Tulosta samalle arkille monta sivua

Tulosta samalle arkille useampi sivu pienempänä. Tämä onnistuu helposti tekstinkäsittelyohjelman, esim. Microsoft Word, tulostusikkunasta kohdasta "Sivuja arkille". Tällöin voit tulostaa tarpeesi mukaan esimerkiksi kaksi tai jopa 16 sivua sivua tekstiäsi yhdelle paperille.

Aarvark ja inksaver -lisäosat

Asenna Mozilla Firefoxiin helppokäyttöinen Aardvark-lisäosa. Aardvarkilla pystyt yhtä näppäintä painamalla poistamaan webbisivuilta tarpeettomat elementit, olivatpa ne sitten kuvia tai tekstejä. Myös halutun tekstin korostaminen eri värillä onnistuu yhtä helposti. Mikäli sinun tarvitsee tulostaa sivuja niin Aardvarkin avulla säästät paljon mustetta ja paperia, sillä voit tulostaa sivuilta vain tarpeelliset elementit ja poistaa tarpeettomat. Myös esim. powerpoint-esitelmien teko selkiytyy. Voit ladata Aardvark-lisäosan osoitteesta http://karmatics.com/aardvark/

Toinen hyvä, maksullinen mutta ei kalllis ohjelma, on nimeltään Inksaver. Inksaverillä voit helposti säätää värien kirkkautta ja näet jo tietokoneen ruudulta ennen tulostamista miltä lopullinen tuloste näyttäisi eri määrällä väriä tulostettuna.

Lisätietoja:

Tulosta suttupaperille

Tulosta "ei niin tärkeät" tulosteet huonompilaatuiselle paperilaadulle tai tulosta paperille, jonka toinen puoli on jo käytetty. Mieti myös onko tulostaminen ylipäätänsä välttämätöntä.

Tulosta ekofontilla

Käytä ilmaista ekofonttia. Ekofontti säästää tulostaessasi jopa 20 % mustetta, joten säästät siis saman verran mustekustannuksissa. Tämä hollantilainen keksintö perustuu siihen, että fontin kirjaimistossa on ympyränmuotoisia reikiä, joihin mustetta ei tarvitse tulostaa. Fonteissa olevat reiät ovat kuitenkin suunniteltu siten, että teksti olisi helppolukuista. Ekofontti on nimeltään Sprang_eco_sans ja voit asentaa sen ilmaiseksi tietokoneellesi osoitteesta http://www.ecofont.eu/downloads_en.html

Kommentteja: Onko eko-fontti muuttunut maksulliseksi?

Ei ole muuttunut maksulliseksi! Latauslinkki löytyy osoitteesta

http://www.ecofont.com/en/products/green/font/download-the-ink-saving-font.html

– Ylläpitäjä

Täytä patruuna

Täytä mustesuihkutulostimen patruuna. Entisen säiliön täyttäminen tulee halvemmaksi kuin uuden ostaminen. Patruunan täyttö onnistuu esimerkiksi Musteasemalla www.musteasema.fi

Lisätietoja:

Käytä värikasetti tai -patruuna loppuun asti

Heiluttele laserprintterin värikasettia, kun värijauhe alkaa olla loppu. Mustesuihkujen väripatruunaa voi joko heilutella tai puristella. Mustesuihkun patruunan sisällä on sieni, jossa muste puristelemalla kulkeutuu suuttimien läheisyyteen. Saat värin riittämään tällä tavalla vielä usean printtauksen ajan.

Älä tulosta sähköpostejasi

Älä turhaan tulosta sähköpostejasi. Mikäli ne ovat todella tärkeitä ota niistä varmuuskopiot esim. muistikortille.

Harkitse tulostamista -muistutus

Lisää sähköposteihisi loppuun automaattisesti näkyvä allekirjoitus, jossa muistutetaan vastaanottajaa säästämään paperia, mustetta ja sähköä sekä harkitsemaan onko tämän sähköpostin tulostaminen välttämätöntä.

Älä tulosta turhia asioita

Älä tulosta turhia asioita. Esimerkiksi jos tulostat yksi tai kaksisivuisen raportin niin mm. sivunumeroiden tulostaminen on täysin turhaa. Niin ikään jos tulostat vaikka jotain työpaikkasi raporttia niin esim. firman yhteystietoja ja logoa ei tarvitse tulostaa joka sivulle. Säästät paperia ja mustetta.

Harmaa mustan sijaan

Tulosta vähemmän tärkeät julkaisut harmaalla värillä mustan värin sijasta. Mustetta kuluu tällöin vähemmän.