Vessapaperia

Kokeile keittiön talouspaperirullan korvaamista yhdellä tai kahdella WC-paperirullalla. Usein pyyhkimistarpeet ovat sen verran pieniä että pienemmälläkin paperimäärällä pärjää, isompiin tahroihin voi käyttää tiskirättiä. Tulee halvemmaksi

Lukijan vinkki

Paina wc-paperirulla lyttyyn

Paina wc-paperirulla lyttyyn ennen kuin laitat sen paikoilleen. Lapsilla tulee helposti rullattua wc-paperia liiankin kanssa eivätkä he välttämättä pysty vielä annostelemaan wc-paperia yhtä tarkasti kuin aikuiset, koska vapaasti pyörivästä rullasta saattaa nopealla vedolla rullautua paljonkin ylimääräistä wc-paperia. Kun painat aina paperirullan lyttyyn lapsilla on helpompi annostella sitä, koska paperia ei pääse vahingossakaan rullautumaan nopeallakaan vetäisyllä yhtä paljon kuin paremmin rullaavasta pyöreästä rullasta.

Hyödynnä koulun ja uimahallien vessat

Lukijan vinkki. Käy ennen töistä kotiin lähtöäsi työpaikan WC:ssä, näin vähennät kotonasi WC-paperin ja veden kulutusta. Tätä vinkkiä voi kuitenkin hyödyntää myös muissa paikoissa, eli käymällä WC:ssä ennen koulusta, oppilaitoksesta, uimahallista ja vaikkapa työvoimatoimistosta lähtöä.

Kommentteja: Jos ajat autolla töihin, voi olla kannattavaa "tyhjentää" ennen töihin lähtöä, jolloin elopainosi on kevyempi. Tällä on suora vaikutus auton kulutukseen. Vastaavasti kannattaa tyhjentää töissä ennen kotiin menoa. :)

Käytä vessapaperia niistämiseen

Jos sinulla on ns. räkätauti päällä niin käytä vessapaperia niistämiseen. On halvempaa.

Lukijan vinkki