Ilmaista matkalukemista

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähtöportin 27 vieressä on Book Swap -kirjanvaihtopiste. Mene portaita toiseen kerrokseen ravintola Restaurant & Deli Fly Innin kohdalta. Ylös pääset myös vastapäisellä hissillä.

Kirjanvaihtopisteessä voit ottaa mukaasi matkalukemista täysin maksutta. Voit myös vastavuoroisesta jättää sinne omat luetut kirjasi muiden iloksi.  Kirjojen mahdolliset aiemmat matkat näkee kätevästi sisäkanteen liimatusta tarrasta.

Vanhat koulukirjat kesämökille

Hyödynnä tarpeettomaksi käyneistä koulukirjoista sopivat "kesämökkikirjaston" kirjoina. Lapset lukevat mielellään kaikenlaista, mikäli se ei ole pakollista. Ja eri aikoina kirjatkin ovat erilaisia, mikä tekee vanhoista kirjoista mielenkiintoisia.

Lukijan vinkki

Osta koulukirjasi käytettyinä vuotta vanhemmilta opiskelijoilta

Osta koulukirjasi, esim. lukiota varten, käytettyinä vuotta vanhemmilta opiskelijoilta, mikäli käytettävä painos ei ole suuresti muuttunut.

Anna lahja kirjastosta

Haluaako läheisesi lahjaksi uutuuskirjan? Lainaa kyseinen kirja kirjastosta ja huolehdi sinä "lahjan antajana" kirja takaisin palautukseen eräpäivään mennessä.

Lukijan vinkki

Joissakin kirjastoissa myydään poistetut kirjan pilkkahintaan

Joissakin kirjastoissa myydään poistetut kirjan pilkkahintaan. Kannattaa kysyä kirjastosta, koska sellainen myynti on tulossa, ja vierailla sitten täydentämässä kirjahyllyä.

Lukijan vinkki

Tilaa muistutusviesti muistuttamaan kirjastojen eräpäivistä

Monien kirjastojen palveluihin kuuluu automaattinen muistutusviesti sähköpostiin eräpäivän lähestyessä. Kysy omasta kirjastostasi! Säästää sekä sakoilta että muistelemiselta.

Lukijan vinkki

Bookcrossing

Lukijan vinkki. Lahjoita lukemasi kirjat halukkaille ystävillesi, säästät tilaa ja ystäväsi säästävät rahaa. Jätä vain lempparit, joita haluat lukea joskus toistekin. Ylläpitäjä jatkaa tähän että yksi hyvä vaihtoehto kierrättää lukemansa kirjat on kokeilla bookcrossausta engl. bookcrossing. Bookcrossing on eräänlainen internetissä maailmanlaajuisesti toimiva kirjojen vaihtorinki ja vapautusliike. Kun haluat jakaa lukemasi kirjan, liimaat kirjaan selvästi näkyvän tarralapun ja mahdollisesti tiedotteen, jossa kerrotaan mitä bookcrossaus tarkoitaa. Näin kirja ei päädy löytötavaratoimistoon. Kirjan voi rekisteröidä netissä ja hakea sieltä kirjallesi oman BookCrossin ID-tunnuksen eli BCID:n. Tunnuksen avulla voit myöhemmin seurata missä päin kirjasi liikkuu. Seuraaminen on mahdollista, jos kirjan löytänyt henkilö näpyttelee kirjasi BCID-koodin www.BookCrossing.com sivustolle. Hän voi myös kirjoittaa omia mielipiteitään kirjasta. Monet BookCrossinkiin kuuluvat ovat mukava kirjojen vaihtoringeissä, jossa voidaan kokoontua ja vaihtaa kirjoja jäsenten kesken, mutta merkityn kirjan voi tietenkin jättää myös esim. kahvilaan, kirjastoon tai junaan muiden iloksi. Monissa kirjastoissa ja kahviloissa on hyllyjä, joissa on paljon bookcrossauksessa mukava olevia kirjoja. Internetissä voit käydä myös ilmoittamassa minne olet kirjan jättänyt ja voit myös esittää toiveita, mikäli haluaisit lukea juuri tietyn kirjan. Bookcrossaajia on maailmassa noin miljoona ja määrä kasvaa koko ajan.

Lisätietoja:

Vanhoista puhelinluetteloista tai paksummista kirjoista voi kovertaa "kassakaapin"

Vanhoista puhelinluetteloista tai paksummista kirjoista voi kovertaa "kassakaapin". Kun leikkaat terävällä veitsellä kolon esim. puhelinluettelon sivujen väliin ja laitat sen kirjahyllyyn 300 muun kirjan joukkoon niin rosvo ei osaa arvata että arvotavarasi ovat piilossa kirjahyllyssä.

Käy kirjastossa

Älä tilaa sanoma- tai muita lehtiä. Käy lukemassa kirjastossa.

Lukijan vinkki