Kierrätyskeskuksen ilmaisjakelupiste

Joissain kierrätyskeskuksissa yms. on ilmaisjakelupiste josta saa ottaa vaatteita yms – hyödynnä niitä jos siellä on jotain mikä sopisi sinulle tai lähimmäisillesi.

Lukijan vinkki

Sukassa tai hanskassa reikä?

Jos sukkaan tai hansikkaaseen tulee reikiä niin saat tilanteen korjattua vetämällä toiset reikäiset sukat tai hansikkaat edellisten päälle. Yleensä reiät ovat ihan eri paikoissa, jolloin reikiä ei huomaa tai tunne.

Käytä tummia vaatteita

Käytä kotiaskareita tehdessäsi tummia vaatteita ja jätä valkoiset vaatteet pyhäpäiväksi. Tummat vaatteit peittävät hyvin mahdolliset tahrat, jolloin vaatteita tarvitsee pestä vähemmän. Tällöin ne myös kuluvat vähemmän ja kestävät pidempään. Huomasin asian konkreettissesti kun laitoin puita takkaan. Pienikin hihan hipaisu takan reunaan sai valkoisen paidan värjäytymään siitä kohti aivan mustaksi. Mustassa paidassa pienet nokitahrat eivät näy ollenkaan.

Käytä aluspaitaa

Käytä kalliimpien vaatteittesi alla halpaa aluspaitaa, alushametta tai muita alusvaatteita. Nämä suojaavat päällysvaatteita mm. deodoranttien, muiden kosmetikkatuotteiden ja ennen kaikkea hikitahroilta. Tällöin päällysvaatteita ei tarvitse pestä niin usein, jolloin ne kestävät pidempään. Lisäksi liukkaammat alusvaatteet vähentävä kitkaa ihosi ja vaatteidesi välillä, jolloin myös vaatteiden kuluminen vähentyy ja vaatteet näyttävät uusilta pidempään

Tölkkien hyötykäyttöä

Juomatölkin avausrenkaasta saat tehtyä kätevän vaateripustimen jatkeen, jolla voi kiinnittää monta vaateripustinta kiinni toisiinsa kuva osoittamalla tavalla. Tällä tavalla säästät myös komerotilaa kun henkareissa olevat takit mahtuvat pienempään tilaan.

 

Vanhasta piposta saat polkupyörän istuimen pehmustimen

Vanhasta piposta saat polkupyörän istuimen pehmustimen, kun asettelet sen muovikassin kera istuimen suojaksi. Ei ehkä kovin esteettinen, mutta sitä ei varasteta niin helposti kuin näitä geelitäytteisiä kaupan pehmusteita. JK. Muista ottaa tupsu irti, ettei se paina…

Lukijan vinkki

Työvaatteet erillään

Pidä erillään työvaatteet sekä arkivaatteet. Vaihda siis työvaatteet arkivaatteisiin kun tulet töistä. Tällä tavalla saat pyykkikoneen paremmin täyteen etkä joudu pesemään vajaita koneellisia. Pystyt myös käyttämään samoja vaatteita pidempään kun et esim. vapaa-aikana sotke työvaatteitasi, joiden täytyy olla jo imagosyistä puhtaampia kuin kotivaatteiden.

Laita kauppaan jalkaan vähän liian pienet housut

Laita kauppaan jalkaan vähän liian pienet housut. Näin ei tule ostettua kaupasta herkkuja eikä muuta ylimääräistä syötävää.

Niksi-Pirkasta

Käytä eripari sukkia kotisukkina

Jos kaapistasi löytyy eripari sukkia. Älä heitä niitä menemään, vaan voit käyttää niitä mainiosti kotisukkina. Jos sattuu vieraita tulemaan niin vetäiset toiset sukat tai villasukat tai tossut eriparien päälle. Tai jos annat olla eriparit jalassa ne voi synnyttää hauskaa keskustelua. Myös yöllä voi käyttää hyvin eripari sukkia, unimattia ne tuskin haittaa.

Lukijan vinkki

Osta aina kahdet samanlaiset sukkahousut

Osta aina kahdet samanlaiset sukkahousut. Sitten kun molemmat parit ovat rikki voit käyttää niitä päällekäin. Reiät osuvat yleensä eri kohtiin ja lämpöäkin riittää enemmän.

Niksi-Pirkasta 1-2/2012