Säilytä vanha kalenteri

Älä hävitä paperista taskukalenteria heti vuodenvaihteessa.

Jos käytät wanhaan tyyliin paperista esim. ammattiliitosta saatua taskukalenteria, jota olet käyttänyt pitkin vuotta heti vuodenvaihteen aikaan menemään. Vanhassa kalenterissa voi olla jälkikäteen tärkeitä merkintöjä, esim. lapsen päiväkotivuoroista, tehdyistä työtunneista tai muista vastaavista tärkeistä asioista. Jos heität vanhan kalenterin roskiin tms heti uuden kalenterin käyttöönotossa et voi tarkistaa asioita siitä esim. tammikuussa päiväkotimaksun saapuessa. Yllensä laskut ovat oikein, mutta joskus tapahtuu virheitä joten on hyvä jos asiat voi tarkistaa itse ennenkuin lähtee nostmaan meteliä asioista. Vanhan kalenterin voi hävittää sitten kun varma ettei menneisiin tarvitse enää palata.

 

Lukijan vinkki

Ilmainen lompakkokalenteri

Jos saat liitosta tai muualta joka vuosi uuden taskukalenterin, jossa on jossain takakannen lähellä yleensä seuraavan vuoden pelkistetty kalenteri (päivät, viikot, kuunvaiheet jne.). Leikkaa se talteen ennen kalenterin hävittämistä. Tämä kalenteri on näppärä ja joskus jopa hyödyllinen esimerkiksi lompakon välissä. Näitä "lompakkokalentereita" saa toki myös kaupoistakin parilla eurolla mutta omasta poisheitettävästä kalenterista sen saa talteen ilmaiseksi.

Lukijan vinkki

Pane almanakkaasi muistutus kirjaston eräpäivistä

Pane almanakkaasi aina muistutus kirjaston eräpäivistä, jotka tahtovat muuten unohtua, niin muistat uusia tai palauttaa kirjasi ettet joudu maksamaan turhaan viivästymissakkoja.

Lukijan vinkki