Suodatinkangasta vanhoista tekstiileistä

Suodatinkangasta vanhoista tekstiileistä

Onko mökkitielläsi tai vastaavalla upottavia yksittäisiä mutaisia kohtia, joihin uppoaa hiekkaa jatkuvasti eikä kohta tule kuntoon ikinä?

Ei hätää, vanhat lakanat ja matot voi käyttää ns. suodatinkankaana kyseisissä paikoissa. Käytännössä homma toimii siten, että asettelet esim. maton mutaiseen kohtaan ja päälle hiekkaa. Näin toimittaessa hiekka (tai muu painavampi täyteaine) ei painu/sekoitu mutaan ja saat tiesi kuntoon, vesi pääsee kuitenkin menemään läpi. Näin saat korjattua tiesi helposti ja pääset eroon vanhoista matoista ym. tekstiileistä eikä tarvitse ostaa isoa rullaa suodatinkangasta jota jää paljon yli.

Niksi irtoaviin muttereihin

Irtoaako tai löystyykö jonkin laitteesi kiinnitysmutteri itsestään, esim. auton renkaan kiinnitysmutteri jää kolisemaan pölykapselin sisään? Kaupoissa on saatavilla kierrelukitteita kyseiseen vaivaan, mutta halvemmalla pääsee kun käyttää esim. putkiteippiä kierteisiin ja sen jälkeen kiertää mutterin paikalleen. Jos putkiteippiä ei ole saatavilla, tavallinen muovipussin muovikin auttaa. Näin olen saanut moottorisahan terälaipan mutteritkin pysymään paikallaan. Yksi mutteri ei kaupassa maksa paljoa, mutta jos kauppa on esim. 50 kilsan päässä ja muutenkin on kiire, tulee laippamutterille hintaa.

Televisiosta virtaa

Matkailetko maassa, jossa pistorasiasta saa jotain muuta kuin tuttua ja turvallista 220V jännitettä?

Mikäli tarvitset virtaa vain kännykän latauksiin niin vältät turhan adapterin oston kun otat kännykkääsi virtaa hotellihuoneen television

USB-portista. Uusimmissa televisioissa on yleensä USB-portti.