Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sivupalkki 1". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /home/projekti/public_html/saasto.fi/wp-includes/functions.php on line 4139

Notice: add_custom_image_header on kehotettu välttämään versiosta 3.4.0 asti! Käytä sen sijaan add_theme_support( 'custom-header', $args ). in /home/projekti/public_html/saasto.fi/wp-includes/functions.php on line 3831

Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa Recent_Posts_Dated_Widget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /home/projekti/public_html/saasto.fi/wp-includes/functions.php on line 3894
Kannettava aurinkopaneeli « Saasto.fi Säästövinkkejä

Kannettava aurinkopaneeli

Saasto.fi pyrkii tästä lähtien olemaan entistäkin ympäristöystävällisempi. Tarkoituksena on minimoida sivuston ylläpidossa syntyvät hiilidioksidipäästöt ja samalla kokeilla uusiutuvien energianlähteiden toimivuutta Suomen olosuhteissa. Ensimmäinen ostos oli 13 watin Topray solar aurinkopaneeli, jolla on tarkoitus alkaa latamaan sivuston ylläpidossa käytettävän kannettavan tietokoneen akkuja. Lisäksi tarkoituksena on myös ladata digitaalikameran ja GPS-paikantimen paristoja sekä matkapuhelimen akkuja. Aion myös kokeilla kuvassa näkyvän aurinkopaneelin soveltuvuutta työhuoneen valaisemiseen, joten lisää juttuja asiasta on luvassa tällä palstalla.
Kuva: Topray Solar 13 w kannettava aurinkopaneeli
Paneeli ostettiin maanantaina 16.11 ja nyt seuraavaan lauantaihin mennessä aurinko ei ole näyttäytynytkään Oulussa. Koko viikon on ollut todella harmaata ja viimeisenkin vuorokauden aikana vettä on tullut 10 mm. Aurinkopaneelin teho ei riittänyt edes lataamaan sormipariston kokoisia Ni-MH 2300mAh ladattavia akkuja. Täytyy odotella sitä aurinkoista päivää niin saisi kannettavankin käymään muilla kuin fossiilisilla polttoaineilla. Täytyy kuitenkin kulutttaa ja investoida kännykän autolaturi ja kokeilla että saanko edes kännykkääni ladattua. Kannustavia kommentteja on kuitenkin jo kuulunut pidemmälle ehtineiltä aurinkopaneeliharrastajilta…että helmikuun lopussa sitä aurinkoenergiaa alkaa sitten kunnolla kertyä….joten sitä odotellessa.
13.2.2010. Kevätaurinko paistoi kirkkaasti Oulussa, joten oli aika kaivaa aurinkopaneeli naftaliinista ja kokeilla, josko viimeinkin saisi kännykän ladattua. Ja onnistuihan se. Helmikuunkin aurinko riitti siis hyvin lataamaan Nokia 3110 merkkisen matkapuhelimen. Pakkasta oli kuitenkin -10 astetta ja tuulikin puhalsi melko voimakkaana, joten en viitsinyt sitten vielä alkaa mitään suurempia viritelmiä tekemään, joten täytyy koettaa sitä kannettavan akun lataamista myöhemmin.
7.5. Tilasin e-villestä 12V jännitteellä toimivan partakoneen, jossa on tupakansytytinliitäntä. Kytkin sen aurinkopaneeliin ja parranajokin sujuu nyt aurinkoenergialla. Aurinkopaneelilla on mahdollista käyttää myös normaalilla 220V jännitteellä toimivia koneita, mutta tällöin vaaditaan invertteri, joka muuttaa pistorasiasta tulevan 220V vaihtovirran 12V tasavirraksi. 12V tasavirralla toimivia laitteita pystyy käyttämään ilman lisälaitteita.
14.8.2010. Nyt tässä kesällä sain viimein hankittua pienen 2,9 Amppeeritunnin akun, joka maksoi 12 euroa oululaisessa Akkutalossa. Lisäksi ostin Motonetistä 300 w invertterin, joka kustansi 34,90. Aurinkopaneelilla ladatun akun voi kytkeä suoraan hauenleuka liittimillä invertteriin, joka muuttaa akusta saatavan 12 v tasavirran 230 watin vaihtovirraksi. Voin siis käyttää nyt aurinkoenergialla kaikkia laitteita, joiden teho on alle 300 wattia. Ylläpitäjän kahvinkeitin kuluttaa 990 wattia, joten kahvin keittäminen ei vielä tällä invertterillä onnistunut. Myös tämän kannettavan tietokoneen lataaminen onnistuu, joten tarkoituksena on ainakin kesäkautena tämän sivuston ylläpito täysin saasteettomaksi.
 

Kuvat. Aurinkopaneeli lataa akkua. Sininen neliön muotoinen esine on lataussäädin,  joka mm. estää akun tyhjentymisen ja ylilataamisen. Toisessa kuvassa on Motonetistä ostettu 300 w invertteri.


Notice: Trying to get property of non-object in /home/projekti/public_html/saasto.fi/wp-content/themes/proclouds/single.php on line 31

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi