Sähkönkulutusmittari

Hanki sähkönkulutusmittari kotiisi. Voit kysäistä sähkömittaria lainaksi omasta sähkö- tai verkkoyhtiöstäsi. Sillä voit tutkia mitkä laitteet ovat kodin energiarohmut ja ehkä huomata milloin on aika vaihtaa kodinkone uudempaan. Omaa mittaria ei kannata ostaa, koska sähköyhtiöillä on yleensä asiakkaille ILMAISEKSI lainattavia sähkönkulutusmittareita. Laina-aika vaihtelee parista viikosta kuukauteen kysyntätilanteesta riippuen ja tässä ajassa saat kustannustehokkaasti selville kotonasi olevien laitteiden sähkönkulutuksen. Omaksi ostettu kulutusmittari saattaa jäädä hyllyyn pölyttymään kun kaikki sähkölaitteet on tutkittu. Mikäli kuitenkin haluat ostaa mittarin omaksesi niitä myös myydään edullisesti noin 10-15 euron hintaan mm. Motonetissa ja Clas Ohlsonilla.

Energiansäästökilpailu

Järjestäkää energiansäästökilpailu naapurienne kanssa ja kilpailkaa kenellä on pienin sähkönkulutus. Mikäli naapureillanne on samanlaiset ja kokoiset asunnot kilpailu on helppoa.

Energia-avustus

Mikäli aiot uudistaa tai saneerata lämmitysjärjestelmääsi niin muista hakea energia-avustusta. Energia avustusta voi hakea ja niitä voidaan myöntää esimerkiksi siirryttäessä sähkö- tai öljylämmityksestä uusiutuvilla energianlähteillä toimivaan lämmitysjärjestelmään kuten maalämpöön. Toinen energia-avustus on pientalojen tarveharkintainen energia-avustus. Tämä on enintään 25 % hyväksytyistä kustannuksista ja siinä on myös tulorajat, jotka riippuvat talouden koosta. Tukea voidaan myöntää myös mm. talon erityksen parantamiseen tai ikkunoiden uusimiseen energiatehokkaimpiin. Avustusta voi saada myös esim. energiakatselmuksen laadintaa varten.

Quick & hot

Ekotehokas tapa säästää sähköä veden lämmittämisessä on Tefalin Quick & Hot vedenkeitin, joka kuumentaa veden kolmessa sekunnissa.

Lisätietoja: