Sammuta tietokoneen monitori esim. virusskannauksen ajaksi

Sammuta tietokoneen monitori kun teet virusskannausta, asennat isoa ohjelmaa tai siirrät suurta tiedostoa, jos puuhailet muuta samaan aikaan.

Virrankäyttösuunnitelma

Kannettavan tietokoneen näyttö on sen suurin virrankuluttaja. Voit pidentää akun kestoa ja säästää sähköä valitsemalla windowsissa virrankäyttösuunnitelmaksi virransäästön. Tällöin koneen teho laskee, mutta sillä ei ainakaan ylläpitäjä ei ole ikinä puuhastellut mitään niin ihmeellistä, että tehon laskua olisi huomannut. Tämä himmentää hieman myös näytön kirkkautta, mutta voit säätää tarvittaessa näytön kirkkautta vieläkin himmeämmäksi, jolloin akun virtaa säästyy enemmän. Tämä tapahtuu windowsin siirrettävyyskeskuksessa, jonne pääset tietokoneen ohjauspaneelista. Poista myös kaikki USB-laitteet sekä hiiri, mikäli et tarvitse niitä, sillä nämäkin syövät samaa virtaa. Tämä voi myös pidentää koneesi käyttöikää, sillä virransäästötehon ollessa kytkettynä kone myös mm. kuumenee vähemmän.

Älä käytä ruudunsäästäjiä

Älä käytä ruudunsäästäjiä. Nykyiset näytöt ja monitorit eivät enää tarvitse perinteisiä ruudunsäästäjiä, eli screensavereita. Näytönsäästäjässä pyörivät kuvat lisäävät sähkönkulutusta siihen verrattuna että näyttö tummenisi hetken kuluttua itsekseen kun sitä ei käytetä vähään aikaan.