Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Luottokorttien uusiokäyttöä

Vanhaksi menneitä käytettyjä  pankki- ja  luottokortteja voi uusiokäyttää lautapeleissä, kuten monopolissa ja Afrikan tähdessä, leikkirahana vaikkapa hukkaan menneiden leikkirahojen tilalla. Voitte esimerkiksi sopia että eri väriset luottokortit ovat eri arvoisia tai minkä värinen luottokortti tahansa on esimerkiksi 10 000 euron arvoinen. Sääntöjä voi tietenkin muokata myös siten, että luottokortilla saa luottoa pelin pankista.

Ilmaiseksi eduskuntaan

Ilmainen ja mielenkiintoinen harrastus on politiikka. Esimerkiksi oman kaupungin- tai kunnanvaltuustosi kokoukset ovat yleensä julkisia ja näitä kokouksia saa mennä ilmaiseksi valtuustosaliin seuraamaan. Ilmainen nähtävyys on myös Suomen eduskunta. Yleisö voi seurata kaikkia täysistuntoja ilmaiseksi yleisölehteriltä. Eduskuntaan voi päästä vierailemaan ilmaiseksi myös arkisin virastoaikana pienessä ryhmässä varaamalla ajan etukäteen. Vierailu on mahdollista myös EU:n instituutioissa mm. Brysselissä ja Strasbourgissa. Harrastusta voi jatkaa pidemmälle esimerkiksi alkamalla itse kunnallisvaaliehdokkaaksi omassa kunnassasi.

Myös muihin yhteiskunnalle tärkeisiin organisaatioihin pääsee yleensä tutustumaan ilmaiseksi. Esim. käräjäoikeuksien oikeuskäsittelyjä pääsevät myös vieraat kuuntelemaan. Monesti esim. seksuaalirikoksia käsitellään suljetuin ovin yksityisyyden suojaamiseksi, mutta muut jutut ovat yleensä avoimia. Varsinkin suuremmilla paikkakunnilla käräjäoikeuksissa käsitellään  samanaikaisesti monia juttuja. Näistä voit valita ne, jotka sinua kiinnostavat eniten.

Ilmainen ajanviete joulun tienoilla on joululaulujen laulaminen

Toinen ilmainen ajanviete joulun tienoilla on joululaulujen laulaminen. Kauneimpia joululauluja voi mennä myös ilmaiseksi laulamaan kirkkoon yhteislauluna. Monesti joissakin kauneimmissa joululauluissa on mukana myös joku kuoro tai muu esiintyjä. Tällöin pääsee kirkkokonserttiin ihan ilmaiseksi. Tilaisuuksissa kerätään vapaaehtoinen kolehti Suomen Lähetysseuran tekemään lähetystyöhön. Ota selvää esim. www.kauneimmatjoululaulut.fi

Lisätietoja:

Mieti järkevästi kannattaako kaupoissa ja huoltoasemilla olevia uhkapelejä pelata

Uhkapelaaminen on kivaa…mutta ennen kauppaan tuloa Mieti järkevästi kannattaako kaupoissa ja huoltoasemilla olevia hedelmä- ,pokeri- pajatso, kasino-pelejä tai ylipäätänsä mitään uhkapeliä pelata. Hedelmäpelien palautusprosentti on huono ja muista että peleissä jäät pitkällä tähtäimellä aina huomattavasti tappiolle. Mieti myös sitä että onko se niin mahtavaa laittaa 20 senttiä koneeseen ja voittaa joskus 40 senttiä..ja joskus tsäkällä jopa 2 euroa. Jos välttämättä haluat harrastaa uhkapeliä, niin netissä löytyy pelipaikkoja, joissa palautusprosentti..eli voiton todennäköisyys on huomattavasti suurempi…sekä mahdollisuus myös voittaa oikeasti isoja summia. Hyvä puoli nettipeleissä on myös se, että ennen kuin pelaaminen on mahdollista, täytyy siirtää rahaa pelitilille. Kaupoissa tarvitsee vaan tyhjentää lompakko ja taskut. Nettipelaaminen mahdollistaa pelaamisen vaikka sentin panoksella. Mikä tarkoittaa sitä että sentin panoksella pelaa hedelmäpeliä todella pitkään..esim. jos pelaat 30 sekunnin välein sentillä..häviät tunnissa vain 1,20 euroa, ilman että voittoja on otettu huomioon. Kaupoissa minimipanos on yleensä 20 senttiä. Nettipelejä myös valvotaan tarkemmin. Siellä voit määritellä itsellesi tarkat pelirajat, etkä voi siirtää enempää rahaa pelitilillesi esim päivässä tai kuussa mitä olet sinne määritellyt. Lisäksi netissä sisään kirjautuessa tulee usein muistutus vastuullisesta pelaamisesta. Kaupassa voit hakata koneeseen vaikka 1000 euroa päivässä..eikä siitä kukaan sinulle muistuttele. Hyvä puoli pelaamisessa on se, että rahat menevät kansanterveydelle.

