Säästä kahvia

Monilla työpaikoilla joku keittää pannullisen kahvia, josta työntekijät käyvät sitten juomassa sumpit kun sattuvat ehtimään. Ongelma on siinä, että yleensä kukaan ei tiedä, että milloinka kyseinen pannullinen kahvia on keitetty. Usein käy niin, että kahvia heitetään turhaan pois, koska luullaan että se on vanhaa ja pannussa kauan aikaa seissyttä, vaikka välttämättä niin ei olisikaan.

Ratkaisu tähän on askarrella paperista kellon viisarit kahvinkeittimen viereen. Kahvin keittäjä laittaa kellon viisarit siihen asentoon, milloin kahvi on keitetty. Tällöin muut työntekijät tietävät miten vanhaa kahvi on, eivätkä turhaan ala keittämään uuttaa pannullista, jos edellisen pannun keitosta on vain vähän aikaa. Paperisen kellotaulun askartelemisen sijaan voi tietenkin käytää oikeita viisareita vanhasta rikkoutuneesta kellotaulusta.

Säästää kahvia, sähköä ja aikaa.

Puhdista kalkkisaostumat

Puhdista säännöllisesti kahvin- ja vedenkeittimistä kalkkisaostumat. Kalkkia saostuu vähitellen vedestä sitä lämmitettäessä siten, että varsinkin kahvinkeittimessä kalkki tukkii pikkuhiljaa putket, joita pitkin vesi kulkee. Tämä pidentää keittoaikaa ja nostaa sähkönkulutusta. Voit huomata tämän myös kahvinkeiton äänen voimistumisena.

Kahvinkeittimen pesu

Kun ostat kahvinkeitintä ota huomioon miten sen saat pestyä. Joissakin malleissa on irrotettava säiliö minkä voi pestä tiskikoneessa. Jos ostat kahvinkeittimen missä hyvä erillinen kannunpäälle laitettava suppilo osa, itse keittimen hajottua voit keittää kahvia seuraavalla tavalla: Keitä vesi ja laita suppiloon suodatinpapru ja kahvit, kaada sitten kuuma vesi suppiloon ja anna laskeutua kannuun. Kannua voi käyttää myös mehukannuna tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen.

Lukijan vinkki