Punaisten lappujen kanssa

Kaupoissa myydään erilaisia tavaroita (elintarvikkeita, vaatteita, työkaluja tms.) alennettuun hintaan. Hinta voi joku alennusprosentti tai sitten kokonaan uusi alennettu hinta oranssilla hintalapulla. Kun ostan näitä alennettuja tuotteita, toimin seuraavalla tavalla:

– laitan kaikki alennustuotteet kassahihnalle yhteen ryhmään, joko ensimmäiseksi tai sitten viimeiseksi.

– oranssi alennuslappu ylöspäin. Joskus alennuslappu on lätkäisty toiselle puolelle kuin missä tuotteen viivakoodi on. Kassa ei ala pyörittelemään tuotetta etsiäkseen mahdollista alelappua, jolloin maksat täyden hinnan alennetusta tuotteesta, vaan alelapun tulee olla näkyvillä ja kassa saa etsiä viivakoodin.

– alennus täytyy lyödä myös kassaan jokaisen tuotteen osalta, eli kun tuote on mennyt lukulaitteen ohi, täytyy aina kassakoneeseen lyödä rivialennus (jos kyseessä on prosenttimuotoinen alennus) tai sitten kassan pitää korjata alennettu hinta (jos tuotteella on uusi alennettu hinta). Eli jos tuote menee kassan läpi ilman mitään toimenpiteitä, alennusta ei todennäköisesti ole huomattu/hyvitetty laskun loppusummaan eli kannattaa hieman kiinnittää huomiota myös kassan toimntaan aletuotteiden kohdalla.

Näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä varmistat ettet maksa liikaa tuotteista joista kauppa on myöntänyt alennuksen. Näin asiaa ei tarvitse harmitella autossa/kotona kun huomaa että olet maksanutkin täyden hinnan alennetuiksi määrtyistä tuotteista.

Lukijan vinkki

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi