Kata kahvit ekologisesti

Erilaisia kattauksia, joista tulee erilainen määrä tiskiä

Erilaisia kattauksia, joista tulee erilainen määrä tiskiä

 

Voit vähentää turhan tiskin määrää käyttämällä esim. kuvan oikean reunan kattauksen neliön muotoisia astioita, jotka eivät vaadi lautasta kahvi- tai teekupin alle. Näin sinulle jää yksi lautanen vähemmän tiskattavaa per kahvittelija, mikä säästä sekä vettä, energiaa että aikaasi.

Mikäli kuitenkin joudut tekemään perinteisen kattauksen kahvilautasineen ja asetteineen, niin toinen hyvä vaihtoehto on käyttää mahdollisimman pieniä lautasia kahvikupin alla, kuten kuvan ruskean kupin alla on. Näitä mahtuu samaan tiskikoneeseen tuplasti se määrä mitä normaalikokoisia lautasia.

Jauhelihan styroksisesta alusvadista saat hienon ja arvokkaan näköisen lautasen

Jauheliha ja silakat yms. myydään yleensä valmiiksi pakattuina styroksisessa tai muovisessa lautasessa. Tästä jauhelihan styroksisesta alusvadista saat hienon ja arvokkaan näköisen lautasen, kun peset sen ja päällystät sitten alumiinifoliopaperilla. Toimii myös tyylikkään paketin pohjana kaikenlaisille lahjoille.

Rikkoutuneesta lautasesta mosaiikkia

Mikäli sinulta menee rikki lautanen muu posliininen esine, älä heitä posliinin palasia pois vaan askartele niistä mosaiikkia. Esim. tässä alla olevassa linkissä linkitetään erääseen blogiin, jossa esitellään upeita mosaiikkitöitä. Näistä töistä voisi säädä vähän ideoita mitä rikkoutuneista lautasista voisi taiteilla. http://mosaiikki.blogspot.com/search/label/Mosaiikkityöt

Lisätietoja:

Tarjoiluvati jäätelötikuista

Jäätelötikuista voi askarrella vaikka mitä. Ylläpitäjä askarteli tämmöisen tyylikään tarjoiluvadin, joka on tehty kokonaan vanhoista jäätelötikuista. Mitään muuta materiaalia ei ole käytetty paitsi ERI Keeper liimaa. Tarkemmat ohjeet ja löytyvät englannin kielisinä täältä. http://www.instructables.com/id/Popsicle-Stick-Basket/

Käytä samoja astioita useamman kerran

Älä ole liian hygieeninen, vaan käytä samaa astiaa useammin. Mieti tarvitseeko kaikkia astioitasi pestä joka kerta? Voisitko käyttää samaa juomalasia useamman ruokailun yhteydessä?