Kun koira ei tee tarpeitaan…

Esimerkiksi iltalenkillä et ehkä haluaisi käyttää koiraa kovin pitkällä lenkillä, mutta koira ei vain tee tarpeitaan….Ei hätää! Ongelmaan on ratkaisu: kuuntelet samalla musiikkia kuulokkeilla! Koira vaistoaa, etteivät ajatuksesi ole siinä, ja se tekee tarpeensa heti, vain saadakseen huomiosi.

Niksi-Pirkasta

Älä altista lemmikkejäsi tupakansavulle.

Älä altista lemmikkejäsi tupakansavulle. Kissat, koirat ja kaikki muutkin lemmikit saavat passiivisesta tupakanpoltosta aivan samoja sairauksia kuin ihmisetkin, kuten astmaa ja muita hengityselinsairauksia sekä syöpiä. Säästät eläinlääkäri- ja lääkekuluissa.

Hanki pieni koira

Jos harkitset koiran ostoa, hanki pieni koira, se syö vähemmän

Talleilta ja maatalouskaupoista purua ja heinää halvalla jyrsijöille

Mikäli sinulla on lemmikkinä enemmän kuin pari jyrsijää tai kania, saa niille edullisesti suuria määriä puruja ja heinää mm. talleilta ja maatalouskaupoista. Esimerkiksi eläinkaupassa kilon säkki "jyrsijänheinää" saattaa maksaa jopa 2 euroa, mutta maalta haettuna hevosille/lehmille tarkoitettua heinää (joka on kuitenkin täysin samaa tavaraa) saa n. 20 cnt/kilo. Mikäli säilytystilaa on, maatalouskaupoissa 25 kg paali purua maksaa alle kymmenen euroa, saman verran mitä 3 kg useimmissa eläinkaupoissa.

Lukijan vinkki

Puupelleteistä kissanhiekkaa

Käytä lämmitykseen käytettäviä puupellettejä kissanhiekkana. Yhtä hajuton kuin oikea hiekka, mutta on halvempaa. Kissakin tykkää.

Lukijan vinkki

Opeta kissasi käymään vessanpytyllä vessassa

Opeta kissasi käymään vessanpytyllä vessassa. Kissa pystyy tämän oppimaan eikä edes pytyn päälle hyppääminen tuota kissalle ongelmia. Tulee halvemmaksi kuin kissanhiekan ostaminen.

Jyrsijöille halvinta ruokaa kasvattajalta

Lemmikkijyrsijälle halvinta ruokaa saa ostamalla sitä suoraan kasvattajalta! Monet kasvattajat tekevät itse omien eläintensä ruokaseokset, ja myyvät sitä myös eteenpäin. Näihin ruokiin on laskettu eläinlajin vaatimat ravintoarvot täsmällisesti kohdallee, ja hinnat ovat erittäin edulliset! Samalla hinnalla saa kaupasta halpaa markettiruokaa, joka sisältää lähinnä maissi-/vehnäjauhoa ja väriaineita, ravintosisällön ollessa hyvin köyhä ja ruoan ollessa jopa haitallista lemmikillesi.

Lukijan vinkki

Lemmikeille lasten leluja

Koirille ja kissoille voi ostaa lapsille tarkoitettuja pehmoleluja kirpparilta huokeaan hintaan. Ei kannata sanoa kirppismyyjille, että lelut tulevat lemmikille ;).

Opeta lemmikkisi itse ansaitsemaan ruokansa

Opeta lemmikkisi itse ansaitsemaan ruokansa, kuten tämä koira tekee http://www.youtube.com/watch?v=H-3DgnYGUzk

Lisätietoja:

Koirille viileää vettä

Oikein kuumana päivänä koirien juomavesi on hankala pitää raikkaana. Vettä kuluu paljon, sillä sitä pitää vaihtaa niin useasti. Neuvoni onkin, että laittaa vettä noin 3/4 osaa juomakupin määrästä johonkin toiseen astiaan, ja laittaa sen pakkaseen. Kun vesi on pakastunut, ja siitä on tullut jäätä, voit laittaa sen koirasi kippoon. Näin vesi pysyy viileänä, ja vettä ei tarvitse olla kokoajan vaihtamassa.

Lukijan vinkki