Muutto paluukuormana

Jos olet muuttamassa pidempää matkaa, eli asumaan eri puolelle Suomea, eikä muuttopäiväsi ole ihan ehdottoman tarkka, niin kysele eri muuttofirmoilta olisiko kukaan muuttamassa edellisenä päivä juuri vastakkaiseen suuntaan. Tällöin voit saada muuttosi huomattavan edullisesti muuttoauton paluumatkalla. Muutenhan muuttoauto voisi joutua ajamaan tyhjänä takaisin.

Muuttoinventaario

Lukijan vinkki. Ennen muuttoa paikasta A paikkaan B kannattaa tehdä inventaario minkälaista kamaa omistaa ja mitä mahdollisesti ei tarvita. Näin voit esim. vuokrata pienemmän muuttoauton ja säästät myös kuluissa ja työmäärässä kun turhia rojuja ei tarvitse kuljetella uusiin paikkoihin. Jos inventaarion tekee ajoissa, voit ehtiä myymään tarpeettomat kamat.

Lukijan vinkki

Uusi osoite

Kun syystä tai toisesta muutat, muista jättää uusi osoitteesi vanhaan asuntoon uusille asukkaille tiedoksi ja pyyntö postin edelleenlähetyksestä uuteen osoitteeseesi. Näin laskut ym. tärkeät postit löytävät perille ennen eräpäivää ja vältyt perintätoimiston kirjeiltä ja muilta harmeilta.

Kommentteja lukijoilta: Kun muutat, uutta osoitetta ei tarvitse jättää eikä kannatakkaan jättää uusille asuikkaille. Kerrron omasta kokemuksesta, nimittäin puhelinnumeroni ja osoitteeni kerran asuntoon muuttaville kun itse muutin pois. Alkoi sellainen ralli, että soittelivat joka asiasta asunnossa on sitä ja tätä vikaa, vaikka ne viat olivat jo siellä asuessani. Olin sanonut vioista asunnonomistajlle eikä hän tehnyt muutoksia ja kun kämppä tuli myyntiin päätin että en varmasti osta ko.asuntoa. Kun lopetin puhelimeen vastaamisen, niin tulivat uudet asukkaat oven taakse milloin olivat keksineet mainospostista tikusta asiaa ja asunnon valitus oli päällimmäinen asia. Jos postia tulee väärään osoitteeseeen se kannattaa viedä postiin, heidän työ on löytää oikea ihminen. Kannattaa tehdä muutosilmoitus ja ilmoittaa itse uusi osoite niille yrityksille ja muille tahoille mitkä eivät saa tietoa väestörekisterijärjestelmästä.

Kommentti: Postin kuuluu jakaa postit oikeaan osoitteeseen jos sinä

Älä käytä huonekalujen kokoamiseen liimaa

Jos ostat itsellesi koottavia, lastulevystä tehtyjä huonekaluja (hyllyjä, pyötiä, kaappeja yms.) älä käytä kokoamisessa liimaa vaikka ohjeissa näin sanotaan. Ilman liimaa koottavat tappiliitokset ym. saa myöhemmin purettua EHJINÄ, esim. muuton yhteydessä. Liiman kanssa koottaessa kalusteesta tulee tukevampi mutta ehjänä purkaminen myöhemmin voi olla mahdotonta. Näin ollen joudut tuhoamaan tarpeellisen liimalla kootun vaatekaapin ja ostamaan myöhemmin uuden sen sijaan että olisit purkanut kaapin ja koonnut sen uudestaan.

Lukijan vinkki

Nokkakärryt muuttoapuna

Kun muutat, muista ehdottomasti ottaa mukaan/lainata jostain nokkakärryt. Useimmilla paketti-/muuttoautoja vuokraavilla yrityksillä auton vuokraaja saa tarvittaessa mukaansa nokkakärryt veloituksetta. Nokkakärryn avulla esim. ison kukkaruukun tai pesukoneen kuljettaminen – vaikka portaita pitkin – on huomattavasti helpompaa kuin ilman. Näin sinä ja talkooväki säästytte turhilta selkäkivuilta sekä lattioiden naarmuuntuminen on todennäköisesti vähäisempää.

Lukijan vinkki.

Helpota muuttoa

Jos olet muuttamassa myy ja lahjoita kaikki mahdollinen ylimääräinen tavara, niin pääset paljon vähemmällä ja halvemmalla muutossa. Kysy myös jos asuntoon muuttava tarvitsee jotain tavaroitasi. Olethan voinut ostaa juuri tätä asuntoa varten tavaroita, eivätkä ne mahdollisesti käy edes uuteen asuntoosi.

Lukijan vinkki