Kierrätyskeskuksen ilmaisjakelupiste

Joissain kierrätyskeskuksissa yms. on ilmaisjakelupiste josta saa ottaa vaatteita yms – hyödynnä niitä jos siellä on jotain mikä sopisi sinulle tai lähimmäisillesi.

Lukijan vinkki

Sukassa tai hanskassa reikä?

Jos sukkaan tai hansikkaaseen tulee reikiä niin saat tilanteen korjattua vetämällä toiset reikäiset sukat tai hansikkaat edellisten päälle. Yleensä reiät ovat ihan eri paikoissa, jolloin reikiä ei huomaa tai tunne.

Käytä tummia vaatteita

Käytä kotiaskareita tehdessäsi tummia vaatteita ja jätä valkoiset vaatteet pyhäpäiväksi. Tummat vaatteit peittävät hyvin mahdolliset tahrat, jolloin vaatteita tarvitsee pestä vähemmän. Tällöin ne myös kuluvat vähemmän ja kestävät pidempään. Huomasin asian konkreettissesti kun laitoin puita takkaan. Pienikin hihan hipaisu takan reunaan sai valkoisen paidan värjäytymään siitä kohti aivan mustaksi. Mustassa paidassa pienet nokitahrat eivät näy ollenkaan.

Käytä aluspaitaa

Käytä kalliimpien vaatteittesi alla halpaa aluspaitaa, alushametta tai muita alusvaatteita. Nämä suojaavat päällysvaatteita mm. deodoranttien, muiden kosmetikkatuotteiden ja ennen kaikkea hikitahroilta. Tällöin päällysvaatteita ei tarvitse pestä niin usein, jolloin ne kestävät pidempään. Lisäksi liukkaammat alusvaatteet vähentävä kitkaa ihosi ja vaatteidesi välillä, jolloin myös vaatteiden kuluminen vähentyy ja vaatteet näyttävät uusilta pidempään

Tölkkien hyötykäyttöä

Juomatölkin avausrenkaasta saat tehtyä kätevän vaateripustimen jatkeen, jolla voi kiinnittää monta vaateripustinta kiinni toisiinsa kuva osoittamalla tavalla. Tällä tavalla säästät myös komerotilaa kun henkareissa olevat takit mahtuvat pienempään tilaan.

 

Vanhasta hiirimatosta jalkineisiisi pehmeät ja lämpimät pohjalliset

Vanhasta hiirimatosta jalkineisiisi pehmeät ja lämpimät pohjalliset kun leikkaat siitä kenkäsi kokoisen ja muotoisen palasen.

Vinkki sanomalehti Kalevan "Konstit on monet" -palstalta

Sulje vetoketjut

Muista sulkea vetoketjut kaikista vaatteistasi pyykinpesun ja rumpukuivauksen ajaksi. Auki olevien vetoketjujen terävät reunat repivät kovassa pyörimisessä muita vaatteita, jolloin niiden käyttöikä lyhenee.

Ammattivaatteet päällä saa parempaa palvelua ja parempia hintoja

Jos työskentelet (tai tuttavasi työskentelee) esim. rakennusalan yrityksessä, jossa on selkeästi firman nimi tai logo, nämä vaatteet päällä kannattaa suorittaa ostoksia – vaikka töiden jälkeen – etenkin rautakaupoissa. Palvelu pelaa paremmin ja hinnoissakin löytyy enemmän neuvotteluvaraa kuin omissa vaatteissa. Jos tuttavasi oli mukana konsulttina, niin muista kiittää häntä konsultaatioavusta.

Lukijan vinkki

Käytä sukkahousuja pukiessa hansikkaita kädessä

Kun puet sukkahousuja jalkaan. Käytä pukiessa hansikkaita kädessä, sillä kynnet takertuvat helposti sukkahousun silmiin ja rikkovat ne. Pidentää käyttöikää.

Lukijan vinkki

Värjää koko vaate tahran väriseksi

Mikäli vaatteessasi on niin paha tahra, joka ei lähde millään irti, voit kokeilla värjätä koko vaatteen tahran väriseksi.