Eteenille herkät ruoat vs. eteeniä tuottavat ruoat

Eteeni on kasveista ja hedelmistä erittyvä kaasu, joka nopeuttaa niiden kypsymistä. Eteenille herkät hedelmät eivät kypsy poimimisen jälkeen, mutta eteeniä runsaasti tuottavat kypsyvät vielä poimimisen jälkeen. Säilytä eteenille (etyleenille) herkät hedelmät ja vihannekset (mm. appelsiini, greippi, kurkku, kesäkurpitsa, kiiwi, peruna, kaali, salatti) ja vihannekset erillään eteeniä paljon tuottavista hedelmistä ja vihanneksista (mm. päärynä, banaani, omena, luumu, avokado, tomaatti) mikäli haluat niiden säilyvän pidempään.

Raaka hedelmä nopeasti kypsäksi

Mikäli sinulla on raakoja hedelmiä (esim. banaaneja), joiden haluat kypsyvät nopeammin syöntikelpoiseksi vaikkapa vieraita varten, niin laita kypsennettävät hedelmät suljettuun pussiin, jossa hedelmistä niiden kypsyessä koko ajan vapautuva eteeni ei pääse karkaamaan huoneilmaan. Näin hedelmäsi kypsyvät nopeammin. Voit laittaa raakojen hedelmien pussiin myös jonkun toisen kypsemmän hedelmän, joka ajaa saman asian.