Halpaa ajanviettä lapsille on leijan lennätys

Halpaa ajanviettä lapsille on leijan lennätys. Leijan voit ostaa valmiina kaupasta tai askarrella sen myös itse. Mikäli leijoista innostuu kunnolla niin tässäkin lajissa järjestetään aikuisillekin erilaisia kilpailuja ja tapahtumia. Muista kuitenkin että et lennätä leijaa ukkosella etkä sähkölinjojen ja -johtojen läheisyydessä.

Edullista ja hyödyllistä ajanvietettä on opiskelu

Edullista ja hyödyllistä ajanvietettä on opiskelu. Esimerkiksi kieliä on helppo harjoitella ihan ilmaiseksi. Valitse televisiosta ohjelma, jossa puhutaan selkeää englantia. Itse katsoin lukiossa ollessani mm. Kauniita ja rohkeita, koska siinä jaariteltiin samoja asioita viikkokaupalla ja puhuttiin selkeästi. Peitin tekstin paperilla, joka ainakin vanhanmallisessa kuvaputkitelevisiossa pysyy ruudulla ihan kiinnittämättäkin sähkön avulla. Tekstin voi peittää helposti myös teksti-tv:n tekstinpeittosivulla, joka löytyy ylen teksti-tv:stä sivulta 338 ja MTV3:n tekstikanavalta sivulta 329. Toinen hyvä vaihtoehto on kuunnella radiosta ulkomaalaisia ohjelmia. Varsinkin suomenruotsalainen Ylen RadioVegassa puhutaan selkeää ruotsia. Internetissä on myös paljon ilmaisia kielikursseja. Esimerkiksi ilmainen suomenkielinen saksan kielen kurssi löytyy täältä http://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/finnisch/

Eri kielten sanastoa voi opiskella ilmaiseksi osoitteessa http://neuroword.com/index.jsp

Ja kätevä sanakirjaa nopeampi sanojen kääntäjä eri kielille on Googlen kääntäjä: http://translate.google.com/

Lisätietoja:

Ostakaa kimpassa mahdollisimman iso (esim. 50 kerran) sarjalippu

Ostakaa mahdollisimman iso (esim. 50 kerran) sarjalippu kaverinne kanssa kimpassa ja käyttäkää molemmat sitä. Monissa paikoissa esim. uimahalleissa, busseissa yms. sarjalippu ei ole henkilökohtainen vaan mikäli esim. kaksi henkilöä käy uimassa niin voit maksaa molempien uinnit samasta sarjalipusta. Suurikin sarjalippu tulee nopeasti käytettyä kun sillä on usempia käyttäjiä. Mikäli joku käyttää sarjalippua enemmän kuin toiset, ja haluatte tasata kustannukset niin laskekaa sarjalipun yhden käyttökerran hinta, jolloin maksujen tasaaminen on helppoa. Suurissa sarjalipuissa on sellainenkin hyvä puoli että näin voitte välttää hintojen korotukset seuraavan sarjalipun ostamiseen saakka.

Jouluvalojen katselu on ilmaista ajanvietettä

Ilmaista ajanvietettä lapsille ja lapsenmielisille joulun aikaan on kierrellä jalkaisin (lapsia voi vetää esim. pulkassa) ja katsella muiden jouluvaloja.

Astronomia on halpa harrastus

Astronomia on halpa harrastus. Voit aloittaa sen opettelemalla taivaalta tähtikuvioita. Alkuun pärjäät hyvin paljaalla silmällä ja kiikareilla. Vaikka myöhemmin kiinnostuksen jatkuessa investoisit kalliimpaankin tähtikaukoputkeen niin siitä huolimatta harrastus tulee erittäin halvaksi kun jakaa investoinnin summan usealle kuukaudelle. Vaikka et astronomiaa enemmälti harrastaisi niin voit käyttää tähtien katselua myös ajanvietteenä vaikka lastesi tai rakkaasi kanssa. Erityisen mielenkiintoisia katsella ovat tähdenlentoparvet, joissa voi näkyä parhaimmmillaan yli sata meteoria tunnissa. Tarkempaa tietoa tähdenlentoparvien ajankohdista, suunnista, meteorimääristä yms. voi lukea esim. täältä. http://www.astronetti.com/astro/tahdenlennot.htm

Astronomiaa voi harrastaa myös kesäisin. Monet tähtiharrastajat bongaavat päiväsaikaan mm. myrskyjä, salamia, pilviä, halo-ilmiöitä, aurinkoa yms.