuin jättipottikierroksella 43/2011. Loton voitonjako uudistui kierroksesta syksyllä 2011, mutta havainnot olivat samanlaisia myös entisillä voitonjaoilla ennen kierrosta 40/2011. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon että mitä enemmän lottoa pelataan, sitä todennäköisempää on myös että jättipotti jaetaan useamman pelaajan kesken, jolloin loppupeleissä jättipotillakaan ei välttämättä voita kauhean paljon enempää kuin tavalllisella kierroksella voittaisi.

Esim. 9 miljoonan jättipottikierroksella 43/2011 loton voitonjakauma oli seuraavanlainen:

7 oikein 2 kpl 4 500 000,00 €

6+1 oikein 10 kpl 24 386,30 €

6 oikein 133 kpl 2 083,50 €

5+2 oikein 19 kpl 2 917,00 €

5+1 oikein 861 kpl 148,00 €

5 oikein 6193 kpl 60,40 €

4+2 oikein 830 kpl 90,10 €

4+1 oikein 22550 kpl 20,60 €

4 oikein 101331 kpl 11,30 €

3+2 oikein 13144 kpl 5,00 €

3+1 oikein 220877 kpl 1,00 €

Seuraavalla kierroksella 44/2011 voitonjako oli seuraava:

7 oikein 0 kpl – €

6+1 oikein 5 kpl 35 865,80 €

6 oikein 114 kpl 1 787,50 €

5+2 oikein 9 kpl 4 528,50 €

5+1 oikein 709 kpl 132,20 €

5 oikein 4927 kpl 55,80 €

4+2 oikein 614 kpl 89,60 €

4+1 oikein 18980 kpl 18,00 €

4 oikein 85563 kpl 9,90 €

3+2 oikein 9460 kpl 5,00 €

3+1 oikein 185270 kpl 1,00 €

Omasta mielestäni kaikkein huvittavin veikkauksen kampanja on ollut viime kesänä aloitettu loton kesätarjous. Tämä "mullistava" kesätarjous lupasi loton päävoiton tuplana, jos samassa kupongissa oli myös mikä tahansa jokerivoitto. Siis vain päävoiton. Tämä nerokas kampanja sai suomalaiset pelaaman hiljaisempana kesäaikanakin lottoa ja jokeria. Mahdollisuushan on voittaa loton päävoitto on huikea 1/15380937, eli yksi noin 15 miljoonasta, mikä tekee prosenteissa 0,0000065 %. Mahdollisuus saada joku jokerivoitto linee noin 93559/625000, eli 15 % . Mikäli nämä vaaditaan samalle kupongille niin mahdollisuus lienee noin 1/100 000 000 eli yksi sadasta miljoonasta. Kaikki on mahdollista :)