Käy yöllä huoltoasemalla

Jos huoltoasema on 24h auki, niin kannattaa käydä katsomassa 00-02 aikaan yöllä tuotteita joissa on -50%. Sillä yleensä huoltoasemat puolittavat hinnan jos kyseisenä päivänä on viimeinen käyttöpäivämäärä – tämä hinnoittelu tehdään yöllä. (Taksikuskit ja aamuvirkut yleensä tyhjentävät hyllyt -50% tuotteista.)

Lukijan vinkki

Seisova pöytä

Matkalla huoltoasemalla syöt halvemmalla lounaan seisovasta pöydästä kuin esim. sämpylä kahvit ja jotain makeaa lisäksi. Seisovasta pöydästä saat syödä niin paljon kuin haluat ja mitä haluat, eikä tee enää makeaa mieli. Käytä hyväksesi hintaan yleensä kuuluva jälkiruoka tai kahvi.

Lukijan vinkki

Vertaile polttoaineen hintoja

Vertaile polttoaineen hintaa esim. www.polttoaine.net -sivustolta. Jos olet matkalla niin kannattaa alkaa vilkuilemaan edullista tankkauspaikkaa hyvissä ajoin, jolloin ehdit vielä vaikuttaa siihen millä hinnalla tankkaat. Jos havahdut vasta sitten kun varoitusvalo syttyy, joudut usein pakosta ajamaan seuraavalle mahdolliselle – usein kalliille – huoltoasemalle.

Kommentteja: Polttoaine.net -sivustolla näet paikkakunnallasi vallitsevan hintatilanteen eikä sinun tarvitse kiertää autolla kaikkia paikkakunnan bensa-asemia ja voit säästää jopa parikin euroa tankillisella kalliimpaan polttoaineeseen verrattuna. Voit esim. myös pyörällä liikkuessasi tehdä havaintoja hinnoista. Voit lähettää myös tietosi ko. sivustolle halutessasi.

Tankkaa kylmällä ilmalla

Extreme-vinkki. Tankkaa polttoaineesi kylmänä päivänä tai kylmän yön jälkeen aamulla. Polttoaine tulee toki maan alla olevasta varastosta pumppuun noin 4 asteisena, mutta tankatessasi kylmänä päivänä saat saat loppupeleissä enemmän polttoainetta koska kaikki nesteet, myös polttoaineet, laajenevat lämmetessään. Tämän takia talvella ei myöskään kannata tankata ihan piripintaan. Jos ajat heti tankkauksen jälkeen lämpimään talliin, tankki voi vuotaa yli. Ylläpitäjä kysyi NesteOil Oyj:stä tarkemmin huoltoaseman polttoainemittarin toiminnasta. He kertoivat, että annostellut polttoaineen määrän mittaava mittalaite sijaitsee mittarin sisällä. Polttoaine tulee maan alaisesta säiliöstä, mutta mittari mittalaitteineen ja imuputkistoineen pidetään takaiskuventtiilien avulla täynnä polttoainetta, jotta polttoaineen mittaamisessa saavutetaan optimaalinen mittaustilanne.

Ravista tankkauspistoolia

Ravista huoltoasemalla tankkauspistoolia autosi tankissa ennen kuin alat painamaan tankkauspistoolin liipasinta – sekä myös oman tankkauksen jälkeen. Näin saat jokaisen tipan talteen, jonka sinä ja edellinen tankkaaja olette maksaneet.

Älä tankkaa autoasi, jos samaan aikaan säiliöauto on täyttämässä huoltoaseman säiliöitä

Älä tankkaa autoasi, mikäli huoltoasemalla on samaan aikaan säiliöauto täyttämässä huoltoaseman säiliöitä. Polttoainevarastoja täyttävä säiliöauto täyttää säiliöt suurella paineella, jolloin maanalaisissa säiliöissä oleva polttoaine sekoittuu. Säiliöiden pohjalla voi olla huoltoaseman perustamisesta asti vähitellen kertynyttä irtoainesta joka lähtee säiliötä täytettäessä liikkeelle ja sekoittuu uuteen polttoaineeseen kunnes raskaampana vajoaa vähitellen taas säiliön pohjalle. Ei ole tietoa, että onko tämä vain urbaania legendaa, mutta koetetaan varmistaa vinkin todenperäisyys Suomen oloissa.