Osta hiustenleikkuukone

Jos pidät siististä ja lyhyistä hiuksista, harkitse hiustenleikkuukoneen ostamisesta. Näin voit leikata kotona esim. peilikaapin edessä yksinkin ja pienen harjoittelun jälkeen kukaan ei huomaa eroa parturin jälkeen. Näin säästät helposti parturikuluissa. Hiusten leikkaus kotona, sopii etenkin miehille. Kaupoissa on tarjolla erihintaisia ja -laatuisia hiustenleikkuukoneita. Pienen harjoittelun jälkeen peilikaapin kukaan ei erota leikattua tukkaa parturin tuotteesta. Jos operaatio menee pieleen, niin tukan voi aina leikata lyhyemmäksi tai korjata viikon/kahden kuluttua.

Lukijan vinkki

Harvenna mm. parturi- ja kampaamokäyntejäsi

Harvenna mm. parturi- ja kampaamokäyntejäsi. Esimerkiksi naisten hiustenleikkaus ja värjäys maksavat helposti 90 € kerta. Mikäli käyt teetättämässä tämän viiden viikon välein tekee se vuodessa 10,4 kertaa. Tällöin hinnaksi tulisi vuodessa 936 euroa. Mikäli kävisitkin kampaajalla tekemässä saman operaation joka seitsemäs viikko kertoja vuodessa tulisi 7,43. Hinnaksi vuodessa tulisi siis 669 euroa. Säästöä vuodessa tulisi siis 267 € mikäli harventaisit käyntivälisi viidestä seitsemään viikkoon.

Mieti voitko yksinkertaistaa kosmetiikkavarastoasi

Mieti voitko yksinkertaistaa kosmetiikkavarastoasi. Tarvitseko välttämättä montaa erilaista shampoota, saippuaa, kosteusvoidetta, partavettä yms. Voit säästää käyttämällä vähempiä tuotemerkkejä ja ostamalla suurempia pakkauksia.

Myy hiuksesi

Myy hiuksesi, mikäli sinulla on pitkä ja hyväkuntoinen tukka. Uuden Suomen artikkelin mukaan vaaleasta tukasta maksetaan mm. Argentiinassa yli 1 000 euroa kilo. Leikattu tukka käytetään hiusjatkeisiin. http://www.uusisuomi.fi/viihde/8105-vaaleilla-kutreilla-lentolippu-argentiinaan. Hiusten myynti Argentiinaa halvemalla voi onnistua myös Suomessa. Voit kysellä esim. kampaajaltasi, sillä hiuksia voidaan ostaa myös esim. peruukkeihin. Voit kokeilla hiuksiesi myyntiä myös internetissä. Googlasin asiaa internetistä ja siellä joku halusi ostaan hiuksia cosplay roolipeleihin ja toinen askarteluun.

Lisätietoja:

Pese hiukset hyvissä ajoin

Pese hiuksesi sellaiseen aikaan, että ehdit kuivattaa ne ilman hiustenkuivaajaa vaikkapa pyyheliinan avulla.

Älä pese hiuksia kahteen kertaan jos käyt kampaajalla

Kampaajalla/parturissa pestään hiukset melko todennäköisesti leikkauksen/kampauksen yhteydessä. Turhaa siis pesee hiuksia ennen kampaajalle menoa ja näin säästyy vesikustannuksia. Kampaajalla/parturissa käynti päivänä voi päästä alaspäin vartalonsa pestä vaikka kosteuspyyhkeellä tai kostutetulla rätillä. Liiallista ihon pesua kannattaa muutenkin välttää koska pesuaineet ja vesi kuivattavat ihoa.

Lukijan vinkki

Edullinen hääkampaus

Kun menet naimisiin, värvää kaverisi tekemään kampauksesi, etenkin jos haluat kampaukseksi villiä ja isoa. Jos joku on luopumassa rastoistaan tai keinokuituleteistään, kuidut talteen ja nutturapohjiksi! Kuka tahansa saa tehtyä ison ja villin kampauksen suurella määrällä pinnejä ja muutamalla kokeilulla. Kukkakaupasta voi vielä ostaa vähän neilikoita tai krysanteemeja, joilla voi peittää ongelmakohtia – kukat kestävät kyllä nätisti päivän verran tukassa, parhaassa tapauksessa kukkakauppa vielä sprayaa kukat kyllästysaineella teitä varten. Lähetti Nim. ex-larppaaja

Lukijan vinkki

Älä rahoita lasten tukan värjäystä

Säästä kieltäytymällä rahoittamasta lasten tukan värjäystä. Ehkä ei ole syytä kuormittaa lasten hentoa elimistöä turhilla jäämillä. Katso esim. http://www.vau.fi/Teemat/Teemakategoriat/Raskaus/Varjata-vai-ei/

Lukijan vinkki

Lisätietoja:

Teetä hääkampaus ja häämeikki samassa paikassa

Teetä hääkampaus ja häämeikki samassa paikassa. Pakettihinta on usein huomattavan paljon halvempi kuin molempien ostaminen erikseen eri paikoista.

Vinkki valokuvaukseen

Jos sinä/lapsesi käyt parturissa leikkauttamassa kuvausta varten, käy mieluummin n. 1- 1½ vk:oa ennen tapahtumaa. Pää näyttää "jyrsityltä" juuri leikkauksen jälkeen, tässä noin viikon aikana tukka ehtii tasoittua mutta leikkaus ei "kasva ulos" tänä aikana. Näin saat rahoillesi enemmän vastinetta. Samoin mahdolliset rusketusrajat ehtivät hävitä, esim. yo-kuviin valmistautuessa.

Lukijan vinkki