Säilö etukupongit heti lompakkoon!

Usein tulee leikattua kaikenlaisia talteen kaikenlaisia etukuponkeja esim. Hesburgeriin, pizzerioihin tai sitten S-ryhmän tarjousesitteestä oman osuuskauppani kuukauden tarjouskupongit.

Usein kävi niin että taksinkuljettajana työskennellessäni sain jonkun pidemmän kyydin tai kyydit pyörivät kauempana kotoa, jolloin etukupongeille olisi ollut käyttöä, jos ne vaan olisi ollut mukana lompakossa eikä magneetilla kiinni jääkaapin ovessa.  Tästä viisastuneena tajusin, että kannattaa ottaa kaikki etukupongit heti talteen ja säilyttää niitä lompakossa, jolloin ne ovat aina mukana jos niitä tarvitsee.

 

Älä sorru myyviin nimiin

Yksi kauppiaiden ja varsinkin ravintoloitsijoiden käyttämä myyntikikka on keksiä tavallisille tuotteille ja varsinkin ruoille ja ruoka-annoksille myyvemmät nimet. Tiedosta tämä eläkä anna sen hämätä itseäsi. Tutkimuksissa onkin todettu että kuluttajat valitsevat kahdesta tuotteesta mieluummin sen, jolla on herkullisempi nimi. Herkullisella nimellä myydyt ruoka-annokset ovat myös maistuneet kuluttajien mielestä paremmilta ja niistä voidaan pyytää korkeampaa hintaa. Hyvä esimerkki on näistä on "Miedolla lämmöllä paistettu kana" Tämä kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin "paistettu kana" vaikka kyseessä on täysin sama ruoka. Niin ikään Isoäidin perunamuussi kuulostaa paljon paremmalta kuin "perunamuussi" Muita esimerkkejä ovat esim. keittömestarin häränpihvi vs. naudanlihapihvi.

Ravintolaruoat kotiin

Ravintoloissa varsinkin pizzat ovat monesti todella suuria, ettei niitä aina jaksa syödä loppuun asti. Kysy rohkeasti, että voisitko ottaa lautasellesi jääneen ruoan foliopaperissa kotiin. Joissain pizzapaikoissa foliopaperia tähän tarkoitukseen on jopa valmiiksi esillä.

Raksamiehet tietää

Mikäli mahdollista käy syömässä lounasta sellaisessa paikassa, jossa käy paljon isokokoisia miehiä, kuten raksamiehiä, poliiseja, palomiehiä, roskakuskeja yms. Kokemukseni mukaan näissä paikoissa ruoka-annokset ovat paljon suurempia kuin sellaisissa paikoissa, joissa käy syömässä etupäässä toimistotyötä tekeviä pienikokoisia naisia. Raavas mies ei tule kylläiseksi kolmesta lihapullasta.

Vinkki buffet-ravintolaan

Jos käyt syö ja juo niin paljon kuin jaksat-tyyppisssä buffet-ravintolassa, kannattaa syödä ja juoda itsensä ähkyyn. Näin varmistat että syöt koko rahan edestä ja myös sen, ettei tule ihan äkkiä mentyä uudestaan syömään.

Lukijan vinkki

Punnittavat annokset

Suosi ruokapaikkoja missä seisova pöytä ja saat ottaa mitä todella syöt ja missä ruoka-annokset punnitaan, näin maksat siitä annoksesta minkä jaksat syödä. Jos haet lisää maksat tietysti lisää. Tällä systeemillä säästetään myös jäteruuan määrää, ihmiset eivät kerää hirmuannoksia mitä eivät jaksa sitten syödä. Etkä maksa esim. perunoista jos et syö niitä vrt. tilattuihin valmiiksi pyötiin tuleviin annoksiin perunoita laitetaan puolet annoksesta koska peruna on halpaa. Muutamissa paikoissa olen jo törmännyt tälläiseen punnitussysteemiin aluksi pidin sitä outona mutta ajateltuani asiaa se on todella hyvä ja säästävä juttu.

Lukijan vinkki

Hanaoluet

Jos olet ulkomailla ravintolassa pyydä esim. pilsneriä tilatessasi se hanasta (englanniksi draft). Ulkomailla ravintolan hanasta laskettavat juomat ovat huomattavasti halvempia kuin pullotetut tuotteet. Suomessa hintaeroa ei verotuksen takia juuri ole.

Paikallinen ruokalista

Kun syöt ulkomailla ravintolassa niin pyydä paikallinen ruokalista. Paikallisen ruokalistan hinnat saattavat olla edullisempia kuin esim. suomen- tai englanninkielisen.

Grillaa ja juhli omalla kotiterassillasi

Grillaa ja juhli omalla kotiterassillasi. Olutta voi ottaa kotiterassilla ja pitää siellä bileet, ei tarvitse lähteä ravintoloiden terasseille.

Lukijan vinkki. Lähetti PJ.

Kommentteja: Mikäli haluaa tavata enemmänkin ihmisiä on vaihtoehtona myös mennä Facebookiin ja osallistua siellä ilmoitettaviin massapiknikeihin. Massapiknikit ovat lähtöisin Espanjasta, jossa nuoriso kyllästyi baarien kalliisiin hintoihin ja alkoivat siksi kokoontua ulkosalla. Kuuluisin näistä suomalaisista massatapahtumista on Vantaanjoen kaljakellunta, mutta myös monia puistopiknikeitä järjetetään. Viranomaiset kritisoivat näitä tapahtumia, koska niillä ei ole virallista järjestäjää eikä tapahtumissa järjestyksenvalvojia. Myöskin siivouksesta ei vastaa kukaan, mutta tämän sivuston lukijat ovat varmasti niin fiksuja että osaavat huolehtia omat roskansa roskiin tai kierrätykseen piknikin päätyttyä. Lue Helsingin Sanomien jutti aiheesta. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Facebook-piknikit+ker%C3%A4%C3%A4v%C3%A4t+tuhansia+juhlimaan/1135267663762?ref=rss – Ylläpitäjä.

Pulla puoliksi

Pariskunta säästää paljon kun ostaa kahvilassa pullan puoliksi ja syö sen myös puoliksi. Tulee säästöä rahassa sekä myös kaloreissa että hiilihydraateissa. Kahvilanpullat on monesti niin isoja esim. hillomunkki, että siitä riittää kahdelle ihan hyvin. Lasten kanssakin tätä voi käyttää. Yhdet kaverit ostaa aina kaksi erilaista pullaa ja laittavat ne kahtia niin kumpikin saa kahdenlaista pullaa. Yhdet kaverukset on tehnyt sopimuksen että kahvilla ja karkinostossa saa vain ainoastaan käydä kävelyllä tai pyörillä ei autolla ikinä!

Lukijan vinkki