Korjaa tiivisteet

Korjaa tarvittaessa ovien ja ikkunoiden tiivisteet. Asuntojen lämpökamerakuvia näkee, että suuri osa lämpövuodoista tapahtuu juuri ovien ja ikkunoiden kautta. Siksi ovien ja ikkunoiden parempi tiivistäminen voi säästää lämmitysenergiaa jopa 20 %. Näin ollen tiivistäminen maksaa nopeasti itsensä takaisin.

Sulje ovi avain kädessä

Opettele (ja lapsesi myös) sulkemaan kaikki lukolliset ovet ko. oven avain toisessa kädessä. Näin varmistat ettet lukitse avainta kotisi, autosi, kesämökin tms. sisään ja jää itse ulkopuolelle ellei vara-avainta ole saatavilla. Kerrostaloissa on yleensä huoltofirma, joka avaa oven maksusta mutta esim. kesämökillä tälläistä palvelua harvemmin on. Näin säästät rahaa ja itsesi muilta lisäharmeilta.

Lukijan vinkki

Lisätietoja:

Tarkista oven lukitus

Ota tavaksi kokeilla menikö ovi lukkoon joko painamalla kahvasta tai kiskaisemalla kahvasta. Kun oven on todettu näin olevan lukossa, voi asian "sulkea" pois mielestä eikä asiaa tarvitse enää miettiä esim. lomamatkalla tai tehdä turhia tarkistusmatkoja. Näin voi toimia myös esim. valojen, hanojen ja sähköhellan kanssa.

Lukijan vinkki

Suljen tuulikaapin ovi ennen ulko-oven avausta

Kun kylmällä ilmalla ulos talostasi, sulje ensin eteisen/tuulikaapin ovi perässäsi, ennen kuin avaat ulko-oven. Näin talossasi oleva lämmin ilma ei pääse karkaamaan ulos.