Google Maps

Asuntoa ostaessa kannattaa hyödyntää myös Google Mapsin katunakymäpalvelu. Ja katsella lähiseudun katuja ja naapurustoa. Google on kuvannut useimmat alueet kesäaikaan, joten mikäli teet asuntokauppoja talviaikaan saat myös tietoa miltä alue näyttää kesällä.

Google Street View

Lukijan vinkki. Jos muuttaa vuokralle vieraaseen kaupunkiin, tulevaan lähiympäristöön voi tutustua etukäteen Google Earthin Street View-toiminnon avulla, jos ko. paikka näkyy palvelussa. Näin voi saada etukäteen käsitystä paikasta ja ympäristön yleisilmeestä. Näin voit pohtia onko vuokrapyyntö kohdillaan. Samalla tavalla voi antaa konkreettisia ajo-ohjeita tutuille uuteen paikkaan, eli miltä se "uusi koti" näyttää. Näkymät eroavat vuodenajan mukaan ruudulla näkyvästä maisemasta (Googlen palvelussa on pääosin kesä).

Google Alerts

Jos tiedät että tarvitset jonkun tavaran esim. työkalun, mutta sitä ei ole juuri nyt saatavilla niin kokeile Googlen hälytykset, englanniksi Google alerts palvelua. Se löytyy osoitteesta http://www.google.fi/alerts

Googlen hälytykset tarkoittavat sitä että voit tilata hälytyksen mistä tahansa aiheesta. Kun Google löytää hakutuloksista uutta tietoa, saa asiasta tietoa sähköpostiisi. Sopii hyvin esim. tarjousten kyttäämiseen, mutta hälytyksiä tilaamalla voit toki seurata esim. suosikkijoukkueeseesi liittyviä uutisia ja tuloksia, joista voi olla hyötyä esim. vedonlyöjille. Monet yritykset seuraavat Googlen hälytyksillä myös sitä mitä heidän firmastaan puhutaan netissä.

Lisätietoja:

Googlaa etukäteen tietoja verkkokaupasta tai esim. sähköfirmasta

Mikälli ostat jotain tavaraa pienestä tai ulkomaisesta tai muuten jotenkin epäilyttävästä verkkokaupasta niin googlaa mitä mieltä muut kyseisen firman asiakkaat ovat olleet firmasta. Googlaus kannattaa myös esimerkiksi sähkösopimusta tehdessä, sillä Suomessakin on sähköä myyviä firmoja, joiden laskutuksessa ja sähkösopimuksissa on paljon epäselvää.