Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Luottokorttien uusiokäyttöä

Vanhaksi menneitä käytettyjä  pankki- ja  luottokortteja voi uusiokäyttää lautapeleissä, kuten monopolissa ja Afrikan tähdessä, leikkirahana vaikkapa hukkaan menneiden leikkirahojen tilalla. Voitte esimerkiksi sopia että eri väriset luottokortit ovat eri arvoisia tai minkä värinen luottokortti tahansa on esimerkiksi 10 000 euron arvoinen. Sääntöjä voi tietenkin muokata myös siten, että luottokortilla saa luottoa pelin pankista.

Ilmaiseksi eduskuntaan

Ilmainen ja mielenkiintoinen harrastus on politiikka. Esimerkiksi oman kaupungin- tai kunnanvaltuustosi kokoukset ovat yleensä julkisia ja näitä kokouksia saa mennä ilmaiseksi valtuustosaliin seuraamaan. Ilmainen nähtävyys on myös Suomen eduskunta. Yleisö voi seurata kaikkia täysistuntoja ilmaiseksi yleisölehteriltä. Eduskuntaan voi päästä vierailemaan ilmaiseksi myös arkisin virastoaikana pienessä ryhmässä varaamalla ajan etukäteen. Vierailu on mahdollista myös EU:n instituutioissa mm. Brysselissä ja Strasbourgissa. Harrastusta voi jatkaa pidemmälle esimerkiksi alkamalla itse kunnallisvaaliehdokkaaksi omassa kunnassasi.

Myös muihin yhteiskunnalle tärkeisiin organisaatioihin pääsee yleensä tutustumaan ilmaiseksi. Esim. käräjäoikeuksien oikeuskäsittelyjä pääsevät myös vieraat kuuntelemaan. Monesti esim. seksuaalirikoksia käsitellään suljetuin ovin yksityisyyden suojaamiseksi, mutta muut jutut ovat yleensä avoimia. Varsinkin suuremmilla paikkakunnilla käräjäoikeuksissa käsitellään  samanaikaisesti monia juttuja. Näistä voit valita ne, jotka sinua kiinnostavat eniten.

Ota selvää kotikuntasi kunnan ja urheiluseurojen tarjoamista liikuntamahdollisuuksista

Ota selvää kotikuntasi kunnan ja urheiluseurojen tarjoamista liikuntamahdollisuuksista. Joissain kunnissa on mahdollista harrastaa eksoottisiakin urheilulajeja, kuten seinäkiipeilyä ja melontaa, todella edulliseen hintaan.

Käy keikoilla mieluummin tanssipaikoilla kuin konserttisaleissa

Mikäli fanitat jotain artistia, käy kyseisen artistin keikoilla mieluummin tanssipaikoilla kuin konserttisaleissa. Tanssipaikat vetävät enemmän porukkaa kuin konserttisalit, jolloin pääsylipun hinta on yleensä pienempi. Lisäksi tanssipaikoilla järjestäjät saavat lisätuloa alkoholin ja tupakan myynnistä. Konserttisaleissa järjestäjä joutuu yleensä maksamaan myös kalliita tilavuokria, jotka joudutaan sitten hinnoittelemaan pääsylipun hintaan. Useat tanssipaikat puolestaan ovat esim. urheiluseurojen omistamia, ja toimivat pitkälle paikallisen aktiivisen talkooväen pyörittäminä.

Halpaa ajanvietettä lapsille on liikennepuisto

Halpaa ajanvietettä lapsille on liikennepuisto. Useimmilla paikkakunnilla lasten liikennepuistot ovat ilmaisia tai ainakin lähes ilmaisia. Esimerkiksi kesällä 2011 Oulun seudulla Oulun Hollihaan liikennepuisto maksaa vain 2 € päivä. Naapurikunnassa Kempeleessä liikennepuisto maksaa 2 € koko kesältä.

Rakenna lumilinnoja

Halpaa ajanvietettä lasten kanssa on lumilinnojen, lumiukkojen ja -lumilyhtyjen ja muiden lumiveistosten rakentelu. Kesällä voitte tehdä hiekkalinnoja ja -veistoksia ilmaiseksi uimarannalla tai hiekkalaatikolla.

Laita saldoraja

Laita saldoraja mm. veikkauksen peleihin sekä muihin uhkapeleihin.

Hyödynnä hiljaisemmat ajankohdat

Hyödynnä hiljaisemmat ajankohdat. Monissa paikoissa saat saman palvelun huomattavasti halvemmalla hinnalla hiljaisena kellonaikana. Mm. Shell kauppaa normaalihintaisia autonpesuja puoleen hintaan 21-06 välisenä aikana. Samoin Finnkino kauppaa arkisin ennen kello 17:00 alkaviin näytöksiin lippuja hintaan 6,80 €. Kello 17 jälkeen liput maksavat 9 € tai 9,5 € ja perjantaisin jopa 10 e tai 11,5 €. Myös 3D-elokuvissa on samansuuntainen hinnoittelu. http://www.finnkino.fi/info/hinnat/hki/ Myös lukuisien kaupunkien uimahallit, mm. Mäkelänrinteen uimahalli Helsingissä tarjoaa alennuksen aamu-uinnista. Esimerkiksi Kempeleen Zimmarissa aamu-uinti kello 6:30-9:00 maksaa vain 3 € normaalihinnan ollessa 5 € http://www.kempele.fi/fi/asukkaalle/liikunta/zimmari/hinnasto.html

Lisätietoja:

Tilatkaa naapurin kanssa kimpassa aamun sanomalehti

Tilatkaa naapurin kanssa kimpassa aamun sanomalehti.

Lukijan vinkki