Poista evästeet kun varaat matkoja

Poista aina evästeesi ja selaushistoriasi ennen lentojen tai muide matkojen varaamista. Joillain nettimatkatoimistoilla saattaaolla parempia tarjouksia uusille asiakkaille, jotka eivät ole käyneet heidän sivustollaan aikaisemmin. Tällä tavalla uusi kävijä saadaan houkuteltua matkatoimiston asiakkaaksi huippuhinnalla, mutta kun seuraavan kerran matkaa varataan niin yhtä hyvää tarjousta ei enää vanhoille asiakkaille löydy.

Halvimmat lennot

Etsitkö halvimpia lentomatkoja esimerkiksi Finnairilla tai Norwegianilla. Yllättävää kyllä halvimpia lentoja ei löydy lentoyhtiöiden sivuilta vaan matkatoimistojen kautta. Esimerkiksi Finnair mainostaa omien verkkosivujen kautta lentohintoja  mm. Oulusta Helsinkiin ja takaisin alkaen 89 euroa, mutta täysin samat lennot on varattavissa esimerkiksi poptravel.fi:n kautta jopa hintaan 74 euroa.

 

Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Halvimmat viikonpäivät matkustaa

Valitse halvimmat viikonpäivät. Tukholmaan kohdistuvilla risteilyillä sekä Tallink-Siljalla että Viking-linellä hinnoittelu on viikonloppuisin jopa noin tuplasti kalliimpaa kuin arkisin. Halvinta on matkustaa Tukholmaan sunnuntaista-keskiviikkoon. Torstaina ja lauantaina on keskihinnat ja perjantaisin kalliimmat hinnat. Tallinnan matkoilla hinnoittelu on samansuuntainen. Sen sijaan jos matkustat kotimaassa löydät halvimmat hotellihinnat viikonloppuisin. Tämä johtuu siitä, että Suomen hotellien käyttäjäkunta painottuu liikematkustajiin, jotka pitävät palaverinsa työviikon aikana. Myös lennot ovat monesti kalleimpia viikonloppuisin.

Säästä Ryanairin luottokorttimaksuissa

Lukijan vinkki. Ryanairilla matkustaessasi säästät luottokorttimaksuissa, mikäli hankit virtuaalisen My Wirecard MasterCard Prepaid -kortin, jonka tilaaminen ilmaista eikä siinä ole vuosimaksua. Kortille rahan siirtäminen maksaa vain yhden euron.

Lukijan vinkki

Mainitse häämatkasta

Jos olet häämatkalla tai matkalla viettämässä jotain juhlaa, vaikkapa syntymäpäivääsi niin mainitse asiasta lentokoneessa, hotelleissa yms. Voit saada jonkun ylimääräisen huomionosoituksen.

Vinkki Matkaopas-lehdestä 6/2009

Kannattaisiko käyttää lentoyhtiöiden bonuspisteitä

Vertaa tulisiko lentomatkasi halvemmaksi, mikäli käyttäisit lentoyhtiöiden bonuspisteitä tai ostaisit matkastasi puuttuvat bonus-pisteet. Nykyään monilla lentoyhtiöillä (mm. Finnair) osan matkasta voi maksaa bonus-pisteillä. Vaikka lentäisit harvoin ja bonus-pisteitä olisi vain muutamia niin niitä käyttämällä saatat saada matkan edullisempaan hintaan. Mikäli tarvittavia pisteitä puuttuu vain hieman, tutki kannattaako pisteiden ostaminen. mm. SASin Eurobonus-pisteitä voi ostaa rahalla lisää.

Liity lentoyhtiöiden ja hotellien kanta-asiakasohjelmiin

Liity lentoyhtiöiden ja mikäli matkustat paljon myös hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin. Niihin kannattaa liittyä, vaikka et matkustaisikaan mahdottoman palon, sillä kanta-asiakkuus ei maksa mitään ja kanta-asiakkaana saat rahan-arvoisia etuja. Esimerkiksi jo 1 500 Finnair-plus pisteellä ja kuudella eurolla voit ladata levyllisen musiikkia Sony musicin lataamosta. 8 000 plus-pisteellä pääset esimerkiksi ilmaiseksi Finnairin loungeen odottelemaan koneesi lähtoä. Myös SAS-konsernin EuroBonus-ohjelmaan kannattaa liiittyä mikäli lentää Blue1:llä tai muilla Star Alliance ryhmittymän lentoyhtiöillä. Myös SASilla on EuroBonus verkkokauppa, josta voi tilata vähilläkin pisteillä tuotteita alennuksella maksamalla osan hinnasta rahalla.

 

Edullinen pysäköinti Tampere-Pirkkalassa

Mikäli pysäköit autoasi Tampere-Pirkkalan lentokentälle, aja yksityiseen Pirkkalan lentokenttäparkkiin. Heidän pysäköintihinnat ovat reilusti halvempia kuin Finavian ja Ryanairin pysäköintialueilla. http://www.lentokenttaparkki.fi/Suomi/TERVETULOA.html

Lisätietoja:

Tuliaisjuomat jo matkakohteesta

Alkoholijuomien tuominen omaan käyttöön ulkomailta on hyvin kannattavaa. Koska tällä hetkellä nesteiden kuljettaminen lentokoneen matkustamossa on kiellettyä useimmat ostavat juomansa huomattavasti kalliimmalla lentokenttien myymälöistä, joissa myydään usein vain kansainvälisiä ”eliittimerkkejä”. Parhaimmat ja edullisimmat löydöt teet kuitenkin paikallisissa supermarketeissa. Tällöin joudut tosin laittamaan ostamasi juomat lentokoneen ruumaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä jos ostat viinisi pahvipakkauksissa niin voi huoletta pakata purkit myös ruumaan menevään matkalaukkuusi. Pahvipakkaukset eivät säry, vaikka maapalveluiden miehet hieman heittelisivätkin laukkua lastatessaan sitä koneeseen/koneesta. Pahvipakkaukset ovat myös tilaa säästäviä, sillä ne voi pakata kuvan osoittamalla tavalla tiiviisti.

Ylläpitäjä osti mm. Teneriffalta kuvassa näkyvää hyvää SPAR-viiniä 0,65 eurolla / litra. Suomessa ehkä vastaava tuote on Huttunen punaviini, joka maksaa noin 7,25 €. Säästösi siis noin 6,50 € / tölkki. Myös muualla Euroopassa (poislukien Ruotsi, Norja sekä Islanti) litran tölkkiviini maksavat yleensä korkeintaan 2,25 €, joten säästösi Suomen hintoihin on aina vähintään 5 € tölkki. Jos tuot esim. 5 tölkkiä per reissu niin säästösi on vähintään 25 euroa kävitpä missä tahansa Keski-, Itä-, Länsi- tai Etelä-Euroopassa.