Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta

Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta. Polttoainetta siis säästyy kun pysäköit autosi kadun varteen kadun suuntaisesti tai pysäköintialueella ajat autosi sellaiseen ruutuun, josta voit ajaa suoraan pois. Esimerkiksi kadun varteen vinoparkkiin pysäköinti vaatii ainakin yhden turhan peruutuksen ruudusta pois. Tämän vinkin noudattaminen on erityisen tärkeää taitamattomimmille kuskeille, sillä heidän pitää monesti peruutella useampia kertoja saadakseen auton parkkiruutuun/ruudusta pois jolloin parkkeeraamiseen käytetty bensan kulutuskin on moninkertaista kokeneisiin autoilijoihin verrattuna. Muista myös, että kolmasosa kaikista kolareista sattuu pysäköintialueella ja näistä 70 % autoa peruutettaessa.

Mikäli parkkipaikka on melko täynnä, on parasta koettaa valita parkkiruutu, jonka vieressä on parkkeerattuna uusi ja siisti auto. Tämmöisten autojen omistajat ovat sijoittaneet autoonsa niin paljon rahaa, että ovat itsekin varovaisempia autojensa kanssa eivätkä esim. paisko ovia avatessaan viereen parkkeerattuja autoja.

Pysäköinti kovilla pakkasilla

Pysäköidessäsi autoa kovilla pakkasilla, kannattaa auton pysäköinti suunnitella siten, että lisävirran antaminen olisi mahdollisimman helppoa. Mikäli et pysty pysäköimään autoa siten, että pääsisit lähtemään liikenteeseen suoraan ajamalla eteenpäin, kannattaa auto peruuttaa ruutuun. Tällöin virran antaminen tai auton hinaaminen toisella autolla pois pysäköintialueelta on huomattavasti helpompaa jos autosi keulan edusta on vapaana esteistä.

Älä luota automaatteihin

Kun laitat rahaa mihinkä tahansa automaattiin (pysäköintimittarit, huoltoasemien seteliautomaati, julkisen liikenteen lippuautomaatit, snacks-automaatit, rahapeliautomaatit, maksulliset vessat jne.) niin laita automaattiin ensimmäiseksi pienin raha, minkä aiot automaattiin käyttää. Jos sattuu niin, että automaatti ei jostain syystä toimikaan, ja rahasi esim. juuttuu automaattiin, niin tällöin vahinkosi on mahdollisimman pieni.

Edullinen pysäköinti Tampere-Pirkkalassa

Mikäli pysäköit autoasi Tampere-Pirkkalan lentokentälle, aja yksityiseen Pirkkalan lentokenttäparkkiin. Heidän pysäköintihinnat ovat reilusti halvempia kuin Finavian ja Ryanairin pysäköintialueilla. http://www.lentokenttaparkki.fi/Suomi/TERVETULOA.html

Lisätietoja:

vaihda heti ykkösvaihteelta kakkoselle nopeasti

Kun lähdet manuaalivaihteisella autolla liikkeelle, vaihda heti ykkösvaihteelta kakkoselle kun autosi on liikkunut auton mitan verran.

Paina mieleesi paikan- ja kadunnimet

Kun liikut uudessa tai vieraassa kaupungissa, paina mieleesi paikan- ja kadunnimet. Reissun jälkeen tutki esim. puhelinluettelon kartasta käymäsi alue lähiympäristöineen uudelleen. Näin kaupunkituntemuksesi paranee nopeasti ja säästät bensaa ja aikaa kun sinulla on asiaa uudestaan samoille kulmille. Näin sitten tiedät jo etukäteen esim. mistä löytyy ilmainen parkkipaikka autolle tai parempi reitti. Navigaattorikaan ei ole aina oikeassa.

Lukijan vinkki

Poista teräväpiikkiset ruusu- ym. puskat

Poista autotallin ajoluiskan/autopaikan vierestä teräväpiikkiset ruusu- ym. puskat siten että auton ovi ei osu vahingossakaan niihin. Terävät piikit saattavat ajan mittaan naarmuttaa ja vaurioittaa autosi oven maalipintaa ja näin laskea autosi arvoa, vaikka suoranaisia lommoja ei syntyisikään.

Lukijan vinkki

Investoi peruutustutkaan tai -kameraan

Jos sinulla tai vaimollasi :) on tapana kolaroida autoasi peruutettaessa esim. markettien pysäköintipaikoilla niin investoi auton peruutustutkaan tai -kameraan. Investointi kannattaa jo yhdekin kolarin välttämisella. Puskuriin kannattaa laittaa myös suojakalvo, joka suojaa sitä myös tavaroiden lastauksesta johtuvilta naarmuilta. Edullisimman suojakalvon teet itse ostamalla pari rullaa kontaktimuovia.

Irrota tulppajohdot

Mikäli joudut jättämään autosi esim. pimeän kadun varteen tai muuten epämääräiseen paikkaan, ilmainen tapa estää autovarkaus on avata konepelti ja irroittaa tulppajohdot. Se käy helposti vetäisemällä ilman mitään työkaluja. Tämä ei toki estä autoon sisälle murtautumista, mutta estää auton käynnistämisen ja varastamisen.

Irrota peräkärry pysäköidessä

Jos olet liikenteessä auton ja peräkärryn kanssa ja pitäisi peruuttaa johonkin (hankalaan) paikkaan, sammuta auto, irrota ja työnnä (tyhjä) peräkärry suosiolla paikoilleen ja hae auto erikseen. Näin säästät bensaa ja autoasi, koska peräkärryn kanssa peruuttaminen on välillä melkoista "hieromista". Näin myöskään et voi vahingossa rikkoa mitään peruuttamalla päin.

Lukijan vinkki