Pienennä siivouskuluja

Mikäli omistat julkisen tilan, jossa on asiakas WC, maalaa vessan pisuaarin ja pöntön keskelle esimerkiksi kärpäsen tai maalitaulun kuva. Voit toki kuvan myös kotisi WC-pönttöön mikäli aviomiehesi, poikasi tai vieraasi ovat epäsiistejä. Tämä saa miehet vaistomaisesti kohdistamaan virtsasuihkunsa pytyn keskelle, jolloin WC-pytyn ohitse virtsaaminen vähenee olleellisesti ja siivouskulut pienenevät.

Tämä vinkki on kirjoitettu Tieteen Kuvalehdessä( Huhtikuu 2013) olleen jutun innoittamana. Jutussa kerrottiin että esimerkiksi Amsterdamin Schipholin lentoaseman pisuaareihin piirretyt kärpäsen kuvat pienentävät WC-tilojen siivouskuluja.

 

Käydä mukia kun peset hampaita

Käytä hampaidenpesun yhteydessä mukia, jossa kastelet hammasharjan. Säästyy vettä kun sitä kuluu vain mukillinen.

Hanki lattiakaivosuodatin

Hanki suihkutilan lattiakaivoon lattiakaivosuodatin. Se on verkkomainen suodatin, joka estää lattiakaivon ja hajulukon tukkeutumiseen keräämällä suodattimeen hiukset, koirankarvat ja muut roskat. Näitä myydään valmiina esim. Sini-merkkisenä, mutta käsistään näppärä henkilö voi myös askarrella suodattimen vaikkapa hyönteisverkosta. Säästyt kalliiden putkienaukaisukemikaalien ostamiselta.

Hammastahnan annostelu lapsille

Paina hohtimilla hammastahnapurkin suuaukkoa kasaan, jolloin se kapenee. Näin lapsilla ei pääse lipsahtamaan niin helposti liikaa hammastahnaa kun putkilosta tulee pienemmän reiän kautta vähemmän hammastahnaa. Voit kokeilla samaa niksiä myös mm. sinappi ja ketsuppipurkkeihin.

Hammastahnatuubin puristaminen tyhjäksi

Laita hammastahnapurtilo pöytää vasten ja purista kammalla reunasta toiseen niin saat kaiken irti.

Lukijan vinkki

Hyödynnä lämmin kylpyvesi

Mikäli käytät kylpy- tai poreammetta, kannattaa lämmityskaudella kylvyn jälkeen jättää lämmin vesi altaaseen lämmittämään taloasi. Mikäli lasket veden viemäriin heti kylvyn jälkeen niin vedessä oleva lämpöenergia valuu viemäriä pitkin hukkaan pois talostasi.

Mieti voitko yksinkertaistaa kosmetiikkavarastoasi

Mieti voitko yksinkertaistaa kosmetiikkavarastoasi. Tarvitseko välttämättä montaa erilaista shampoota, saippuaa, kosteusvoidetta, partavettä yms. Voit säästää käyttämällä vähempiä tuotemerkkejä ja ostamalla suurempia pakkauksia.

WC ei ole roskis

Hanki vessaasi oikea roskis ja älä missään tapauksessa käytä vessanpönttöä roskiksena. Joillain uusavuttomilla on kummallinen tapa heittää WC:n pönttöön kaikki roskansa, kuten ruoantähteet, terveyssiteet, kondomit, vaipat, vanupuikot, hammasharjat yms. Nämä eivät kuulu WC:n pönttöön ja voivat aiheuttaa tukoksen. Tukkeutunut viemäri aiheuttaa helposti kalliin ja pahanhajuisen vesivahingon kotiisi. Lisäksi jokainen WC:n roskahuuhtelu kuluttaa siis noin 5-8 litraa vettä turhaan. Näiden lisäksi WC:stä vedetyt roskat aiheuttavat vedenpuhdistamoille miljoona laskut vuodessa. Kaiken huipuksi Helsingin Veden www.pontto.fi sivustolla kerrotaan vielä, että ruoantähteiden kaataminen vessanpönttöön houkuttelee rottia viemäreihin. Viemäriverkostossa on paljon tyhjiä varaputkia, jotka ovat normaalisti tyhjillään ja täyttyvät pääviemäreiden täyttyessä. Näissä putkissa rotat asuvat ja syövät vessastasi alas vetämiä ruokia.

Lisätietoja:

Käytä kiinteää saippuaa

Käytä kiinteää saippuaa nestesaippuan sijaan. Kiinteä saippua on yleensä nestesaippuaa edullisempaa ja se riittää pidempään. Lisäksi se on pakattu paperikääreeseen muovipullon sijasta, jolloin myös pakkausmateriaali on ympäristöystävällisempää ja edullisempaa.

Hammastahnan puristin

Hammastahnan puristin. Hammastahnan puristaja on WC:n seinälle imukupilla kiinnitettävä muovinen rulla. Rullassa on yhdessä kohtaa lovi, johonka hammastahaputkilon voi kiinnittää, ja sitten rullata vähitellen hammastahnaa käytettäessä hammastahnatuubi rullan sisälle, jolloin hammastahtaputkilo tyhjentyy todella tyhjäksi eikä mitään jää käyttämättä. Ostin puristimia Kiinasta Deal Extreme-nimisestä verkkokaupasta.