Säästä kahvia

Monilla työpaikoilla joku keittää pannullisen kahvia, josta työntekijät käyvät sitten juomassa sumpit kun sattuvat ehtimään. Ongelma on siinä, että yleensä kukaan ei tiedä, että milloinka kyseinen pannullinen kahvia on keitetty. Usein käy niin, että kahvia heitetään turhaan pois, koska luullaan että se on vanhaa ja pannussa kauan aikaa seissyttä, vaikka välttämättä niin ei olisikaan.

Ratkaisu tähän on askarrella paperista kellon viisarit kahvinkeittimen viereen. Kahvin keittäjä laittaa kellon viisarit siihen asentoon, milloin kahvi on keitetty. Tällöin muut työntekijät tietävät miten vanhaa kahvi on, eivätkä turhaan ala keittämään uuttaa pannullista, jos edellisen pannun keitosta on vain vähän aikaa. Paperisen kellotaulun askartelemisen sijaan voi tietenkin käytää oikeita viisareita vanhasta rikkoutuneesta kellotaulusta.

Säästää kahvia, sähköä ja aikaa.

VR:n extra-luokalla säästöä

Voit säästää VR:n junissa lyhyillä matkoilla, mikäli olet kahvinhimoinen opiskelija. VR:n Avecran ylläpitämissä ravintolavaunuissa kahvikuppi maksaa (lokakuussa 2012) 2,30 €. http://www.avecra.fi/ravintolavaunut/tuotevalikoima/ .Mikäli joka tapauksessa ostaisit matkasi aikana kahvin ravintolavaunusta, voit säästää hieman varaamalla paikkasi VR:n extra-luokasta, sillä extra-luokan hintaan kuuluu kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Esimerkiksi junamatka Kokkolasta Pännäisiin maksaa opiskelijalle normaalisssa perusluokassa 3,78 ja extra-luokassa 5,11. Mikäli joisit normaaliluokassa kupin kahvia, maksaisi matka ja kahvikuppi siis 2,30 € + 3,78 + = 6,08 €. Koska extra-luokassa kahvi on ilmainen, säästät tällä matkalla 0,97 €.

Lisätietoja:

Lopeta iltakahvit

Jos juot kahvia niin lopeta iltakahvien juonti.

Lukijan vinkki

Kestosuodatin

Käytä kahvinkeittimessä kestosuodatinta. Säästät suodattimen hinnan ajan mittaan suodatinpaperikuluissa. Kestosuodattimia myy esimerkiksi Villakoira.com http://www.villakoira.com/kahvinkeitintarvikkeet.html?keitinmerkki=BoschLisäksi joissain kahvinkeittimissä kestosuodatin on valmiina. Tällainen on mm. OBH-nordican malli OBH2321 Invito, jota on myynnissä mm. Gigantissa ja ONOFF-verkkokaupassa alle kolmenkympin.

Lisätietoja:

Halpiskahvia

Vaikka olisit vain yhden kahvimerkin fanittaja, jonkin super-edullisen halpiskahvipaketin saa aikaa myöten sekoitettua vakiomerkkikahvisi sekaan niin ettei maussa huomaa mitään eroa.

Lukijan vinkki

Kahvi mustana

Opettele juomaan kahvisi ilman kermaa ja sokeria. Itseltäni vei vain kuukauden oppia siihen. Nyt en joisi kermasokerikahvia mistään hinnasta. Vuoden mittaan säästyy aika monelta kalorilta. Säästöä sekin.

Lukijan vinkki

Kahvin hyödyntäminen

Kahvia kun jää keittimeen tai pannuun kahvinjuonnin jälkeen. Jäähdytä kahvi lisää vettä, anna sisä- tai ulkokukille. Älä heitä siis kahvia menemään. Kahvia voi käyttää marjapiirakoissa tai kahvikakuissa nesteenä.

Lukijan vinkki

Päiväkahvit samalla

Jos oleilet päiväsaikaan kotona, mieti voisitko keittää iltapäivän kahvit valmiiksi jo aamulla. Kun kahvi on valmista sammuta kahvinkeitin ja kaada iltapäivän kahvi termospulloon, jossa se säilyy kuumana usean tunnin ajan. Kahvi on myös heti valmista nautittavaksi. Tällä menettelyllä säästät ainakin yhden suodatinpussin päivässä ja ehkä myös kahvijauhettakin.

Lukijan vinkki