Huumorivinkki: Sairasta pitkään

Sairasta pitkään, säästä rahaa. Jos saat jonkun flunssan ja vähän kuumetta, älä pidä kiirettä sen paranteluun. Kun makaat flunssassa ja pienessä kuumeessa peiton alla, et voi kuluttaa samalla paljoa (ei tee mieli lähteä shoppailemaan, ruoka ei maistu, auto seisoo pihassa jne.) Kannattaa olla kuitenkin tarkkana ja pitää tauti lapasessa ettei se pahene ja muutu esim. keuhkokuumeeksi, jonka hoito voi muodostua kalliiksi. Näin säästät rahaa, etenkin jos olet vaikka työttömänä eikä kukaan esim. työpaikalla kaipaile.

Lukijan vinkki

Vanhat rasvat jalkarasvaksi

Aurinkorasvat (kesältä jääneet) ja muut epämiellyttävät kaapissa pyörivät rasvat voi käyttää jalkarasvana. Rasvaa jalat yöksi tai jalkakylvyn jälkeen. Ei kannata ostaa erikseen kalliita jalkorasvoja,ruokaöljykin paremman puutteessa käy jaloille.

Lukijan vinkki

Hoidata hampaasi säännöllisesti

Hoidata hampaasi säännöllisesti. Säästyt purukaluston jättiremontilta, joka syöksee talouden totaaliseen epäbalanssiin. Pienet reiät eivät ehdi kehittyä suuriksi ja lääkäri huomaa muutkin suuongelmat, jotka voivat kehittyä todella pahoiksi monen vuoden aikana, jos niitä ei havaita.

Lukijan vinkki

Käytä vessapaperia niistämiseen

Jos sinulla on ns. räkätauti päällä niin käytä vessapaperia niistämiseen. On halvempaa.

Lukijan vinkki

Vanhoista vaatteista pikkuhousunsuojia

Käytä vanhoja vaatteita tai niiden osia kun ompelet kestositeitä ja -pikkuhousunsuojia, pienetkin palat riittävät eivätkä tahratkaan haittaa. Ompeluohjeita löytyy netistä, lisäksi tarvitset vain neppareita ja kosteussulkukangasta (pikkuhousunsuojat onnistuvat myös ilman). Kaupan kertakäyttösiteiden sijaan kestositeitä käyttämällä säästät luontoa sekä mukavasti rahaa vaikket tekisikään niitä itse vaan ostaisit valmiina.

Lukijan vinkki

ÄLÄ EDES ALOITA TUPAKANPOLTTOA

ÄLÄ EDES ALOITA TUPAKANPOLTTOA! Säästät terveytesi ja valtavan määrän rahaa vuosien varrella.

Lukijan vinkki

Tee tupakkalakko

Tee tupakkalakko! Säästät paljon rahaa, jolla voit tehdä jotain mukavaa. Terveytesi paranee. Elinikäsi pitenee. Säästyt keuhkoahtautumalta. Sinua on mukavampi suudella. Vaatteesi eivät enää haise. Aloita lakko nyt keväällä, kun on mukavampi liikkua ulkona ja aktiivinen ohjelma lisääntyy. Aloita vaikkapa golf säästyneillä rahoilla tms. uutta aktiviteettiä, mikä auttaa unohtamaan tupakoinnin. Vähennä tupakointia viemällä tupakkatuotteet mahdollisimman kauas. Jos asut kerrostalossa, vie savukkeesi kellarikomeroon tai ullakolle. Haet sieltä yhden kerrallaan tuskan ilmaannuttua.

Lukijan vinkki

Yritä ennaltaehkäistä myös lemmikkiesi sairauksia

Yritä ennaltaehkäistä myös lemmikkiesi sairauksia. Esim. harjaa koiraltasi hampaat. Kuten ihmiselläkin, koiralla hampaiden harjaus estää mm. plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä. Voit säästää huomattavasti eläinlääkärikuluissa ja lisäksi terve suu ehkäisee myös vakavammilta sairauksilta ja parantaa koirasi hengityksen hajua.

Opettele käyttämään hammaslankaa

Opettele käyttämään hammaslankaa harjaamisen lisäksi, jos on taipumusta hampaiden reikiintymiseen. Itselläni reikiintyminen on vähentynyt huomattavasti, kun käytän hammaslankaa säännöllisesti ja sitä kautta hammaslääkärikulut.

Lukijan vinkki

Käytä suojavarusteita

Käytä aina kaikkia mahdollisia toiminnassasi suositeltavia suojavarusteita. Turvavyötä ajaessasi, heijastinta ja turvaliiviä sauvakävellessäsi, kypärää pyöräillessäsi, suojalaseja ilotulittaessasi, hengityssuojainta tietyissä raksahommissa yms. Säästät paljon mahdollisissa lääkärikuluissa. Mikäli käytät jotain erikoisempaa suojavarustetta jossain toiminnassasi kannattaa myös kysyä vakuutusyhtiöstäsi, että saatko jotain erikoisalennuksia sillä perusteella että loukkaantumisriskisi on muita pienempi suojavarusteen käytön takia