Vinkkejä rikastumiseen

1. Aja ensin Nissanilla ja vasta myöhemmin Ferrarilla. Monesti näkee sellaisillakin nuorilla kavereilla, jotka eivät taatusti saa työpaikaltaan työsuhdeautoa ”hienoja” 50 000 euron maastureita, jotka loppupeleissä ovat jonkun rahoitusyhtiön (esim. Santander Consumer Finance) omistamia. Käsirahalla ostetusta 50 000 euron hintaisesta autosta voi olla 45 000 euroa velkaa. Samalla auton arvo tippuu samaa vauhtia kun he lyhentävät velkaa. Kun ajat aluksi vaatimattomalla autolla, jossa on pienemmät pääoma- ja käyttökulut, niin saat koko ajan huomattavasti enemmän rahaa säästöön kun maasturilla ajaessasi. Mikäli välttämättä haluat sen kalliin auton, niin ehdit ostaa sen myöhemminkin. Saman voi yleistää muuhunkin elämiseen. En kertakaikkiaan voi käsittää, että on niin paljon sellaisia ihmisiä, jotka esimerkiksi ajavat taksilla, vaikka heillä ei ole sitten rahaa maksaa kyydistä. Opiskeluaikana tämän sivuston ylläpitäjä pyöräili ja käytti linja-autoa. Taksillakin ehtii ajaa sitten kun siihen on oikeasti varaa.
2. Osta halvalla ja myy kalliilla. Palkkaa esimerkiksi vakituinen siivooja vaikkapa 10 euron tuntipalkalla.Tämän jälkeen ala myymään kyseisen siivoojan palveluja vaikkapa 20 eurolla tunti eteenpäin, jolloin nettoat 10 euroa tunnilta, eli 80 euroa päivässä. Oikeasti tämä ei ole näin yksinkertaista, sillä yrittäjän on totta kai maksettava kaikenlaisia kuluja, mm. työntekijän ja omia eläkemaksuja, arvonlisäveroja, työttömyysvakuutusmaksuja, työkaluja, tapaturmavakuutuksia yms, mutta yksinkertaistettuna perusperiaate toimii näin.
Toinen hyvä osta ja myy kalliilla esimerkki on kanadalainen Kyle MacDonald, joka vuoden aikana teki internetissä vaihtokauppaa. Ensimmäinen vaihtokauppa, jonka MacDonald teki, oli paperiliittimen vaihto kalan muotoiseen kynään. Lopulta vuoden kuluessa hän oli onnistunut vaihtamaan tavaransa aina vain arvokkaampaan, ja lopulta hänellä oli 2-kerroksinen talo. Näin vaihtokauppa eteni. 1 Paperiliitin 2. Kalan muotoinen kynä 3. Käsin tehty oven kahva 4. Retkikeitin 5. Generaattori, 6. Oluthana jossa neonvaloilla paikallisen olut-merkin logo 7. moottorikelkka 8. Kahden hengen matka, 9. Pakettiauto 10.  Levytyssopimus 11. vuoden ilmainen vuokrasopimus 12. Iltapäivä Alice Cooperin kanssa. 13. KISS-yhtyeestä tehty liikkuva joulukoriste 14. Elokuvarooli 15. Talo.  Lue lisää MacDonaldista esim. wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/One_red_paperclip
3. Monista. Monista esimerkiksi äskeinen kohta niin monta kertaa kuin mahdollista. Eli mikäli pystyt palkkaamaan ja työllistämään 10 siivoojaa täyspäiväisesti niin tienaat päivässä jo 800 euroa. Mikäli työllistät 100 siivoojaa niin tienaat päivässä jo yksinkertaistettuna 8000 euroa ja vuodessa 235 työpäivän aikana peräti 1 880 000, eli lähes kaksi miljoonaa euroa. Mikäli saat saman konseptin vielä laajennettua esim. ulkomaille vaikkapa franchising periaatteella..josta myöhemmin lisää..niin olet pian miljardööri. Tämä on perusperiaate miten monet ovat rikastuneet.
4. Ole avoin kaikille uusille mahdollisuuksille. Koskaan et tiedä minkälaisia ihmisiä tapaat ja millaisiin seikkailuihin heidän tapaamisensa johtaa. Monet taloudellisesti menestyneet henkilöt ovat aloittaneet rikastumisen olemalla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. http://www.menestystarinoita.fi/hulppeat.html Myöskään tuurin merkitystä ei voi väheksyä. Monet huippukeksinnöt ovat vaatineet tutkimysryhmien kymmenien vuosien pohjatyön, mutta yhtä monet ovat syntyneet myös ihan sattumalta ilman kummempia esivalmisteluja.
5. Peri. Periminen on varmasti kaikkein tavallisin tapa rikastua. Mikäli olet syntynyt rikkaaseen sukuun niin todennäköisesti perit jossakin vaiheessa perheesi omaisuutta. Mikäli et ole syntynyt rikkaaseen sukuun niin voit tietenkin yrittää päästää rikkaan suvun jäseneksi naimalla rikkaamman suvun jäsenen. Tämän jälkeen kannattaa pysyä hyvissä väleissä puolisosi suvun kanssa :).
6. Uhkapelit. Tätä vaihtoehtoa ei ylläpitäjä voi missään tapauksessa suositella, sillä lähes varmuudella kuitenkin häviät rahasi. Suomessa on kuitenkin yli 300 lottomiljonääriä ja joka viikko joku tulee lisää.

