Säästä kahvia

Monilla työpaikoilla joku keittää pannullisen kahvia, josta työntekijät käyvät sitten juomassa sumpit kun sattuvat ehtimään. Ongelma on siinä, että yleensä kukaan ei tiedä, että milloinka kyseinen pannullinen kahvia on keitetty. Usein käy niin, että kahvia heitetään turhaan pois, koska luullaan että se on vanhaa ja pannussa kauan aikaa seissyttä, vaikka välttämättä niin ei olisikaan.

Ratkaisu tähän on askarrella paperista kellon viisarit kahvinkeittimen viereen. Kahvin keittäjä laittaa kellon viisarit siihen asentoon, milloin kahvi on keitetty. Tällöin muut työntekijät tietävät miten vanhaa kahvi on, eivätkä turhaan ala keittämään uuttaa pannullista, jos edellisen pannun keitosta on vain vähän aikaa. Paperisen kellotaulun askartelemisen sijaan voi tietenkin käytää oikeita viisareita vanhasta rikkoutuneesta kellotaulusta.

Säästää kahvia, sähköä ja aikaa.

3 kommenttia

  • aivan hyvin voi päivänkin vanhaa kylmennyttä kahvia lämmittää myös mikrolla, olettaen että se alun perin oli kelvollista. Tässä pitää olla tarkkana: jos kiehahtaa mikrossa voi tulla kelvotonta, juuri ja juuri sen rajalle niin hyvä tulee (on opeteltu). Liian vanha kahvi ja suodatin on herkkä homeelle, on havaittu ja silloin suostun jo heittämään menemään :)

  • extreme-säästövinkki:
    Paperiset kahvinsuodattimet voi käyttää uudelleen. Varovasti huuhtele pienellä paineella purut pois ja (varovasti!) aseta paperisuodatin aukinaisena kuivumaan. Kuivuu myös suodatintelineessään, myös märkänä voi uudelleenkäyttää. Ennätykseni on viisi kertaa kunnes alkoi prakaamaan. Maksaa kylläkin vain sentin luokkaa mutta jos viimeinen menee kauppojen ollessa kiinni tai kaukana saattaa olla arvossaan.

  • keittimessä seissyt kahvi ei käsittääkseni mene pilalle joten senkun kaataa kuppiin ja laittaa kupin mikroon

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi