Tee-se-itse juomalasi

Käytetystä lasipurkista voit tehdä itsellesi juomalasin. Osta esim. Biltemasta lasiveitsi hintaan 3,49 €. Tällä lasiveitsellä voit leikata lasipurkin tai pantittoman pullon kahtia. Helpoimmin se onnistuu kun pidät lasiveistä paikoillaan ja pyörität pulloa ympäri. Lasiveitsi rikkoo lasin jännityksen, jonka jälkeen saat purkin tai pullon halki upottamalla leikatun kohdan kuumaan veteen ja tämän jälkeen kylmään veteen. Tämän veteen upottamisen voit joutua toistamaan pariin kertaan. Teräviä reunoja voi hioa esim. hiekkapaperilla. Tällä tavalla saatte tehtyä ilmaiset juomalasit vaikka isommalla opiskelijaporukalle. Halkaistuista purkeista voi tehdä myös lyhtyjä esim. jouluvaloille.

 

Tunnelmalamppu vanhasta kanisterista

Vanhasta mehu- tai saippukanisterista saat hienon tunnelmalampun.  Täytä vain kanisteri vedellä ja laita kanisterin takapuolelle, led-valaisin. Led valaisin voi olla esim. otsalamppu tai vaikkapa taskulamppu. Vedellä täytetty kanisteri pehmentää valokiilan hyvin tunnelmalliseksi.

 

Äyskäri mehukatti-purkista

Jos omistat (soutu)veneen, vuole siihen äyskäri tyhjästä mehukatti-purkista tai vastaavasta. Lain mukaan mm. äyskäri on pakollinen varuste veneessä kuin veneessä, mutta tarkempaa määrittelyä rakenteesta ei ole, joten mehukattikin käy. Lisäksi myös tälläinen itsetehty äyskäri ei yleensä edes kelpaa rosmolle, mutta kaupasta ostettu tarttuu helpommin rosmon käteen.

Lukijan vinkki

Käytetyistä muovisista jogurtti-ja viilipurkeista saat lapsille hiekkalaatikolle muotteja

Käytetyistä muovisista jogurtti-ja viilipurkeista saat lapsille hiekkalaatikolle muotteja. Jogurttipurkin muoto on kuin tehty hiekkalinnan tornin muotiksi.

Tyhjistä mehukattipurkeista saa mainion onkiankkurin mökille soutuveneeseen

Tyhjistä mehukattipurkeista saa mainion onkiankkurin mökille soutuveneeseen. Täytät vain astian hiekalla, korkki kiinni ja naru kiinni kahvaan ja sinulla on valmis ankkuri. Jos tarvitset painavamman ankkurin, voit sitoa useamman mehukatin toisiinsa kiinni tai sitten täyttää esimerkiksi tyhjän 5 litran (tuulilasinpesuneste)kannun hiekalla. Vettä tähän pönttöön ei kannata laittaa, koska se halkeaa talvella. Älä kuitenkaan käytä öljyisiä kanistereita, koska niistä karkaa pieniä määriä öljyä ympäröivään veteen.

Lukijan vinkki

Mehukanisterista saa helposti tehtyä WC-harjan telineen

Käytetystä mehukatti- tai muusta suuremmasta mehukanisterista saa helposti tehtyä WC-harjan telineen. Leikkaa saksilla mehukanisterin joku sivu keskeltä auki. Yläosan voi jättää leikkaamatta, jolloin wc-harjan varren voi työntää alakautta mehupullon suusta ulos, jolloin se pysyy paremmin paikoillaan.

Mehukatti-purkeista saa askarreltua kissa-aiheisen avaimenperän

Tyhjistä erivärisistä Mehukatti-purkeista saa askarreltua hauskan ja humoristisen kissa-aiheisen avaimenperän. Eri paikkaan erivärinen kissannaama, näin muistaa oikean avaimen helposti. Olethan varovainen leikatessasi kissannaamaa irti terävällä puukolla tai katkoteräveitsellä.

Lukijan vinkki

Tuoksulähde

Vanhoista (haju)kynttilänjämistä saa mainion ja ilmaisen tuoksulähteen laittamalla ne esim. osittain aukileikattuun mehukattipurkkiin ja laittamalla se vaikkapa vessaan. Tuoksu voimistuu jos purkin laittaa johonkin lämmönlähteen lähelle.

Lukijan vinkki

Kierrätys lyhty

Tyhjästä lasipurkista tai pantittomasta lasipullosta, esim. ulkomailta tuodusta viinapullosta, saa hienon lyhdyn. Liuota etiketti pois ja poraa pullon pohjaan reikä. Laita sisälle LED-jouluvalot.

Säästä leviterasiat ja käytä ne pakastusrasioina

Säästä leviterasiat ja käytä ne pakastusrasioina. Kestävät jopa konepesua useamman kerran. Lähetti Rajanka.

Lukijan vinkki. Lähetti Rajanka.