Keväällä bensanhinta on yleensä noususuunnassa

Keväällä bensanhinta on yleensä noususuunnassa, joten silloin useimmiten kannattaa tankata tankki täyteen kun on tankkaamassa. Syksyllä puolestaan bensiinin hinta on yleensä laskusuunnassa, joten ei välttämättä kannata tankata ihan täyteen, jopa parikymmentä litraa saattaa riittä joksikin aikaa, viikoksi tms. Tämän vajaan tankin aikana bensan hinta on mahdollisesti halventunut ja voit taas tankata halvempaa bensaa kuin että sinulla olisi tankissa vielä edelliskerralla tankattua kalliimpaa bensaa! Tankkaa kuitenkin riittävästi ettei bensa lopu matkan aikana kesken!

Lukijan vinkki

Älä kiirehdi talvirenkaiden vaihtoa kesärenkaisiin

Älä kiirehdi talvirenkaiden vaihtoa kesärenkaisiin. Renkaiden kulutus on suurimmillaan keväisin, jolloin monet vielä ajavat nastarenkailla ja karhentavat tien pinnan karkeaksi. Vaihtamalla kesärenkaat vasta sallitun ajan lopussa, tai kelien mukaan sitäkin myöhemmin, ajat kesärenkaillasi tuhansia kilometrejä pidempään. Lisäksi myös kesärengastarjoukset paranevat sesongin lähetessä loppuaan.

Kesärenkaat halvalla syksyllä ja talvirenkaat halvalla keväällä

Kesärenkaita autoon saa yleensä edullisemmin syksyllä ja keväällä taas talvirenkaita rengasliikkeiden varastoiden kausityhjennyksen yhteydessä. Tässä on tietysti se huono puoli, että ostoksista pääsee nauttimaan vasta noin puolen vuoden päästä ja autotilanteesi saattaa olla ihan toisenlainen kuin tällä hetkellä.

Lukijan vinkki

Huollata (täytätä) autosi ilmastointilaite keväällä

Huollata (täytätä) autosi ilmastointilaite mieluummin keväällä kuin syksyllä, vaikka syksyllä sen saisi edullisemmin. Hinta syksyllä on edullisimmillaan luokkaa n. 79€, kun keväällä hinta nousee noin 99€:n tuntumaan. Jos huollatat ilmastointilaitteessi syksyllä, kylmäaine saattaa karata talven aikana taivaantuuliin (ilm. laitetta tulisi käyttää säännöllisesti, jotta k-aine voitelee ja tiivistää liitokset tiiviiksi.) Ilm. laite vaatii käynnistyäkseen puolestaan n. 4-5 ºC:n lämpötilan, joten talvi(huolto)käyttö vaatii lämpimän autotallin tai vastaavan. Keväällä/kesällä joudut todennäköisesti suorittamaan uuden täyttöhuollon jos järjestelmästä on poistunut liikaa tavaraa talven aikana ja teho on häipynyt, joka maksaa saman verran vaikka kävisit täytättämässä tyhjänkin järjestelmän. Näin syystäyttö on tavallaan tehty turhan takia.

Lukijan vinkki

Lumiukosta vettä pitkin kevättä

Rakenna keväällä viimeisistä lumista puutarhaasi lumiukko sellaisten puiden tai kasvien viereen, jotka tarvitsevat kastelua. Tällöin lumiukko sulaa hitaasti ja luovuttaa sopivasti vettä sitä tarvitseville kasveille vielä silloinkin kun muut lumet ovat jo sulaneet. Säästät kasteluvettä.

Hyödynnä parveke

Syksyllä ja keväällä voi osan elintarvikkeista säilyttää vaikkapa parvekkeella jääkaapin asemesta, esim. isot limsapullot ja saunaoluet. Jos viitseliäisyyttä riittää, voi säilyttää enemmänkin ja jääkaapin voi vaikka sammuttaa. Muista huolehtia tässä tapauksessa kuitenkin siitä, ettei esim. linnut pääse likaamaan ruokiasi parvekkeella. Leivonnaiset yms. kuumat ja lämpimät ruot kannattaa jäädyttää niin ikään ulkona ennen jääkaappiin laittamista. Talvella sääolosuhteiden salliessa voit säilyttää pakasteita ilman sähkökulutusta parvekkeella. Voit myös jäädyttää vettä esim. mehukateissa ja laittaa kannut sulamaan jääkaappiin, jolloin ne viilentävät jääkaappia sulaessaan ja vähentävät sähkökulutusta.

Lukijan vinkki