Tunnelmalamppu vanhasta kanisterista

Vanhasta mehu- tai saippukanisterista saat hienon tunnelmalampun.  Täytä vain kanisteri vedellä ja laita kanisterin takapuolelle, led-valaisin. Led valaisin voi olla esim. otsalamppu tai vaikkapa taskulamppu. Vedellä täytetty kanisteri pehmentää valokiilan hyvin tunnelmalliseksi.

 

Laimenna mehun loppu

Kun juot tuoremehua ja purkki sattuu loppumaan siten että lasisi jää puolilleen. Tuoremehupurkin viimeinen desilitra on usein tuhdimpaa tavaraa kuin mehupurkin alkuosa, sillä kaikki kiintoaines laskeutuu jääkaapissa purkin pohjalle. Tällöin voit hyvin laittaa viimeiseen mukiin puolet vettä eikä maku juuri muutu.

Säästä tiivistemehua

Säästä tiivistemehua. Kun normaalisti teet tiivistemehua kannuun laitat sinne tietyn määrän vettä ja tietyn määrän mehua. Kun olet tämän tehnyt niin lisää siitä huolimatta kannuun vielä hieman vettä. Maku ei pienestä määrästä muutu niin paljon että huomaisit eron, mutta jos joka kerta teet näin säästät vuoden aikana aika paljon mehua. Muutenkin vettä pitäisi juoda enemmän, sillä se puhdistaa elimistöäsi.

Vähennä sokeria mehuissa

Lisää vettä ja vähennä sokeria asteittain lasten mehuissa, niin naperot tottuvat huomaamattaan terveellisempään juomaan. Saman sokerin vähennyksen voi tehdä jälkiruoissa, leivonnaisissa ja kiisseleissä.

Lukijan vinkki

Mehukanisterista saa helposti tehtyä WC-harjan telineen

Käytetystä mehukatti- tai muusta suuremmasta mehukanisterista saa helposti tehtyä WC-harjan telineen. Leikkaa saksilla mehukanisterin joku sivu keskeltä auki. Yläosan voi jättää leikkaamatta, jolloin wc-harjan varren voi työntää alakautta mehupullon suusta ulos, jolloin se pysyy paremmin paikoillaan.

Mehukatti-purkeista saa askarreltua kissa-aiheisen avaimenperän

Tyhjistä erivärisistä Mehukatti-purkeista saa askarreltua hauskan ja humoristisen kissa-aiheisen avaimenperän. Eri paikkaan erivärinen kissannaama, näin muistaa oikean avaimen helposti. Olethan varovainen leikatessasi kissannaamaa irti terävällä puukolla tai katkoteräveitsellä.

Lukijan vinkki

Tuoksulähde

Vanhoista (haju)kynttilänjämistä saa mainion ja ilmaisen tuoksulähteen laittamalla ne esim. osittain aukileikattuun mehukattipurkkiin ja laittamalla se vaikkapa vessaan. Tuoksu voimistuu jos purkin laittaa johonkin lämmönlähteen lähelle.

Lukijan vinkki

Osta apteekista 200 ml lääkeruisku ja täytä sen avulla tyhjät trippipurkit

Extreme säästövinkki. Osta apteekista 200 ml lääkeruisku ja täytä sen avulla tyhjät trippipurkit. Lapsien mielestä mehu maistuu paremmalta niistä, ja tulee edulliseksi.

Niksi-Pirkasta