7. Perimisen jälkeen ehkä toiseksi helpoin tie miljonääriksi on urheilu. Kannattaa kuitenkin miettiä laji tarkasti, sillä esimerkiksi pesäpallossa ammattilaisuus Suomen ulkopuolella ei ole juuri mahdollista. Myös esim. voimistelussa palkinnot ovat huomattavasti pienempiä kuin esimerkiksi golfissa tai tenniksessä. Helpoin tapa lienee kuitenkin jääkiekko, sillä maailmanlaajuinen harrastajamäärä on kuitenkin melko pieni verrattuna esimerkiksi jalkapalloon ja pelkästään Suomen SM-liigassa suurin piirtein jokaisesta joukkueesta parhaimmat pelaajat ansaitsevat yli 100 000 euroa vuodessa ja kaikkein parhaimmat vieläkin enemmän. Urheilun ohella toki miljonääriksi voi päästä esimerkiksi musiikilla tai vaikkapa kirjoja kirjoittamalla, mutta näissä kilpailu on kuitenkin kovempaa kuin urheilussa.
8. Hanki erikoinen kone ja anna koneen ansaita. Yksi kone voi korvata satojen ihmisten työpanoksen. Toki koneen hankintahinta voi olla kova, mutta hinnoittelemalla tämän koneella valmistettavien tuotteiden hintaan voin päästä rahoihin.
9. Sijoita rahasi ja anna rahojen tehdä työtä. Esimerkiksi sijoittamalla 10 000 euroa vaikkapa kuvitteelliseen osakkeeseen, jonka tuottaa vuodessa 20 % rahavarasi kasvata yllättävän äkkiä. Vuoden jälkeen sijoituksesi on jo 12 000 €. Kahden vuoden jälkeen 14 400. Kolmen vuoden jälkeen 17 280. Neljän vuoden jälkeen 20736. Viiden vuoden jälkeen 24 883. Kuuden vuoden jälkeen 29 859. Seitsemän vuoden jälkeen 35 831. Kahdeksan vuoden jälkeen 42 998. Yhdeksän vuoden jälkeen 51 597. Kymmenen vuoden jälkeen 61 917  Viidentoista vuoden jälkeen 154 070  ja 20 vuoden jälkeen 383 375. Kahdessakymmenessä vuodessa 10 000 euron sijoitus on periaatteessa tuottanut yli 38 kertaisesti.
10. Rikollisuus. Tämä ei siis olen enää vinkki, mutta Ikävä kyllä monet ovat rikastuneet rikollisin keinoin. Suomessa tämä on onneksi erittäin vaikeaa, sillä poliisilla on tehokkaat keinot torjua erilaisia rikollisuuden muotoja. Lisäksi rangaistukset mm. törkeästä ryöstöstä ja huumerikoksista ovat kovia. Sen sijaan muualla maailmassa, jopa niinkin lähellä kuin Virossa ja Venäjällä, monet ovat rikastuneet esimerkiksi huumekaupalla, ihmiskaupalla, rahanpesulla, asekaupalla, salakuljetuksella tai salametsästyksellä ja norsunluun myynnillä. Eri maiden järjestäytynyt rikollisuus on siirtynyt yhä enemmän tavallisesta rikollisuudesta talousrikollisuuteen.
Myös internet on mahdollistanut paljon uusia huijaustapoja. Varmaan jokainen on saanut roskapostia, jossa sinun on luvattu voittaneen arpajaisissa tai saaneen perinnön. Saadaksesi voittamasi rahat sinun pitää ensin lähettää hieman rahaa, jotta rahojen siirto tilillesi onnistuu. Mikäli menet lankaan ja lähetät rahaa sinulta voidaan pyytää uudestaan lisää rahaa. Monissa huijausviesteissä kerrotaan myös että joku ystäväsi on sairastunut jossain päin maailmaa ja tarvitsee sinulta rahaa maksaakseen lääkärinlaskunsa yms. Tämäntyyppiset huijaukset ovat hyvin suunniteltuja. Sinulla voidaan lähettää aidolta vaikuttavia tositteita esim. arpajaisvoitoista, joissa on hyvinkin virallisen näköisiä leimoja yms, mutta nämä ovat kaikki väärennöksiä. Suurin osa siirtää nämä sähköpostit suoraan roskakoriin, mutta nämä huijarit luottavat suureen määrään. Vaikkapa vain yksi 50 000 henkilöstä menisi halpaan, mutta jos sähköpostin lähettää miljoonalle henkilölle, se tarkoittaa jo sitä että 20 henkilöä menisi halpaan, jolloin huijarien ansiot voivat olla jo huomattavia.
Internet on mahdolistanut myös erilaisen pyramidihuijausten lisääntymisen. Näissä pyramidihuijauksissa pyramidipelin huipulla oleville muutamille perustajille tulee rahaa siihen liittyviltä sijoittajilta, jotka joutuvat aloittamaan pyramidin sillä hetkellä alimmalta tasolta. Internetissä sijoittajia ei tarvitse nähdä edes kasvotusten, jolloin tällaiset huijaukset onnistuvat helpommin.
11. Jos osaat yhden alan niin todennäköisesti et osaa toista alaa. Vanhan sanonnan mukaan yksi tapa tulla miljonääriksi on olla miljardööri ja perustaa lentoyhtiö. Monesti yhdellä alalla nopeasti rikastuneet saattavat kuvitella että he ovat guruja myös muilla aloilla ja saattavat huumassa ostaa tai perustaa esimerkiksi lentoyhtiön ilman minkäänlaista kokemusta tai tietämystä alasta.
12. Keksi joku uusi idea ja patentoi se. Keksinnön ei välttämättä tarvitse olla mikään huippu. Huippukeksintöjä voi syntyä niin tutkimuslaboratorioissa kuin jossain vanhassa maatilan autotallissa. Viime aikoina tuottavimmat keksinnöt ovat usein liittyneet internettiin.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi