Täytä pissapoika ennen huoltoa

Täytä pissapoika ennen huoltoa. Muuten voi olla että huollossa lisäävät kallista lasinpesuainetta, joka maksaa moninkertaisesti mitä halpamarketeissa.

Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta

Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta. Polttoainetta siis säästyy kun pysäköit autosi kadun varteen kadun suuntaisesti tai pysäköintialueella ajat autosi sellaiseen ruutuun, josta voit ajaa suoraan pois. Esimerkiksi kadun varteen vinoparkkiin pysäköinti vaatii ainakin yhden turhan peruutuksen ruudusta pois. Tämän vinkin noudattaminen on erityisen tärkeää taitamattomimmille kuskeille, sillä heidän pitää monesti peruutella useampia kertoja saadakseen auton parkkiruutuun/ruudusta pois jolloin parkkeeraamiseen käytetty bensan kulutuskin on moninkertaista kokeneisiin autoilijoihin verrattuna. Muista myös, että kolmasosa kaikista kolareista sattuu pysäköintialueella ja näistä 70 % autoa peruutettaessa.

Mikäli parkkipaikka on melko täynnä, on parasta koettaa valita parkkiruutu, jonka vieressä on parkkeerattuna uusi ja siisti auto. Tämmöisten autojen omistajat ovat sijoittaneet autoonsa niin paljon rahaa, että ovat itsekin varovaisempia autojensa kanssa eivätkä esim. paisko ovia avatessaan viereen parkkeerattuja autoja.

Auto hyytyi

Autopalveluvakuutus on yleensä kaskoon kuuluva vakuutus, joka korvaa kesken matkaa rikkoutuneen auton hinauksen korjaamolle. Eri vakuutusyhtiöissä on erilaisia ehtoja, mitä vakuutus kattaa. Esimerkiksi korvaako autopalveluvakuutus vain auton hinauksen korjaamolle, mutta myös matkan jatkamisen esim. taksilla.

Hinausauton kuljettaja/omistaja pääsee hinausauton etupenkillä samaan hintaan korjaamolle, mutta yleensä hinurin kyytiin mahtuu vain yksi tai korkeintaan kaksi henkilöä hinausauton kuljettajan lisäksi.  Mikäli olette hieman kauempana kotoa ja suuremmalla porukalla liikenteessä eikä autopalveluvakuutuksenne korvaa matkan jatkumista tulee seuraava vinkki halvimmaksi:

Kun tilaatte hinausautoa, pyytäkää hinausauton kuljettajaa hakemaan teille jonkun tuttunne auto. Näin hinausauton kuljettaja voi tuoda teille samalla auton kun tulee hakemaan rikkoutuneen auton korjaamolle.

Koti-irtaimistovakuutus ja autovakuutus samasta yhtiöstä

Kilpailutin tänään vakuutuksiani ja päädyin Fenniaan  mm. siksi, koska heillä on uusi yhteistyöalennus Danskebankin asiakkaille. Samalla kuulin seuraavaan säästövinkin:

Koti-irtaimisto ja auton kaskovakuutus kannattaa ottaa samasta vakuutusyhtiöstä. Mikäli sinulla on nämä vakuutukset eri vakuutusyhtiössä ja  rosvo murtautuu autoosi ja rikkoo autostasi esimerkiksi ikkunat ja varastaa autostasi jotakin arvokasta, niin joudut maksamaan omavastuut molemmille yhtiöille eriksiin.

Koti-irtaimistovakuutus korvaa varastetut tavarat, mutta auton ikkunan vaihto menee kaskovakuutuksen piikkiin. Tällöin joudut maksamaan n. 200 € omavastuun molemmille yhtiöille erikseen.

Ilmaista maksuaikaa vakuutuslaskuun

Jos tarvitset lisää maksuaikaa esimerkiksi kalliiseen autovakuutukseesi, saat sitä ilmaiseksi kun teet juuri ennen laskun eräpäivää jonkinlaisen muutoksen vakuutukseesi. Tällainen muutos voi olla esimerkiksi vain omavastuun korottaminen tai pienentäminen tai kaskon muuttaminen osakaskoksi.

