Älä välitä naapureista

Älä välitä mitä muut ihmiset ja varsinkin naapurisi ostavat ja puuhastelevat. Jos naapurisi ostaa esimerkiksi uuden auton niin älä välitä siitä. Pärjäät itse ihan hyvin entiselläkin.

Ilmoita naapurille matkasi

Laita naapurin postilaatikkoon kortti kun lähdet reissuun, ei tarvitse reisusta lähettää niin säästät postimerkin hinnan. Kirjoita korttiin, että olet reissussa jotta naapuri osaa pitää silmällä asuntoasi ja postilaatikkoasi. Kun naapuri tietää että olet reissussa, hän osaa toimia oikein mahdollisten ei toivottujen vieraiden suhteen. Naapuri voi myös kastella kukkiasi ja pitää asunnon asutun näköisenä, eikä sinun tarvitse palkata ketään jos vain muistat tarjota vastavieraisesti apuasi. Naapuri voi myös juhlia poissaollessasi häiritsemättä sinua. Monta hyötyä siis pienestä ilmoituksesta. Tätä tarkoitusta varten kannattaa kerätä kotiin kaikki ilmaiset postikortit postin tuomat. Esim. messuilta saa joskus ilmaisia kortteja.

Uusi osoite

Kun syystä tai toisesta muutat, muista jättää uusi osoitteesi vanhaan asuntoon uusille asukkaille tiedoksi ja pyyntö postin edelleenlähetyksestä uuteen osoitteeseesi. Näin laskut ym. tärkeät postit löytävät perille ennen eräpäivää ja vältyt perintätoimiston kirjeiltä ja muilta harmeilta.

Kommentteja lukijoilta: Kun muutat, uutta osoitetta ei tarvitse jättää eikä kannatakkaan jättää uusille asuikkaille. Kerrron omasta kokemuksesta, nimittäin puhelinnumeroni ja osoitteeni kerran asuntoon muuttaville kun itse muutin pois. Alkoi sellainen ralli, että soittelivat joka asiasta asunnossa on sitä ja tätä vikaa, vaikka ne viat olivat jo siellä asuessani. Olin sanonut vioista asunnonomistajlle eikä hän tehnyt muutoksia ja kun kämppä tuli myyntiin päätin että en varmasti osta ko.asuntoa. Kun lopetin puhelimeen vastaamisen, niin tulivat uudet asukkaat oven taakse milloin olivat keksineet mainospostista tikusta asiaa ja asunnon valitus oli päällimmäinen asia. Jos postia tulee väärään osoitteeseeen se kannattaa viedä postiin, heidän työ on löytää oikea ihminen. Kannattaa tehdä muutosilmoitus ja ilmoittaa itse uusi osoite niille yrityksille ja muille tahoille mitkä eivät saa tietoa väestörekisterijärjestelmästä.

Kommentti: Postin kuuluu jakaa postit oikeaan osoitteeseen jos sinä