Älä anna pienten lasten ruokkia lemmikkiäsi ilman aikuisen valvontaa

Älä anna pienten lasten ruokkia lemmikkiäsi ilman aikuisen valvontaa, sillä lapsilla on taipumus ruokkia eläimiä ylenmäärin. Annostele itse lemmikillesi sopiva määrä ruokaa ja anna vasta tämän jälkeen lasten ruokkia lemmikki määrällä, jonka olet annostellut valmiiksi. Liika ruokinta lihottaa eläimiä, ja akvaariossa syömättä jäänyt kalanruoka rehevöitää sitä ja aihettaa turhaa levien kasvua.

Kerää koirien jätökset maasta löytyvien muiden roskien sisään

Kerää koirien jätökset maasta löytyvien muiden roskien sisään. Monesti kaupungilla kulkiessasi joku roskaaja on jättänyt jonnekin jotain muita roskia, esim. oluiden monipakkausten kuoria, tyhjiä karkkipusseja yms. papereita. Käytä näitä valmiita muiden roskaamia roskia koirien jätösten siivoamiseen. Säästät näin koirankakkapusseja ja samalla lähiympäristösikin tulee siivottua.

Koiran kanssa ongelle

Jos koirasi tykkää kalasta, lähde sen kanssa kesällä ongelle, talvella pilkille, voitte saada molemmille ruuat halvalla ja ekologisesti ja samalla tulee ulkoiltua. Myös tutuilta kalastajilta voi pyytää ”roskakalaa” koirille, koira ei välitä vaikka kupissa on särkeä eikä lohta.

Huomioi kuitenkin, että raaka makean veden kala on koirille haitallista niissä esiintyvien sisäloisien takia. Raaka makean veden kala tulee siis kypsentää ennen koirille antamista. Suolaisen veden kalat voi antaa huoletta.

Lukijan vinkki

Lintulauta maitopurkista

Tyhjästä maitopurkista voit helposti askarrella harjakattoisen lintulaudan, joka on vieläpä ihan tyylikkään näköinen kun maalaat sen. Leikkaa suorakaiteen muotoinen aukko pari senttiä pohjan yläpuolelta ylöspäin.

Yritä ennaltaehkäistä myös lemmikkiesi sairauksia

Yritä ennaltaehkäistä myös lemmikkiesi sairauksia. Esim. harjaa koiraltasi hampaat. Kuten ihmiselläkin, koiralla hampaiden harjaus estää mm. plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä. Voit säästää huomattavasti eläinlääkärikuluissa ja lisäksi terve suu ehkäisee myös vakavammilta sairauksilta ja parantaa koirasi hengityksen hajua.

Kissalle edullista kanaa

Kissat rakastavat keitettyä kanaa! Seuraa kaupassa marinoimattomien kanatuotteiden viimeisen käyttöpäivän alennuksia. Kun ostat esim. kananrintapaloja -30% tai -50% alennuksella, saat huomattavasti valmisruokaa edullisemmin rakkaalle lemmikillesi hyvää ja varmasti lisäaineetonta 100% lihaa sisältävää ruokaa. Keitä kananpalat kattilassa. Itse lisään keitinveteen hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä, jotta kissat saavat tarpeellisia rasvahappoja. Poista nahka ja luut, koska niitä kissan elimistö ei pysty sulattamaan. Pilko liha pieniksi veitsellä tai saksilla. Lisää keitinlientä kananpalojen päälle ja tarjoa kissallesi huoneenlämpöisenä. Tätä ei yksikään kissa ole voinut vastustaa – ja kipot on aina nuoltu putipuhtaiksi! Njam & Mjau!

Lukijan vinkki

Lemmikeille ruokaa kimpassa

Ostakaan muiden koiran- ja muidekin lemmikinomistajien kanssa lemmikeillenne ruokaa kimpassa. Ruoka on halvinta suurissa pakkauksissa ja kun ostatte sitä kimpassa se ei myöskään ehdi pilaantua.

Eläinkaupoista irrallisia linnunsiemeniä

Tavarataloissa myytävät linnunsiemenet ovat yleensä niin isoissa paketeissa että yksi talipallo riittää lintulaudalle koko talveksi ja loput jäävät kesäksi varastoon ajelehtimaan. Eläinkaupoista saa irrallisia linnunsiemeniä pienemmänkin määrän.

Lukijan vinkki

Tiilestä lintulauta

Ylijäämä tiiliskivestä saa linnuille hyvän ja kestävän lintulaudan. Tiilessä on yleensä reikiä, jotta se olisi kevyempi ja eristäisi paremmin ääntä. Näihin reikiin on hyvä kaataa linnunsiemeniä. Sienemet pysyvät reikien sisällä hyvin suojassa tuulelta, mutta linnut saavat ne sieltä helposti. Sopii hyvin vaikka parvekkeen pöydälle.

Sekarotuinen koira edullisesti

Jos olet harkitsemassa koiran hankkimista eläinrakkaaseen perheeseen, mieti tarkkaan millaisen hurtan haluat. Jos et harrasta mitään metsästystä, pelastuskoiratoimintaa yms, joihin koiralta vaaditaan jalostettuja ominaisuuksia, vaan koirasi tulee ihan seurakoiraksi, kannattaa harkita myös tavallista sekarotuista koiraa. Rotukoirat voivat maksaa yli 1000 euroa, millä rahalla hommaat laadukkaat ruoat sekarotuiselle koirallesi pitkäksi aikaa. Sekarotuiset koirat ovat usein myös terveempiä kuin pitkälle jalostetut rotukoirat eikä niille tarvitse hommata papereita eikä käyttää näyttelyissä yms. Sekarotuisia ja usein myös rotukoiria voit kysellä mm. löytöeläinkodeista tai vaikkapa tältä palstalta http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/apula/apula.pl?1 Toki myös rotukoiria hylätään ja annetaan hyvään kotiin mm. perheessä puhjenneen allergian takia. Myös kissoja kannattaa kysellä löytöeläinkodeista.