Lasipulloista saa kynttilänjalkoja

Käytetyistä ja pantittomista lasipulloista, esim. ulkomailta tuoduista viini- ja viinapulloista, saa hienoja kynttilänjalkoja.

Tee-se-itse juomalasi

Käytetystä lasipurkista voit tehdä itsellesi juomalasin. Osta esim. Biltemasta lasiveitsi hintaan 3,49 €. Tällä lasiveitsellä voit leikata lasipurkin tai pantittoman pullon kahtia. Helpoimmin se onnistuu kun pidät lasiveistä paikoillaan ja pyörität pulloa ympäri. Lasiveitsi rikkoo lasin jännityksen, jonka jälkeen saat purkin tai pullon halki upottamalla leikatun kohdan kuumaan veteen ja tämän jälkeen kylmään veteen. Tämän veteen upottamisen voit joutua toistamaan pariin kertaan. Teräviä reunoja voi hioa esim. hiekkapaperilla. Tällä tavalla saatte tehtyä ilmaiset juomalasit vaikka isommalla opiskelijaporukalle. Halkaistuista purkeista voi tehdä myös lyhtyjä esim. jouluvaloille.

 

Pienoiskasvihuone

Käytetyistä pantittomista ja läpinäkyvistä muovisista pulloista voit tehdä pienille kukillesi ja taimillesi minikokoisen kasvihuoneen. Leikkaa pullosta pohja pois ja aseta pullo sitten taimen ympärille. Näin taimi on suojassa hallalta ja saa enemmän lämpösäteilyä kuin ilman pulloa saisi.

Kierrätys lyhty

Tyhjästä lasipurkista tai pantittomasta lasipullosta, esim. ulkomailta tuodusta viinapullosta, saa hienon lyhdyn. Liuota etiketti pois ja poraa pullon pohjaan reikä. Laita sisälle LED-jouluvalot.

Lasipullon uusiokäyttöä

Tyhjän pantittoman lasipullon voi uusiokäyttää kaulimena.

Muovipullosta suppilo

Tyhjästä muovipullon yläosasta voi tehdä nopeasti suppilon, jolla voi esim. kaataa bensiiniä ruohonleikkuriin. Leikkaa pullo keskeltä kahtia niin sinulla on valmis suppilo.