 

Nykyautojen polttimon vaihto on kallista ja työlästä

Nykyautoissa ajovalopolttimoiden vaihto on tehty hankalaksi, joten jos alat vaihtamaan polttimoa hankalaan paikkaan, kannattaa sinne laittaa vähän laadukkaampi poltin kuin halvin mahdollinen -> laatupoltin todennäköisemmin kestää pidempään kuin halvin tuikku, näin seuraavaan vaihtokertaan on todennäköisesti pidempi aika. Näin laadukkaampi ja hieman kalliimpi poltin tulee kokonaistaloudellisemmaksi kun huomioi myös työn osuuden.  Samalla kannattaa harkita muidenkin käsillä olevien poltinten vaihto, jos esim. joudut purkamaan paljonkin päästäksesi vaihtamaan yhtä lamppua ja muut lamput ovat tällöin vaihdettavissa helposti (esim. etuparkkivalo).

Lukijan vinkki

Valitse yleinen automerkki

Ostaessasi autoa pyri ostamaan yleinen merkki. Vähemmän myydyissä merkeissä auton arvo alenee nopeammin kuin enemmän myydyissä. Lisäksi harvinaisten merkkien huolto ja varaosat ovat yleensä kalliimpia.

Tässä vinkissä käytettiin lähteenä Ilta-Sanomien verkkolehteä

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288596690189.html

Älä tee turhia matkoja

Älä tee turhia matkoja. Varmista ennen matkaan lähtöä esimerkiksi soittamalla, että firma jonne olet menossa on auki ja sinulla on heidän oikea osoitteensa. Niin ikään kannattaa varmistaa että kaupassa todella on tuotetta jonka aiot lähteä ostamaan.

Varmista myös kylävierailuissa, että henkilö jonka luona aiot vierailla on kotona. Myös esimerkiksi ennen uimahallissa  tai virastossa käyntiä kannattaa käydä verkkosivuilla katsomassa etteivät ne ole suljettuina vaikkapa vuosihuollon tai henkilökunnan virkistyspäivän takia.

Näin tekemällä säästät todella paljon aikaa ja polttoainetta siihen verrattuna, että tekisit turhia reissuja.

Hidasta ajoissa liikennevaloihin tullessa

Jos tulet juuri punaisiksi vaihtuviin liikennevaloihin kannattaa jarruttaa nopeasti hiljaisempaan vauhtiin. Tällöin voit kenties ajaa hiljaa risteysalueen läpi pysähtymättä kokonaan. Jos hiljentäisit vauhtia vasta myöhemmin joudut yleensä pysähtymään kokonaan. Hitaasti ajaminen kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kokonaan pysähtyminen ja lähteminen liikkeeseen pysähdyksistä. Huomaat saman asian esimerkiksi vetäessäsi lasta pulkassa. Pulkan liikkeelle saaminen vaatii paljon enemmän voimaa kuin jo liikkuvan pulkan vetäminen. Kannattaa kuitenkin ensin katsoa ettei kukaan aja perääsi.

Peltipoliisin sakko

Jos lainaat autoasi jollekin ystävällesi ja jälkeenpäin postiluukusta tipahtaa peltipoliisin lähettämä ylinopeussakko ko. ajalta, kannattaa välittömästi ottaa laskun lähettäneeseen poliisilaitokseen ja vastustaa sakkoa ennen eräpäivää, kun et ole itse ollut ratissa ko. aikana. Näin säästyt turhalta rahanmenolta JA ajokorttimerkinnältä = ylinopeussakot ovat henkilökohtaisia = kuka on ratissa, ei autokohtaisia. Eli jos yksi henkilö saa vuoden aikana 3 sakkoa tai kahden vuoden aikana 4, lähtee kortti vähäksi aikaa parempaan talteen. Jos otat toisen henkilön aiheuttanan ylinopeussakon omaan piikkiisi, sinulla on jo yksi sakko plakkarissa ja vähemmän varaa törttöillä itse.

Lukijan vinkki