Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Luottokorttien uusiokäyttöä

Vanhaksi menneitä käytettyjä  pankki- ja  luottokortteja voi uusiokäyttää lautapeleissä, kuten monopolissa ja Afrikan tähdessä, leikkirahana vaikkapa hukkaan menneiden leikkirahojen tilalla. Voitte esimerkiksi sopia että eri väriset luottokortit ovat eri arvoisia tai minkä värinen luottokortti tahansa on esimerkiksi 10 000 euron arvoinen. Sääntöjä voi tietenkin muokata myös siten, että luottokortilla saa luottoa pelin pankista.

Ilmaiseksi eduskuntaan

Ilmainen ja mielenkiintoinen harrastus on politiikka. Esimerkiksi oman kaupungin- tai kunnanvaltuustosi kokoukset ovat yleensä julkisia ja näitä kokouksia saa mennä ilmaiseksi valtuustosaliin seuraamaan. Ilmainen nähtävyys on myös Suomen eduskunta. Yleisö voi seurata kaikkia täysistuntoja ilmaiseksi yleisölehteriltä. Eduskuntaan voi päästä vierailemaan ilmaiseksi myös arkisin virastoaikana pienessä ryhmässä varaamalla ajan etukäteen. Vierailu on mahdollista myös EU:n instituutioissa mm. Brysselissä ja Strasbourgissa. Harrastusta voi jatkaa pidemmälle esimerkiksi alkamalla itse kunnallisvaaliehdokkaaksi omassa kunnassasi.

Myös muihin yhteiskunnalle tärkeisiin organisaatioihin pääsee yleensä tutustumaan ilmaiseksi. Esim. käräjäoikeuksien oikeuskäsittelyjä pääsevät myös vieraat kuuntelemaan. Monesti esim. seksuaalirikoksia käsitellään suljetuin ovin yksityisyyden suojaamiseksi, mutta muut jutut ovat yleensä avoimia. Varsinkin suuremmilla paikkakunnilla käräjäoikeuksissa käsitellään  samanaikaisesti monia juttuja. Näistä voit valita ne, jotka sinua kiinnostavat eniten.

Lasten palapelit eläkepäiviksi

Jos sinulla on varastotilaa niin jätä muutama kunnollinen isompi lasten palapeli talteen odottelemaan eläkepäiviäsi tai vaikkapa talvilomiasi. Palapelien tekeminen on mukavan rentouttavaa puuhaa talvisina pakkaspäivinä, kun ulkona on liian kylmää ulkoilemiseen.

Lukijan vinkki

Tilaa vain viikonloppulehdet tai sunnuntainumero

Jos et ehdi lukea viikolla lehtiä niin turha maksaa lukemattomista lehdistä, tilaa vain viikonloppulehdet tai sunnuntainumero.

Lukijan vinkki

Kutsu kavereitasi teille katsomaan televisiota yhdessä

Kutsu kavereitasi teille katsomaan televisiota yhdessä. Jos teitä on esim. neljä kaverusta, jotka jokainen katsoisivat kuitenkin kotonaan samaa tv-ohjelmaa esim. jääkiekko-ottelua, niin kutsukaa kaverinne kylään ja katsokaa peli yhdessä. Säästätte ainakin kolmen television ja digiboksin sähkölaskuissa. Lisäksi yhdessä pelin katsominen on mukavampaa.

Käy asuntoesittelyissä

Halpaa ajanvietettä on käydä köyhän miehen asuntomessuilla, eli asuntoesittelyissä. Asuntoesittelyissä voit bongata sisustusvinkkejä ja ideoita omaan kotiisin. Kun käyt useissa asuntonäytöissä ennen oman asuntosi ostoa niin osaat sitten paremmin tiedostaa millaisen kodin todella haluat. Myös kaupunkisi hintataso tulee tutuksi, jolloin tiedät että kuinka paljon näkemästäsi asunnosta kannattaa tarjota ja paljonko kannattaa pyytää vanhasta asunnosta.

Ilmaisia harrastuksia ovat myös joogaus ja meditaatio

Ilmaisia harrastuksia ovat myös joogaus ja meditaatio. Nämä liittyvät läheisesti toisiinsa ja molempia voi harrastaa ilmaiseksi kotona tai missä tahansa rauhallisessa paikassa. Joogassa on monia alalajeja, joista mm. astangajooga on hieman liikunnallisempi versio joogasta. Siihen kuuluu erilaisia asentoja ja liikesarjoja mietiskelyä ja meditaatiota unohtamatta. Joogan on wikipedian mukaan todettu myös parantavan esim. reuman, MS-taudin tai ADHD:n oireita. Internetisssä ja kirjastossa on paljon ilmaisia oppaita meditaatio- ja jooga tekniikoista.

Koiran kanssa ongelle

Jos koirasi tykkää kalasta, lähde sen kanssa kesällä ongelle, talvella pilkille, voitte saada molemmille ruuat halvalla ja ekologisesti ja samalla tulee ulkoiltua. Myös tutuilta kalastajilta voi pyytää ”roskakalaa” koirille, koira ei välitä vaikka kupissa on särkeä eikä lohta.

Huomioi kuitenkin, että raaka makean veden kala on koirille haitallista niissä esiintyvien sisäloisien takia. Raaka makean veden kala tulee siis kypsentää ennen koirille antamista. Suolaisen veden kalat voi antaa huoletta.

Lukijan vinkki

Lue teatteriarvostelut

Lue teatteriarvostelut, joissa kappaleen juoni on jossain määrin kerrottu, jo etukäteen, ennen kuin menet katsomaan kappaletta. Näin tiedät, onko se sinun "juttusi" vai maksatko turhaan kappaleesta, joka vain pitkästyttää. Median ylistys ei aina lyö yksiin oman makusi kanssa.

Lukijan vinkki