Vanhat matot talteen

Myös vanhat matot pidän tallessa, ne kun ovat oivia suojia esim. auton verhoilulle leimmikeitä kuljettaessa. Tai muuten hyviä suojia esim. jos siirtää painavia huonekaluja tai tekee sisäremonttia. Vanhat matot voi käyttää esim. koiranpennun aikaan kotona tai autossa. Mökillekin voi vanhat matot viedä käyttöön. Matot voi myös leikata pienemmiksi ja käyttää porrasmattona.

Lukijan vinkki

Vertaile koirarotuja

Vertaile koirarotuja. Vakuutusyhtiöillä on tarkat tiedot eri koirarotujen korvatuista sairauksista ja monet vakuutusyhtiöt käyttävät tätä listaa mm. lemmikkien vakuutusten hinnoittelussa. Pidemmälle jalostetuilla enemmän sairastavilla roduilla vakuutusmaksu voi olla yli tuplasti enemmän kuin toisella rodulla jonka edustajat sairastavat vähemmän.

Ruokkikaa sorsia

Halpa ajanviete lasten kanssa on lähteä vaikkapa pyörällä ruokkimaan sorsia. Myös kotipihalla voi ruokkia lintuja ja kesällä vaikkapa siilejä. Ruokinta vahvistaa lintuja, auttaa pesinnän onnistumisessa ja auttaa niitä selviämään talven yli. Muista kuitenkin että kun lintujen talviruokinnan aloittaa, on reilua jatkaa sitä koko talven yli. Talviruokintaa ei kannata myöskään aloittaa liian varhain, ettei se houkuttele sellaisia muuttolintuja jäämään lintulaudallesi, jotka muuten muuttaisivat etelään talveksi. Nämä muuttolinnut eivät selviä Suomen talvesta vaikka niitä ruokittaisiin. Muista myös että pilaantunut tai suolainen ruoka ei sovellu linnuille.

Jos koira syö kenkiäsi

Mikäli koirasi syö ja pureskelee kenkiäsi niin laita kenkiisi pari tippaa Tabasco-chilikastiketta niin loppuu pureskelu.

Niksi-Pirkasta

Varmista että kotisi on kaikinpuolin turvallinen paikka myös lemmikillesi

Varmista aina, että kotisi on kaikinpuolin turvallinen paikka myös lemmikillesi ja ota selvää lemmikillesi vaarallisista asioista, jotta voit ennaltaehkäistä mm. myrkytykset. Esimerkiksi xylitoli, suklaa ja suola ovat ainakin koiralle jopa hengenvaarallisia aineita. Säästät eläinlääkäri- ja lääkekuluissa.

Hakeudu puolisosi tai koiran kylkeen kyhnäämään

Jos sinua palelee, hakeudu puolisosi kylkeen kyhnäämään. Puolisosi ruumiinlämpö lämmittää myös sinua. Koira lienee vielä parempi tähän tarkoitukseen, sillä koiran normaali ruumiinlämpö on 38 ja 39 asteen välillä. Lisäksi jos koirallasi on karvoitus, sen turkki edistää myös tehokkaasti lämmön karkaamista harakoille.

Kun koira ei tee tarpeitaan…

Esimerkiksi iltalenkillä et ehkä haluaisi käyttää koiraa kovin pitkällä lenkillä, mutta koira ei vain tee tarpeitaan….Ei hätää! Ongelmaan on ratkaisu: kuuntelet samalla musiikkia kuulokkeilla! Koira vaistoaa, etteivät ajatuksesi ole siinä, ja se tekee tarpeensa heti, vain saadakseen huomiosi.

Niksi-Pirkasta

Älä altista lemmikkejäsi tupakansavulle.

Älä altista lemmikkejäsi tupakansavulle. Kissat, koirat ja kaikki muutkin lemmikit saavat passiivisesta tupakanpoltosta aivan samoja sairauksia kuin ihmisetkin, kuten astmaa ja muita hengityselinsairauksia sekä syöpiä. Säästät eläinlääkäri- ja lääkekuluissa.

Hanki pieni koira

Jos harkitset koiran ostoa, hanki pieni koira, se syö vähemmän

Talleilta ja maatalouskaupoista purua ja heinää halvalla jyrsijöille

Mikäli sinulla on lemmikkinä enemmän kuin pari jyrsijää tai kania, saa niille edullisesti suuria määriä puruja ja heinää mm. talleilta ja maatalouskaupoista. Esimerkiksi eläinkaupassa kilon säkki "jyrsijänheinää" saattaa maksaa jopa 2 euroa, mutta maalta haettuna hevosille/lehmille tarkoitettua heinää (joka on kuitenkin täysin samaa tavaraa) saa n. 20 cnt/kilo. Mikäli säilytystilaa on, maatalouskaupoissa 25 kg paali purua maksaa alle kymmenen euroa, saman verran mitä 3 kg useimmissa eläinkaupoissa.

Lukijan vinkki